• BIST 9079.97
  • Altın 2312.596
  • Dolar 32.3422
  • Euro 35.1028
  • Bartın 26 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 21 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Ünal Yurtbay güven tazeledi

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı 6. Olağan Kongresi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Ünal Yurtbay 187 delegenin tamamının oyunu alarak, İl Başkanı seçildi.
Ünal Yurtbay güven tazeledi

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı Kongresi Yapıldı

Saadet Partisi Bartın İl Başkanlığı 6.Olagan Kongresinin Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Başkan Karamollaoğlu, partililer tarafından meşale ve konfetilerle karşılandı. Tek liste halinde gidilen seçimde mevcut Başkan Ünal Yurtbay 187 delegenin tamamının oyunu alarak, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Ünal Yurtbay gerçekleştirdi.

img_4053.jpgSaadet Partisi’ni iktidara taşımamız gerekiyor

İnsanlığın ve İslam aleminin kurutuluşu için çalışmalar yaptıklarını belirten Yurtbay; “Saadet Partisi İl Başkanlığımızın 6.Olğan Kongresine hoş geldiniz. Öncelikle Allah2ın rahmeti, bereketi üzerinize ve üzerimize olsun. İnşallah yapmış olduğumuz bu çalışmalar insanlığın ve İslam Aleminin kurtuluşu içindir. Bizler şunun bilincinde ve farkındayız ki; Allah bize sadece namaz, hac ve zekat emretmedi. Başka ne emretti? Cihad, cihad, cihad! Cihad denilince öyle eline kılıcı alıp Allah Allah nidalarıyla savaşmayı değil, çünkü bize yıllarca cihat kelimesini yanlış tanıttılar. Nedir cihad? Dünyanın bir ucunda ister Müslüman olsun ister başka bir dinden olsun kim zulüm görüyorsa ona yardım etmemiz gerektiğidir. Yüce Allah ‘Bir yerde zulüm varsa o zulmün kaldırılması için gücün yetiyorsa gidip elinle, yetmiyorsa dilince mücadele et. Ona da gücün yetmiyorsa kalbinle buğz et.’ diyor. Onun için ne yapmamız gerekiyor? Bizim canla başla çalışıp Milli Görüşü, Saadet Partisi’ni iktidara taşımamız gerekiyor” dedi.

img_4037.jpg

Canla başla çalışacağız

Yurtbay; “Sizlere sormak istiyorum. Eper Milli Görüş iktidarda olsaydı Irak’ta milyonlarca kişi katledilir miydi? Kadınları9n iffeti kirletilebilir miydi? Yemen’de zulüm olabilir miydi? Libya bu duruma düşer miydi? Suriye böyle olur muydu? Myanmar da bu zulüm olur muydu? Olmazdı. Milli Görüş iktidarda olmadığında tabloyu gördük. Ortaya çıkan tablo tam bir felaket. Allah bizleri affetsin. Demek ki yeterince çalışmıyoruz. Öyleyse ne yapacağız? Canla başla çalışacağız. Dünyada barış ve adalet hakim kılmaya var mıyız? İslam alemini bir araya getirip lider ülke olmaya var mıyız? Bu zulümleri sonlandırmaya var mıyız?” diye konuştu.

İktidarda olsaydık zulümlerin hiçbiri olamazdı

Zulümlere Milli Görüşün son vereceğini söyleyen Yurtbay; “Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Allah nurunu elbet tamamlayacaktır. Ancak biz ne yaptık? Kulluk görevimizi yerine getirebildik mi? Canla başla Hakkın hakim kılınması için çalıştık mı? Gerisi teferruattır. Eğer Milli Görüş iktidarda olsaydı bu saydığımız zulümlerin hiçbiri olamazdı. Biz bunun ne kadar muazzam bir plan ve çalışma olduğunu 1996 yılında Refahyol döneminde D8’ler kurulunca gördük. Cenabı Allah Merhum Erbakan Hocamızdan razın olsun. Ben buradan şahsım ve teşkilatım adına hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Kongremizin hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Allah’a emanet olunuz” şeklinde konuştu.

