• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri yemekte buluştu

Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, sendika üyelerini birlik ve beraberlik yemeğinde buluşturdu. Yoğun ilginin olduğu programda konuşma yapan İl Temsilcisi Ünsal, sendikacılık faaliyetleri ile ilgili üyelerine bilgi verdi.
Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri yemekte buluştu

Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal tarafından üyelerine yönelik yemek programı düzenlendi. birlik ve beraberlik yemeği adı altında Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak, İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve sendika üyesi imam hatipler eşleriyle birlikte katılım sağladı.

Türk Diyanet Vakıf-Sen tarihinde Bartın’ın önemi büyük

Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal gerçekleştirdi. Ünsal; “Türk Diyanet Vakıf-Sen Bartın Şubesi olarak düzenlediğimiz yemek programına hepiniz hoş geldiniz. Bu programla amacımız kaynaşmak, tanışmak birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek dayanışmamızı artırmak, motivasyonumuzu yükseltmek için bu öğle yemeğini tertip ettik. Türk Diyanet Vakıf-Sen tarihinde Bartın ili olarak sendikamız çok önemli yeri olan bir ilimiz. Sendikamızın kurulduğu gün ilk şube olan ilimiz. Bartın'da 550 din görevlisinden 500 üye kaydederek, sendikamız tarihinde ilk şube olan olma özelliğini yakalayan bir ilimizdir” dedi.

img_9090.jpgHiçbir sendikanın da rakibi değiliz

Belediye Başkanı Cemal Akın’a katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Ünsal; “Sayın Belediye Başkanımıza Diyanet Vakıf-Sen Bartın Şubesi kuruluşundaki katkılarından dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunuyorum Artık bahanemizin kalmadığı başarılı olmaya mecbur olduğumuz bir döneme hep beraber yelken açıyoruz. Sendikayı ve sendikal hareketi iyiye, güzele, doğruya, adaletli paylaşmaya, sevgide birleşmeye, gönülleri bütünleştirmeye götüren bir araç olarak görüyoruz. Ülkemize, milletimize ve camiamıza hayırlı hizmetler yapmak için bu yola Allah'ın izniyle çıktık. Hiçbir sendikanın da rakibi değiliz. Türk Diyanet Vakıf-Sen Bartın Şubesi olarak amacımız; tüm meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek, her türlü sıkıntılarında yanlarında olmak, onlara katkı sağlamak ve onların ortak sesi olabilmektir” diye konuştu.

Milletimiz bir varoluş mücadelesi ile karşı karşıya

Türk Diyanet Vakıf-Sen’in ilkeli, demokratik ve çağdaş bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Ünsal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Bugün Ülkemiz ve Necip Türk milleti gerçekten çok önemli bir süreçten geçiyor, ülkemizin ve aziz milletimizin karanlık ve kirli senaryolarla karşı karşıya olduğu bir dönemdeyiz. Şanlı Türk ordusunun Afrin'e yönelik olarak başarıyla sürdürdüğü "Zeytin Dalı Operasyonu" devam ediyor. Yüzyıllardan beri Doğu'nun kaynaklarına göz diken emperyalistlerin hedef tahtasındaki ülkemiz, bir büyük saldırı ile daha karşı karşıyadır. Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmıştır. Bugün milletimiz bir varoluş mücadelesi ile karşı karşıyadır.

img_9078.jpgAfrin emperyalistlere mezar olacak

Yakın coğrafyamızda olup bitenlere bu gözle baktığımızda, asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olduğunu görmek çok da zor değildir. Türk askerinin ayak sesleri, dünyanın dört bucağında düşmanın uykusunu kaçırıyor, hainlerin kulaklarında yankılanıyor. Türk'e karşı oyun kurmaya kalkanlar bilsinler ki, bizim vatanımızın sınırları masa başında cetvellerle değil, cephede kanla çizilir. Kahraman Mehmetçik yedi düvele, Türk'ün iradesini, kararlılığını ve gücünü bir kere daha gösteriyor. Biz, Türkü ile Kürdü ile Lazı, Çerkezi, Arap'ı ile bir ve bütünüz. Türk milleti bugün 80 milyon tek yürek, tek bilek kahraman Mehmetçikle birlikte Afrin'e yürümeye hazırdır. Kahraman Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bilinsin ki, bedeli ne olursa olsun Afrin emperyalistlere mezar olacak!

