• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 17 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Ünsal, kadınların İslam dinindeki önemine değindi

Türk Diyanet Vakıf Sen Bartın İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Kadınlar Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, kadınların İslam dinindeki önemine değindi.
Ünsal, kadınların İslam dinindeki önemine değindi

‘Kadınlara hak ettikleri değeri İslam dini verdi’

Türk Diyanet Vakıf Sen Bartın İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Kadınlar Günü münasebetiyle değerlendirmelerde bulundu. Kadınların İslam dinindeki önemine vurgu yapan Ünsal, Kadınların İslam dininde hayat bulduklarını ve kadınlara hak ettikleri değeri İslam dininin verdiğini söyledi. Kadınları gülmeyen ülkenin erkeklerinin mutlu olmayacağını belirten Ünsal; “Kadınlarımız bizim kıymetlerimizdir. Hayatımızın ve kültürümüzün anlamı ve kaynağıdır. Dünyaya bir kadın vasıtasıyla geliriz, onun şefkat ve himayesiyle hayata tutunuruz. Kadınlar insanlık tarihinin yılma ve yorulma bilmeyen gerçek emekçisidir. Karşılıksız sevgisiyle, sabrı ve merhametiyle hayatımıza şekil veren en değerli varlığımızdır. Bizler, cennetin anaların ayakları altında olduğuna inanan, kendisine yapılmasını istemediğini bir başkasına da yapmamayı tavsiye eden bir medeniyetin temsilcileriyiz” dedi.

Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun

Ünsal; “Kadınlar, İnsanı büyük zahmetlerle dünyaya getiren merhamet ve çile ağacımız, en fedakâr dostumuz, ayıplarımızı gizleyen, güzelliklerimizi yansıtan, feragatin ismi hayatımızın manasıdır. Annemiz, kardeşimiz, sözlümüz, nişanlımız, eşimiz, kızımız, Babaannemiz, Anneannemiz, halamız, teyzemiz, yeğenimiz, yengemiz, komşumuz, ebemiz, doktorumuz, öğretmenimiz, hocamız ve mesai arkadaşımız konumunda hayatı paylaştığımız Yüce Allah’ın en değerli hediyesi kadınlarımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Yüce Kitabımızda kadın; bütün insanlığın anası Havva’dır. Cesaret ve asaletiyle Asiye’dir. İffet ve temizliğiyle Meryem’dir. Sadâkat ve teslimiyetiyle Hacer’dir. Hayatın zorlukları karşısında eşine verdiği destekle Hatice’dir. İnsan olarak kadına karşı bakışımız ve ilgimiz, göstereceğimiz saygımız ve verdiğimiz değer, bizim için insanlığımızın seviyesinin göstergesidir. Toplum olarak da medeniyetimizin ve kültürümüzün ölçüsünün yansımasıdır” diye konuştu.

Çalışma hayatındaki problemleri kolaylaştırılarak çözülmeli

Kadına değer vermeyen toplumlarının gelişmesinin mümkün olmadığını söyleyen Ünsal; “Günümüzde kadın insan olarak en çok seven ve sevilen olduğu gibi en çok istismar edilen ve en çok bir meta gibi kullanılabilen bir değerimizdir. Kadınlar özellikle ülkemizde bölgelere, anlayış ve çevrelere göre farklı farklı değerlendirme ve davranışlara muhatap olmaktadır. Kadınlarına gereken ilgiyi gösteremeyen, onu eğitemeyen ve layık olduğu değeri veremeyen toplumlar gelişemedikleri gibi sosyal hayatlarında huzur bulamazlar. Ülkemizde kadınların maruz kaldığı şiddet ve vahşetin geldiği durum üzücü olduğu gibi düşündürücüdür. Emek veren ve emek üreten çalışan kadınların çalışma hayatındaki problemleri kolaylaştırılarak çözülmelidir. Okulda, işte, çarşıda, karşılaştıkları insanlığa yakışmayan tacizlerden canımız gibi korunmalıdır. Kadına insan olarak anamız gibi, eşimiz ve ciğerparelerimiz kızımız gibi bakmalıyız. Kadınlar olarak çektiğiniz her çile, karşılaştığınız her türdeki şiddet toplum olarak ayıbımızdır” dedi.

Toplumun temel taşı

Günümüzde sizleri anlayamamak başka bir ayıp olduğu gibi sizleri koruyamamak daha büyük bir ayıbımızdır. Bir kadına sadece cinsel bir meta ve obje olarak yaklaşım özürlü ve ayıplı bir anlayıştır. Ona bir çıkar için yanaşanlar onu kirli emellerine alet edinenler rezil ve zavallıdır. Onu bir insan olarak ve şerefli bir varlık olarak görmeyen insan bile değildir. Bizleri yaratan ve yaşatan Allah’ımızın en güzel hediyesi kadınlarımızın kıymet ve değerini bilelim. Kadın, ailede çocukların ilk öğretmenidir. Onun kalbi, sevgi ile nakış nakış işlenmelidir ki, çocuklarını o sevgiyle korusun, büyütsün ve topluma yararlı insanlar haline getirebilsin. Bu itibarla kadın ailenin ve dolayısıyla da toplumun temel taşıdır. Onun mükemmelliği, toplumun mükemmelliğini hazırlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit, gazi anneleri ve eşleri olmak üzere Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Eğitiminizde, çalışma ve sosyal hayatınızda karşılaştığınız sıkıntılarınız; istismar, şiddet, baskı, aşağılama ve taciz son bulsun. Emekleriniz karşılık bulsun. Yüzünüz gülsün. Yuvanızda, işinizde, hayatınızda mutlu olun” şeklinde konuştu. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535