• BIST 9067.22
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Ünsal, Bartınlıların kandilini kutladı

Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Berat Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
Ünsal, Bartınlıların kandilini kutladı

Ünsal, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Berat Kandili Müslümanlar için kendisini gözden geçirip muhasebe yapacağı, günahlardan arınmak, affedilmek ve geleceği için dua ve dileklerin yapılacağı önemli bir gece, fırsat zamanı ve mevsimidir. Bu gece Berat kandilini idrak edeceğiz. Berat gecesi, Kur`an-ı Kerim`in Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiği gecedir. Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi anlamlara gelmektedir. Berat kandili, Allah"ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı gecedir.

Hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz

Bu gece Peygamberimizin tavsiyesi ile Yüce rabbimizin sonsuz rahmetinden nasiplenmek için gönüllerimizi Cenabı Allah’a açacak ve sıkıntılarımızdan kurtulmak ve geleceğimiz için dualarda bulunacağız. Rahmet ayı Ramazan ayının da habercisi olan bu gecenin Milletimize ve tüm inananlara hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ederiz. Sadece ferdi ve ailevi mutluluğumuzu değil, toplumsal hayatımızı, barış, huzur, dayanışma ve kardeşlik içinde yaşayabilmemizi de tehdit eden maddi-manevi pek çok olumsuzluğun yaşandığı günümüz dünyasında Kur`an-ı Kerim`deki; "Allah`ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O çok bağışlayan, çok esirgeyendir." (Zümer, 39/53) müjdesine sığınarak Yüce Rabbimizin sonsuz rahmet ve keremine sığınacağız.

Yiğitlerimize Rabbim güç kuvvet versin

Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde; Yüce Kitabımız Kur`an`daki ; "Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka kaybedenlerden oluruz." (A`raf, 7/23), mesajını önemseyerek ve uygulayarak, Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (SAV)`in "Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: `Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim` buyurur." (İbn Mâce) tavsiyesine kulak vererek bizlere sayısız nimet veren Rabbimize karşı kulluğumuzun şuuruna varmalıyız. İslam dünyasında akan kan karşısında dünyanın duyarsızlığı bizleri kahretmektedir. Milletimizin güvenliği ve huzuru için görev yapan askerimize ve polisimize vatani görevlerini yapan yiğitlerimize Rabbim güç kuvvet versin.

Müslüman kanının durmasına vesile olsun

Ey Mülkün sahibi olan Yüce Allah’ımız! Bizleri Duygusuzluktan, duyarsızlıktan, korkaklıktan, dünya malına ve konumuna kul olma sevdasından gaflet ve delaletten uyandır. Vatan-Millet ve mukaddesatlarımızı korumak üzere görev yaparken en değerli varlığı canını veren Aziz şehitlerimize rahmetinle muamele eyle, ruhlarını şad mekânlarını cennet eyle. Dileğimiz ve duamız odur ki, bu gece, aziz milletimizin birliğine, huzuruna tasallut edenlerin niyet ve çabalarının boşa çıkmasına, manen büyük sıkıntılar içinde olan insanlık aleminin mutluluğuna, oluk oluk akan ve akıtılan Müslüman kanının durmasına vesile olsun. Ramazan ayının müjdeleyicisi Beraat kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecede Yüce Mevla’ya açılan ellerin ve yapılan duaların, bütün İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını, bütün dünyada hak ihlallerinin sona ermesini, acı ve gözyaşının şiddet, terör ve umutsuzluğun yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535