img_9092-001.jpgTürk'e kefen biçenin ölümü korkunç olacaktır

Türk milleti, "Bozkurtların yurdunda, çakalların işi ne" diyerek askerinin yanında olmaya devam edecektir. Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olacaktır! Allah’ım milletimizi ve ülkemizi koru. Rabbim yardımcımız olsun. Sizi de bizi de dinimize hizmete vakfedilmiş inananlar olmayı muvaffak kılsın. Allah’ım, Vatanımıza, milletimize, birlik, dirlik, barış ve huzur ihsan eyle, vatanımızı bölmek isteyenlere fırsat verme Ya Rabbi. Askerimize ve polisimize cesaret, güç kuvvet, zaferler, başarılar nasip eyle Allah’ım. Bugün bizleri bu yemek programında yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanımıza sayın Müftümüze, sayın Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcıma, değerli din gönüllüsü meslektaşlarıma eşlerine çocuklarına ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarım adına sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor ve hürmetlerimi sunuyorum."

img_9120.jpgArkadaşlarımıza başarılar diliyorum

İl Temsilcisi Ünsal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz; “Sendikadan görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Sendikanın ana gayesi hak hukuk mevzuludur. Bu manada çok hayırlı hizmetler yapmalarını Allahtan niyaz ediyorum. İl Müftüsü olarak sendikacı kardeşlerimize şunu söylüyorum. Biz milletin önüne geçen sarığı ve cübbesi beyaz insanlarız. Arkamızdaki insanlar bu hoca hangi sendikanın adamı diye arkamızda namaza durmamalılar. Dolayısıyla arkadaşlarımızdan hep bunu isterim. Çok şükür bu sendikamızdan bu manada aykırı hiç bir şey görmedim” dedi.

Yedi düvelle savaşıyoruz

Gündüz; “Sendikacılığınız din görevliliğinizin önüne geçmemesi gerekir. Buradan sendikal faaliyetleri önemsemediğim anlamı çıkmasın. Neticede bizler bir din görevlisi bir din gönüllüsüyüz. Dolayısıyla arkamızda namaza duran herkesin hocasıyız imamıyız. Allaha şükür Türk Diyanet Vakıf Sen yetkilileri gerçekten hizmetlerin daha güzel daha düzenli olması noktasında İsmail hocamızın Türk Diyanet Vakıf Sen’in bunda büyük katkılarının olduğunu söylemek istiyorum. Zaman birlik zamanıdır. Çok basit nedenlerle birbirimizden ayrılmanın zamanı değil. Ülkemizin güneyinde sanki bir avuç çapulcu ile savaşıyoruz gibi ama aslında öyle değil. Aslında yedi düvelle savaşıyoruz. Birlik ve beraberlik zamanındayız. İnsanımız akın akın sınır boylarına giderek oradaki askerimize destek veriyorlar. Allah askerlerimizi inşallah o zalimler karşısında güçlü kılacaktır” diye konuştu.

img_9109.jpgBirlik ve beraberlik çok önemli

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Belediye Başkanı Cemal Akın ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Türkiye’nin çok sıkıntılı olduğu, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olan bir dönemde buradaki birlik ve beraberlik de çok büyük önem arz ediyor. Türk Diyanet Vakıf Sen başkanlığında kurulan sendikaların tüm amacı zaten devlet yıkılmasın, vatan bölünmesin, bayrak inmesin, ezan dinmesin düsturudur. Şuanda Türkiye’nin yapmış olduğu mücadelede sadece devletin ve milletin bekası içindir. Allah bizim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu amaç içinde mücadele eden herkese Allah güç ve kuvvet versin, bizleri zafere ulaştırsın. Bu milletten korkuyorlar. Türkiye’nin çok sıkıntılı olduğu, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olan bir dönemde buradaki birlik ve beraberlik de çok büyük önem arz ediyor.

