• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Turizm sorunları için çözüm önerileri sunuldu

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 41. Turizm Haftası dolayısıyla Bartın’ın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu panel düzenlendi.
Turizm sorunları için çözüm önerileri sunuldu

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından 41. Turizm Haftası münasebetiyle dolayısıyla Bartın’ın Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi Sorunlar ve Çözüm Önerileri konulu panel gerçekleştirildi. Panel öncesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bartın tanıtım filmi gösterilirken Müdür Dursun yaptığı konuşmada Bartın' a gelen yerli ve yabancı turist sayısında son yıllarda yaşanan artışa dikkat çekti. Dursun; “Başka yerleri görmek, tanımak, eğlenmek, dinlenmek ve alışveriş yapmak için yapılan geziler olarak tanımlayabileceğimiz turizm, ülkemiz için önemli bir yere sahiptir. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin, tarihi, coğrafi, kültürel anlamdaki zenginliğini, ülkemize gelen yabancı turist sayısı ve elde edilen gelir ispat etmektedir. Turizmin son yıllarda bu kadar gelişmesinin en önemli faktörü belgeli yatak kapasitelerindeki artıştır. Bireylerin eğitim ve gelir düzeylerindeki gelişmeler ile hızlı kentleşme, nüfus artışı ve teknolojik gelişmeler uluslararası turizm hareketini geliştiren diğer önemli unsurlardır” dedi.

Yeşilliğe bürünmüş bir cennet emsali

Bartın’ın Batı Karadeniz' in en genç illerinden birisi olduğunu belirten Dursun; “Ülkemiz doğası, denizleri, kumsalları, kaplıcaları, tarihi dokuları ve kültürel maddi unsurları ile her anlamda gelen turistlere hitap edecek değerlere sahiptir. Her bölgede farklı özelliklere sahip olan ülkemizin Karadeniz Bölgesi, iklim özelliklerinden dolayı yeşilliğe bürünmüş bir cennet emsalidir. Farklı medeniyet ve uygarlıklara ait kalıntılar, bu cennetin içinde kendini göstermekte ve gelen turistlere tarihi bilgiler konusunda rehberlik yapmaktadır. Geçmiş zaman uygarlıklarının kalıntılarının en güzel örneklerini Batı Karadeniz' in en genç illerinden biri olan Bartın' da görmek mümkündür. Bundan istifade edilmesini sağlamak adına her türlü girişimlerde bulunmak gerekmektedir. Taşından toprağından tarihin, kültürün aktığı bu milletin refah seviyesinin yükselmesinde önemli bir yere sahip olan turizmin gelişmesinde, vatandaşın, esnafın, işletmelerin konukseverliği, güler yüzlülüğü, verilen hizmetin önemi göz ardı edilmemelidir. Bu anlamda vatandaşa, esnafa, pansiyon ve otel işletmecilerine ve çalışanlarına önemli görevler düşmektedir” diye konuştu.

Değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor

Yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşandığını söyleyen Dursun; “Yöresel mutfak kültürünün en güzel örneklerinin sunulduğu ve gelen turistlere tanıtımının yapıldığı mekanlarla Bartın ülkemizin değerli turizm merkezlerinden biri konumundadır. Bartın' a gelen yerli ve yabancı turist sayısında son yıllarda artış sağlanmıştır. 400 bini bulan turist sayısına günübirlikçileri de eklersek bu sayı 750 bine  ulaşmaktadır. Bu sayının artışını sağlamak için kalitemizi artırmak ve değerlerimize sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu konuda her bireyimizin duyarlı olması ve gelen turistlere evlerindelermiş hissini vermek ülkemizin refahı için hepimizin üstüne düşen görevlerdir” dedi.

Çözüm önerileri sunuldu

İl Müdürü Dursun’un konuşmasının ardından Küre Dağları Milli Parkı Müdürü Ahat Deliorman Küre Dağlarının turizm potansiyeliyle ilgili bilgi verdi. Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümünden Yard. Doç. Dr. Ayhan Karakaş, Türkiye Turizminin Mevcut Durumu,  Yard. Doç. Dr. Yusuf Bilgin Ulus İlçesi Cittaslow Ağına Dahil Olabilir mi?,  Yard. Doç. Dr. Hande Uyar Oğuz Destinasyon Pazarlamasında Paydaşların Rolü ve Öğretim Görevlisi Gökhan Emin Bartın ve Çevresi Turizminin Sorunları ve Çözüm Önerileri konusunda konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Turizm Haftası dolayısıyla il genelinde düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535