• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Ülkü Ocakları uyuşturucuyla mücadele ediyor

Ülkü Ocakları Bartın İl Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği tek perde, 9 sahnelik Cehalet adlı tiyatro oyunu Bartın Kültür Merkezinde sergilendi.
Ülkü Ocakları uyuşturucuyla mücadele ediyor

Ülkü Ocakları Bartın İl Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile mücadele kapsamında Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği tek perde, 9 sahnelik Cehalet adlı tiyatro oyunu Bartın Kültür Merkezinde sergilendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Ülkü Ocakları İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu gerçekleştirdi.  Özgüroğlu; “Ülkü Ocakları Genel Merkezimizin düzenlemiş olduğu Cehalet adlı tiyatro gösterisine hoş geldiniz. Bugün maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türk Gençliği’ni de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çeteleri ve bunlarla ilişkili odaklar kirli oyunlarına devam etmektedir. Ne yazık ki bu kirli oyunun etkileri sokaklarımızda, okullarımızda hatta evlerimizde kendini hissettirmektedir” dedi.

Uyuşturucuya hayır

Farkındalığın artırılmasının önemine değinen Özgüroğlu; “Kişi ve toplum sağlığını, aile kurumunu, ahlaki değerleri, gençlerin eğitimini ve gelişimini tehdit eden uyuşturucu kullanımı ile evrensel insan haklarına saygılı, sosyal çevrenin değerlerini de dikkate alarak topluma karşı sorumluluk duygusuyla hareket eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Uyuşturucu İle Mücadele Platformu çalışmalarına bugün de tüm kararlılığıyla devam etmektedir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı “Uyuşturucuya Hayır!” kampanyası kapsamında daha etkin ve verimli bir kamuoyu çalışması için kurulan, “Uyuşturucu ile Mücadele Platformu” saha ve sosyal medya çalışmalarıyla; uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılmasını gaye edinmektedir” diye konuştu.

Toplumsal bilinçlenmeye ön ayak olunacak

Kurumlarla ortak çalışmalar yaptıklarını belirten Özgüroğlu; “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformunun saha çalışmaları kapsamında ilk etapta İl, ilçe Emniyet, Sağlık Müdürlükleri ve uyuşturucuya karşı mücadele için kamu yararına çalışmakta olan sivil toplum kuruluşları ile yapılacak eş güdümlü çalışmalar neticesinde belirlenen, alanında uzman konuşmacılar ile tertip edilecek seminer ve konferanslar aracılığıyla uyuşturucu hakkında toplumsal bilinçlenmeye ön ayak olunacaktır. Ülkü Ocakları İl Temsilciliklerinde uyuşturucunun zararlarını anlatan ve uyuşturucuyla mücadele konulu film ve belgesel gösterimleri yapılacaktır. Ülkü Ocakları İl Temsilciliklerinin düzenleyeceği sağlık yürüyüşleri ve Ülkü Ocakları Genel Merkez Tiyatro Topluluğu’nun hazırlayacağı turne ile yerel bazda uyuşturucu kullanımına dikkat çekilerek konunun ulusal basında olduğu kadar yerel basın ve kamuoyunda da tartışmaya açılması sağlanacaktır. Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu yürüttüğü çalışmalarla, uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi için koruyucu ve önleyici tedbirler üzerinde yoğunlaşmaktadır” şeklinde konuştu.

Toplumsal problemlerin önüne geçilecek

Türk Gençliğinin bilime ve spora yönlendireceğini söyleyen Özgüroğlu; “Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu faaliyetleriyle, uyuşturucu madde kullanımının kişisel ve toplumsal maliyetine dikkat çekecek, aile bağlarının ve sağlıklı arkadaşlık ilişkilerinin önemi üzerinde duracak, Türk gençliğini bilime, spora ve sanata yönlendirecektir. Uyuşturucu madde kullanımına yönelecek, özendirici birtakım hareketlere maruz kalacak kitlelerin; Ülkü Ocakları Uyuşturucu ile Mücadele Platformu faaliyetleri ile uyuşturucunun nelere mal olduğunu fark etmeleri sağlanacak; uyuşturucunun beraberinde getireceği kişisel ve toplumsal problemlerin önüne geçilecektir. Ülkü Ocakları Uyuşturucu İle Mücadele Platformu ülkemizin her bir köşesinde, yediden yetmişe herkese ulaşacak, uyuşturucu ile mücadele cephesini genişletecektir. Son olarak söylemek istediğim biz Türk gencini sokaklarda bulmadık, sokaklarda da kaybetmeyeceğiz. Aynı zamanda Bartın’da her zaman Türk gençliğine ağabeylik ve babalık yaparak biz Türk gençlerine sahip çıkan Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın Beyefendiye de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535