Allah güç ve kuvvet versin

Türk Diyanet Vakıf Sen başkanlığında kurulan sendikaların tüm amacı zaten devlet yıkılmasın, vatan bölünmesin, bayrak inmesin, ezan dinmesin düsturudur. Şuanda Türkiye’nin yapmış olduğu mücadelede sadece devletin ve milletin bekası içindir. Allah bizim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu amaç içinde mücadele eden herkese Allah güç ve kuvvet versin, bizleri zafere ulaştırsın. Bu milletten korkuyorlar. Bütün mesele bu milletin ayağa kalkmasıdır. Birlik ve beraberliğin sağlanmak istenmesidir. Şuanda geçmişte var olan Türk devletlerinin kuruluşundan devlet olanla ya da imparatorluk olana kadar çektiği sancıların aynısını şuanda bizler çekiyoruz. Göktürk’lerde aynı sancıları çekmiş Osmanlı’da. Bunun için bu birlik ve beraberlik çok önemli.”

img_9141.jpgTürk Diyanet Vakıf Sen milli bir kuruluştur

Son olarak kürsüye gelen Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkan Yardımcısı Kenan Ak; “Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk millerinin bir ferdi ve yine mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir mensubu olarak bugün burada birliğimizi ve dirliğimizi güçlendirme adına birliğimizi ve beraberliğimizi kuvvetlendirme adına, saflarımızı sık tutma adına organize edilen bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türk Diyanet Vakıf Sen milli ve manevi değerlerine bağlı milli bir kuruluştur. Tamamen milli ve yerli bir sendikadır. Kimsenin güdümünde değildir. Vatanına milletine ve devletini sevmede kimse onun üstünde değildir. Bayrağıma, milletine laf söylendi mi aslan gibi kükrer. Böyle bir sendikanın mensubu olmak bizler için şereftir” dedi.

img_9144.jpgAtalarımızın emanetine sahip çıkıyoruz

Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini belirten Ak; “Sizin vatanınız hür değilse, bayrağınız gönderde dalgalanmıyorsa sizin din görevlisi olmanızın ve yaşamanızın hiçbir anlamı yoktur. Bizim görevimiz önce bu mukaddes toprakları bizlere emanet eden atalarımızın emanetine sahip çıkmaktır. Hepimiz bu bilinçle olmalıyız. Sendikacıyız. Tabi ki üyelerimizin hakları da dahil olmak üzere bir hak mücadelesi yapacağız. Ama her şeyden önce vatan ve milletimizin bütünlüğünü sağlama noktasında sendikal yolda ilerlememizi sağlayacağız. Devletimizin yanında olacağız. Türk Diyanet Vakıf Senin kuruluş amaçlarından bir tanesi de hak aramadır. Sendikal kimliğiniz asla Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanı kimliğinizin asla önüne geçmesin” diye konuştu.

img_9128.jpgKardeşliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz

Ak; “Sendikal kimliklerden dolayı ötekileştirmeyi asla kabul etmiyoruz. Biz bunun acısını çok yaşadık. Üyelerimiz bugüne kadar nasıl olur da başında Türk kelimesi bulunan bir sendikaya üye olursun diye suçlandı. Güneydoğu’da bunun politikası yapıldı. Başında Türk kelimesi olan bir sendikanın mensubu olmaktan şeref ve onur duyuyoruz. Sendikal faaliyet adına altında maalesef Diyanet işleri Başkanlığında bir takın sendikalar tarafından din görevlisi farklı yerlere götürülmeye çalışılıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimizi kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Farklı sendikadan olabilir. İlla bizim sendikamızdan olması gerekmiyor. Ama birbirimize sonuna kadar saygı duymak zorundayız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından yemek ikramı ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi. 

img_9159.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535