• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Ulus ilçe oluşunun 73.yılını kutladı

Ulus Belediyesi tarafından Ulus’un ilçe oluşunun 73.yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Grup Metecan ve İlkim Aydın konser verdi. Festivale, Bartınlı vatandaşların yanı sıra çevre illerden ve yurt dışından çok sayıda vatandaş katıldı.
Ulus ilçe oluşunun 73.yılını kutladı

Ulus Belediyesi tarafından Ulus’un ilçe oluşunun 73.yıldönümü kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde 8 Ağustos Salı günü ilk olarak Ulus Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Ulus Kaymakamlığı çelengini Kaymakam Recep Hasar ve Ulus Belediye Başkanlığı çelengini de Başkan Hasan Hüseyin Uzun sundu. Çelenk sunumun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Program konuşmalarla devam etti.

Kan bağışı kampanyası düzenlendi

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının akabinde Ulus Belediyesi önünde saat 10.30-16.00 arası Bartın Kızılay Şubesi ve Karabük Kan Bağış Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Yine aynı gün Ulus ilçesine hizmet edip ebediyete intikal eden herkes için saat 13.30’da Kelebek Mezarlığı’nda Kur'an tilaveti gerçekleştirildi.

Belediye Spor Merkezi gösteri yaptı

Etkinliklerin ikinci gününde AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Ulus Kaymakamı Recep Hazar, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Uğur Mumcu Caddesi’nde gerçekleştirilen etkinlikler, 20.00’da Belediye Spor Merkezi gösterileri ile başladı.

Grup Metecan ve İlkim Aydın konser verdi

Gösterilerin akabinde Grup Metecan ve İlkim Aydın konser verdi. Festivale, Bartınlı vatandaşların yanı sıra çevre illerden ve yurt dışından çok sayıda vatandaş katıldı.

15 sözün 12’sini yerine getirdim

Konser sonrası sahneye çıkan Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun; “Ulus’umuzun ilçe oluşunun 73.yıldönümü münasebetiyle birçok etkinlik düzenledik. Destek veren emek veren herkese teşekkür ediyorum. Seneye kutlamaların 74. Yılı olacak. İlimizin plakası da 74. Önümüzdeki yıl çok daha büyük festival yapacağız. Göreve geldiğimden bugüne seçim vaadi olarak verdiğim 15 sözün 12’sini yerine getirdim. Geriye kalan projeler de önümüzdeki süre içerisinde bitirilecek. TOKİ konutlarının yapım ihalesi 21 Eylül’de yapılacak. Ulus Çayı ve çevresinde oluşacak yaşam alanları projesi de ilçemize ayrı bir güzellik katacak. Katıldığınız için teşekkür ediyorum. İlçemizin nice 73.yıllarını hep beraber yaşamayı Allah bizlere nasip etsin” dedi.

Kaymakam Hasar Ulus’un ilçe oluşunu kutladı

Konser sırasında fırlatılan havai fişeklerinde güzel görüntüler oluşturduğu etkinlikte Kaymakamı Recep Hasar yaptığı konuşmasında Ulus’un ilçe oluşunu kutladı. Kaymakam Hasar; “Ulusumuzun kuruluşunun 73. Yılı münasebetiyle Ulus Belediye Başkanlığımız tarafından düzenlenmiş olan kutlama programlarının 2. gününü icra ediyoruz. Meydana baktığımız zaman son derece güzel bir manzarayla karşı karşıyayız. Bu meydandaki sinerji bizleri de heyecanlandırmaktadır. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Hasan Hüseyin Uzun’un şahsında tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milletvekili Tunç, yatırımları anlattı

Kaymakam Hasar’ın konuşmasının akabinde sahneye gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise Bartın’a ve Ulus ilçesine yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Yılmaz Tunç; “Ulus ilçemizin 73.yıldönümünü hep birlikte kutluyoruz. Ulus ilçemizin tarihinin 73 yıl öncesine dayanması ve hatta daha da öncesinin olması köklü bir tarihe sahip olduğunu gösteriyor. Ulus ilçemizle ilgili son yıllarda birçok çalışmaya imza attık. Altyapı ve üstyapısını tamamladık. İlçemize hastane kazandırdık. Üniversite kazandırdık. Yeni okulları inşa ettik” dedi.

Ulus’a hükümet binası yapılacak

Milletvekili Tunç; “73 yıllık köklü ilçemize mimarisine uygun bir hükümet binası da kazandıracağız. Yatırım programına teklif ettik. İnşallah onu da kısa süre içerisinde yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. İlçemize stadyum kazandırdık. Ulus Çınarspor’un başarısı için çalışıyoruz. FİFA standardında futbol sahası kazandırdık. Ulus oteli için 800 bin TL ödenek aktardık. Yakın zamanda Ulus otelimizi de sosyal tesisleriyle beraber halkımızın hizmetine sunacağız. Ulus çayında ıslah çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız Ulus’u güzelleştirmek. 15 trilyonluk bir yatırım. Çalışmalar tamamlandığında Ulus çayının serinliğinde güzel günler geçireceğiz. İlçemiz güzelleştikçe tatil için gelen vatandaşlarımızın sayısı da artıyor. Bu güzel etkinliği düzenleyen Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535