• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Ulus artık terk edilmeyecek, tercih edilecek’

Doğa kenti Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden buyana geçen 3 yıllık dönemde gerçekleştirdiği çalışmalarla ilgili Ajans Bartın Kurucusu Sercan Engin’e bilgiler verdi.
‘Ulus artık terk edilmeyecek, tercih edilecek’

Başkan Uzun, 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

Doğa kenti Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden buyana geçen 3 yıllık dönemde gerçekleştirdiği projelerle ilgili gazetemiz muhabiri Sercan Engin’in sorularını yanıtladı. Ulus ilçesinde 2014 yılından sonra büyük bir değişimin yaşandığını belirten Başkan Uzun; “Terk edilen değil tercih edilen bir Ulus yaratmak için yola çıktık. 2014 yılında göreve geldiğimizde Ulus Belediyesi’nin 4 milyon civarında borcu vardı. Bu kadar borca rağmen yürüyen tek bir projesi yoktu. Hiçbir şey yapılmamış. Sadece günlük işler halledilmiş. Ancak şimdi hizmet yapıyoruz. Her gün yeni hizmetleri Ulus’a kazandırmak için çalışıyoruz. 2014 yılında 5 yıllık projeler ortaya koyduk. Bu projeler içerisinde sadece Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, kapalı pazaryeri üstünün kapatılması ve Hasan Dede Türbesi meydan düzenlemesinin yapılması gibi toplamda 3 projemizle ilgili bir çalışma şu an için gerçekleştiremedik” diye konuştu.

havadan-(12).jpgYaşlı Bakımevi Bakanlık tasarrufunda

Projeleri 5 yıllık planladıklarını söyleyen Uzun; “5 yıllık projeler olduğu için şu an için gerçekleştiremediğimiz bu 3 proje ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Yaşlı nüfusumuzun yoğun olduğu ilçemizde sosyal bir hizmet olan, yaşlıların huzur içinde olacakları, bakım ve barınma gibi her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı önemli bir hizmet olan Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezini ilçemize kazandırmak istedik. Ancak bu projemiz Bakanlık tasarrufunda. Şu an için bekliyor” şeklinde konuştu.

Pazaryerinin proje çalışması devam ediyor

Uzun; “Bir diğer gerçekleştiremediğimiz projelerden olan Kapalı Pazaryeri ile ilgili projemiz var. İlçemizde yeni pazaryeri olarak bilinen pazaryeri meydanımızdan ekiplerimiz tarafından başlatılan düzenleme çalışması devam ediyor. Tabii günün koşullarına uygun üretici ve tüketicinin daha kolay, temiz ve sağlıklı bir ortamda bir araya gelecekleri modern ve çağdaş bir pazaryerinin proje çalışması da gerçekleştiriliyor” dedi.

havadan-(9).jpgBirçok önemli hizmeti kazandırdık

Hasan Dede Türbesiyle ilgili projenin 2018 yılında tamamlanacağının müjdesini veren Başkan Uzun; “Hasan Dede Türbesiyle ilgili projemiz 2018 yılında tamamlanacak. Türbede meydan düzenlemesiyle ilgili proje çalışmaları devam ediyor. İlçemizin manevi şahsiyeti olan Hasan Dede isimli zatın türbesi ve çevresi en iyi şekilde düzenlenerek ziyaretçilerin hizmetine açılacak. Tabii görev süremiz içerisinde halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olacağız. 2014 yılında seçim öncesi proje kitapçığı bastırmıştım. O kitapçıkta olmayan bir sürü projeyi bugün hayata geçirdik. İlçemize o kitapçıkta olmayan birçok önemli hizmeti kazandırdık” diye konuştu. 

Ulus Meslek Yüksekokulu ilçemiz için bir değer

Üniversitenin Ulus ilçesi için büyük önem taşıdığını belirten Uzun; “Üniversiteler kentlerin gelişip büyümesine ve kültür hayatının zenginleşmesine önemli katkı sağlıyorlar. Bu kapsamda ilçemize Ulus'a Hizmet Vakfı, Ulus Kaymakamlığı, Ulus Belediyesi ve Uluslu hayırseverin katkılarıyla Ulus Meslek Yüksekokulu’nu kazandırdık. Burada büyük bir iş birliği örneği sergilendi. Halkımız alın terini, emeğini eğitim adına birleştirdi. Burada eğitim gören öğrencilerimiz ilçemizin kültür elçisi olacaklar. Bu nedenle bacasız fabrikamıza gereken önemi veriyoruz. Öğrencilerimiz için yurt yapımı ile ilgili de çalışmalar gerçekleştirilecek” dedi. 

