• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Ulus Belediyesi 15 Temmuz'u Fotoğraflarla Anlattı

Ulus Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Ulus Cumhuriyet Meydanı’nda ’15 Temmuz Destanı Sergisi’ açıldı. Vali Nusret Dirim’in katılımıyla açılan sergi, büyük ilgi gördü.
Ulus Belediyesi 15 Temmuz'u Fotoğraflarla Anlattı

15 Temmuz Ulus’ta fotoğraflarla anlatıldı15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle il genelinde birçok etkinlik düzenlendi. İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de programlar yapılırken, Ulus Belediyesi ’15 Temmuz Destanı Sergisi’ ile etkinliklere katkı verdi. Ulus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle Vali Nusret Dirim tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide 15 Temmuz gecesi Ulus ilçesinde ve ülke genelinde yaşanılanlar anlatılmaya çalışıldı.

Hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun gerçekleştirdi. Başkan Uzun, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birliktelik Günü'nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

Önemli bir cevap verildi

15 Temmuz'da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt'te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, o gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt'te, 563 yıl önce İstanbul'da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale'de, Dumlupınar'da ne cevap vermişse, 15 Temmuz'da da aynı cevabı vermiştir.

Ülkemiz artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlü

Türkiye'yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize, Meclisimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi: "Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır." 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz.”

Bölgemizde yatırımları artırmak için çalışacağız

Başkan Uzun’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Nusret Dirim ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Ulus ilçe meydanı çok güzel olmuş. Anlamlı bir günde bu meydanın da açılışını yapıyorsunuz. Tebrik ediyorum. Daha önce geldiğimde sıradan bir meydan gibiydi. Ancak şu an kentin bir tören alanı olmuş. Ulus’a ayrı bir güzellik ve değer katmış. İnşallah durmak yok. Bölgemizde yatırımları artırmak için çalışacağız.

Destansı bir karşı koyuştu

15 Temmuz şehitlerimizin hatırlarını yad etmek amacıyla yaklaşık bir haftadır devam eden programlar var. 15 Temmuz ülkemizin yaşadığı en karanlık günlerden birisiydi. Hepimiz için sıkıntılı ve zor bir geceydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla bizler Bartın’da sizler de burada meydanda demokrasi nöbetlerine başladık. Şanlı milletimiz silahlı kuvvetlerimiz içerisinde ki ihanet şebekesine karşı kahramanca bir mücadele verdi. Onları püskürttü. Darbe girişimine engel oldu. Bu destansı bir karşı koyuştu.

Türk milleti onların kahramanlıklarını unutmayacak

Bu vatan için hayatlarını veda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah gani gani rahmet etsin. Saygıyla ve minnetle anıyoruz. 3 bin civarında da gazimiz var. Aradan bir yıl geçmesine rağmen gazilerimizin hale tedavisi devam edenler var. Tedavisi devam eden gazilerimize şifalar diliyoruz. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Kadirşinas Türk milleti onların kahramanlıklarını hiçbir zaman unutmayacak. Bu meydanın hazırlanmasında emeği geçen Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”

‘15 Temmuz Anı Defterine’ düşüncelerini yazdı

Yapılan konuşmaların akabinde Vali Dirim, ‘15 Temmuz Anı Defterine’ düşüncelerini yazdı. 15 Temmuzla ilgili düşünceleri yazan Vali Dirim, böyle günlerin bir daha yaşanmamasını diledi. Anı defterine düşüncelerini yazan Vali Dirim daha sonra da protokol üyeleriyle birlikte Ulus Belediyesi tarafından hazırlanan ‘15 Temmuz Destanı Sergisinin’ açılışını yaptı.

Yoğun katılım oldu

Törene Bartın Valisi Nusret Dirim, Ulus Kaymakamı Recep Hasar, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Haluk Demir, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Ak Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Manav, Ulus İlçe Müftüsü Murat Okuyar,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, AK Parti Ulus İlçe Başkanı Kadir Saraç, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İrfan Ekmekçi, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şube Başkanı Ali Kalaycı, Memur Sen Bartın İl Temsilcisi Mustafa Dağdeviren, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. (Sercan Engin)

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535