img_4011-001.jpg

Divan heyeti seçildi

İl Başkanı Yurtbay’ın konuşmasının akabinde Divan heyeti belirlendi. Divan Başkanlığını Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay yaparken, divan heyetinde Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi, Çaycuma İlçe Başkanı Burak Erol, Bartın İl Başkanlığı Halkla İlişkiler Başkanı Fikret Ercan, Bartın İl Başkanlığı Eğitim İşleri Başkanı Ömer Keleş ve Ulus İlçe Başkanı Bayram Taşçı yer aldı. Divan heyetinin belirlenmesinin akabinde Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Aydın Faaliyet Raporunu okurken, Merkez İlçe Başkanı Muhammed Emin Titiz de Hesap Raporu ile ilgili bilgiler verdi. Faaliyet ve hesap raporların ibra edilmesinin ardından konuşmalara geçildi.

img_4021.jpgTürkiye’de bir akıl var, herkes uyuyor

Kongrede son olarak konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hükümetin çalışmalarını eleştirdi. Karamollaoğlu; “Milli Görüş'ten ayrılanlar ortak aklı iyi işletemiyor. Yani bizim geçmişte de bugün de söylediğimiz istişare mekanizmasının çalışması. Bir konuda bir karar alırken, herkesin düşüncesini almak, ondan sonra ortaya müşterek bir karar çıkarmak. 'Ortak akıl' dediler. Ortaklık gitti, bir akıl kaldı. Türkiye’de bir akıl var, herkes uyuyor” dedi.

img_4095.jpgYeterli gıda üreten 7 ülkesinden biriydik

Ekonomik anlamda büyük bir çöküş olduğunu belirten Karamollaoğlu; “Faiz, bütçede çok büyük pay almaya başladı. Artık kendi kendimize yetmiyoruz, dışarıdan buğday ithal ediyoruz. Mercimek, pirinç ithal etmeye başladık. 1 milyona yakın büyükbaş hayvan ithalatı yapıyoruz. Artık tarımda kendimize yeterli değiliz. Hâlbuki bunlar iktidara geldiğinde biz dünyanın kendine yeterli gıda üreten 7 ülkesinden biriydik. Artık öyle değiliz. Tarlalarımız ekilmiyor, meralarımızda hayvan beslenmiyor. Hayvan ırkımız, tohumumuz bile bizim değil. Tarım böyle idare edilir mi? Tarım politikası böyle olur mu? Bu mantıkla ülkenin hiçbir problemi çözülmez" diye konuştu. Yapılan konuşmaların akabinde seçime gidildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen seçimde mevcut Başkan Ünal Yurtbay 187 delegenin tamamının oyunu alarak, Saadet Partisi Bartın İl Başkanı seçildi.

img_4056.jpgYönetim Kurulu Asil Üyeleri

Büyük bir destekle göreve yeniden seçilen İl Başkanı Ünal Yurtbay’ın Saadet Partisi Yönetim Kurulu Asil Üyeleri şu isimlerden oluştu; “Yaşar Sinoplu, Selami Ünsal, Fikret Ercan, Mehmet Talha Gizli, Mücahit Abdullah Mekeç, Hüseyin Karataş, Niyazi Aydın, Ayhan Kabuk, Ömer Keleş, İsmail Kaya, Ahmet Soy, Engin Şenol, Kemal Dönmez ve Ramazan Günaydın.”

img_4011.jpgYoğun katılım oldu

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay’in yanı sıra kongreye Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar, Karabük İl Başkanı Muhsin Çebi, Çaycuma İlçe Başkanı Burak Erol, Devrek İlçe Başkanı Mehmet Özmekik, Bartın İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Merkez İlçe Başkanı Emin Titiz, Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf çetin, Karabük Kadın Kolları Başkanı Hülya Gündoğdu, İyi Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Mustafa Küçüktabak, Anadolu Gençlik Derneği Karabük Şube Başkanı Aziz Gündoğdu, Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, Saadet Partisi Bartın il yönetimi, İlçe ve belde başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

img_4014.jpg

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535