19959367_10155650147963578_4814763839474529522_n.jpgUlus Çayı güzelleşecek

Ulus Çayı Taşkın Koruma ve Rekreasyon Çalışmasının bu yıl içerinde tamamlanacağını söyleyen Uzun; “İlçemiz merkezinden geçen ve 30 Mayıs 2015 tarihinde ihalesi yapılan Ulus Çayı’nın Taşkın Koruma ve Rekreasyon projelerinde sona geliniyor. Büyük bir aksilik olmazsa bu yıl içerisinde tamamlanacak. Irmağımızın iki yakasını bir araya getirecek yaya trafiğine en uygun yerlerden olacak şekilde iki adet yaya köprüsü yapımı ile ilçemizin güzelliğine güzellikler katarak yeni yaşam alanları oluşturulacak. Projenin gerçekleşmesinde desteklerinden dolayı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Sait Umucu’ya, değerli DSİ yetkililerine ve projenin ilçemizce yapılması konusunda katkılarından dolayı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a halkımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Terminal düzenlemesi yaptık 

Tamamlanan projelerle ilgili de bilgiler veren Başkan Uzun, şu ifadeleri kullandı; “Şehirlerarası terminal ve sosyal tesis binası ile ilgili de çalışma gerçekleştirdik. İlçemizin en önemli ihtiyaçları arasında bulunan terminal ile ilgili mevcut terminalimizde çalışma gerçekleştirdik. Belediyemiz tarafından terminal alanında yaklaşık 1500 metrekare beton kilit parke, 100 metre beton bordür, 300 metrekare karo döşendi. Terminal duvarları alçaltılarak ferforje korkuluklar yerleştirildi. Çevre duvarları boyandı. Otobüs yolcu indirme-bindirmesi için 6 adet peron oluşturuldu.

321 dairelik konut yapılacak

İmar planı yenilemesi, yeni toplu konut ve sanayi parsellerinin üretilmesi ile ilgili çalışmalar yapıldı. İlçemize artık cevap veremeyen imar planı yenilendi. Bununla birlikte Belediye sınırları büyütülerek yeni toplu konut ve sanayi parselleri kazandırıldı. İlave ve revizyon imar planımız ile ilçemizin büyümesi için önümüze çıkan en önemli konulardan birini bitirdik. Toplu konut anlamında da 321 dairelik konut yapılacak. 1 ay sonra temeli atılır diye düşünüyorum. 

havadan-(3).jpgPrestij cadde düzenlemeleri yaptık

İlçemizde modern, fenni kanalizasyon altyapı ve üstyapı düzenlemeleri yaptık. Atıksı arıtma tesisini süratle ihale ederek faaliyete geçireceğiz. İnşallah kısa süre içerinde ihalesi yapılacak. 2018 yılında da bitirilecek. Küre dağlarının %40 gibi büyük bölümünü barındıran ve küre dağlarının giriş kapısı olan Ulus’umuz doğa turizminin cazibe merkezi haline getirecek çalışmaların içerisinde yer alıyoruz. Ulus ilçe merkezi değil, tüm mahallelerinde prestij cadde ve sokak düzenlemeleri gerçekleştirerek, pırıl pırıl bir Ulus’u ortaya çıkardık. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Ulus’a önemli bir meydan kazandırdık.

Günün koşullarına uygun mezbahane

Gıda güvenliği ve sağlığı açısından günün koşullarına ve teknolojisine uygun modern bir mezbahane ilçemize kazandırıldı. Özel sektör tarından gerçekleştirilen bu hizmetle bölgenin en modern mezbahanesine sahibiz. 

Otel binasında çalışmalara başlanıyor

Belediyenin önemli bir kaynağını tüketen otel binası ve çevresinin ilçemizin gelişmesinde yerini alacak şekilde bir tesis olarak Ulus ilçesine hizmet verecek. Yapımı uzun yıllar süren ve bir türlü değerlendirilemeyen, sahipsiz bırakılan Otel inşaatında tadilat ve iyileştirmeler yapılarak binanın Ulus Ekonomisine kazandırılması sağlanacak. Bu projemizle ilgili ihale gerçekleşti. Çalışmalara kısa sürede başlanacak. 

dsc_0230(2).jpgHizmet Masası 24 saat açık

Ak Parti Belediyelerinin halka hizmet noktasında önemli bir işleve sahip bulunan “Beyaz Masa” uygulamasını Ulus Belediyesinde de hayata geçirdik. Bu uygulamayı biz Ulus Belediyesi olarak Hizmet Masası adı altında gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın sorunlarını süratle çözüyoruz. Alo Belediye uygulaması ile de Belediyemiz vatandaşımıza bir telefon kadar yakın. 24 saat Hizmet Masasında hizmet veriliyor. 

Asbest boruları değiştirdik

Altyapı çalışmaları ile değişen su boruları hibe olarak alındı. Belediyemizin içme suyu şebekemizde bulunan Asbest Çimento Boru (AÇB)ların değişmesi içim İller Bankasından talep ettiğimiz ayrıca şebekemizde ilave ve tamirlerde kullanılmak üzere 65bin TL değerinde 2502 metre PVC boru, 2052 metre HDPE boru, Belediyemizde kullanılmak üzere 11 Haziran 2015 de hibe edildi. Asbest boruların değişimi ile ilgili çalışmalar tamamlandı. Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekesi de yenilendi. Altyapı sorununu çözdük diyebiliriz.

havadan-(10).jpgKonuk evi hizmete başladı 

Çürümeye terk edilen bina onarıldı. Belediyemize ait sosyal tesis binasının tek katı daha önce üniversite öğrencileri için misafirhane olarak kullanılıyor. Söz konusu binada ekiplerimizce bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapılarak daha modern bir hale getirilip öğrencilerimizin ve halkımızın hizmetine Konuk Evi olarak sunuldu.

Ulus Belediyesi Spor Merkezimizi hizmete açtık 

Belediyemizin faaliyete geçirdiği spor salonu ile halkımızın spor yapma imkanı dışında gençlerimizde MMA ve boks gibi spor dallarında Türkiye ve Balkan dereceleri ile dönmeye başladılar. Spor alanında da elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Spor alanında da önemli hizmetler veriyoruz.

Halkımızın ayağına gidiyoruz 

‘’Katılımcı Belediyecilik’’ kapsamında her mahallemizde halkımız ile buluşarak toplantılar gerçekleştiriyoruz. Bu toplantılar sayesinde sorunlar ve çözüm önerileri yerinde belirleniyor. Bu toplantılarla halkımızın ayağına gidiyoruz. Kültürel faaliyetlerde de bulunuyoruz. Bartın ve çevresinde bulunan il ve ilçelerdeki, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personellere Ulus’umuz ve çevresini tanıtıyoruz.  Doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenliyoruz. Ulus’un kültürel yapısı itibariyle geçmişte kullanılan ve bugün unutulmaya yüz tutmuş değerlerin ortaya çıkartılması için çalışmalar yaptık. Ortaya çıkartılan bu eserlerin de ilçemizde açılan etnografya müzesinde sergilenmesi sağladık.

havadan-(2).jpgUlus artık terk edilmeyecek, tercih edilecek

Terk edilen değil, tercih edilen bir Ulus diyerek başladığımız hizmet yolculuğumuzda önemli çalışmalara imza attık. İlçemizi hak ettiği seviyeye götürmek için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız bizden sonraki nesillere büyüyen ve gelişen Ulus’u miras bırakmak. Geçen 3 yılda, seçimde ev ev dağıttığımız 15 projemizin çoğunu bitirdik. Birkaçını da bitirmek üzereyiz. Hiç başlayamadığımız sadece 3 projemiz var. 

Vaat ettiğimiz projeler dışında birçok proje yaptık

Tabii hizmetlerimiz sadece vaat ettiğimiz projeleri kapsamadı. Halkımızla istişareler sonucu, ihtiyaç doğması ile birçok çalışmayı da gerçekleştirdik. 2017 yılı içerisinde başlayacağımız, önem verdiğimiz vizyon projelerimiz için de; Organize Sanayi Sitemizin kurulması ve turizm yaratıcılarının ilgisini çekme çalışmalarımız olacak. Ayrıca Ulus Meslek Yüksek Okulunu faaliyete hep birlikte geçirdik, şimdi ki hedefimiz 300 öğrenci kapasiteli yurt inşası. Tabi bu çalışmaların yanında devam eden vizyon projelerimizde hızla yürüyecek.”

havadan-(6).jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535