• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Üyelerle olan bağ kopukluğunu gidereceğiz’

Hafta sonu gerçekleştirilen Bakkallar ve Bayiiler Odası 8. Olağan Genel Kurulunda üyelerden güvenoyu alan Asmalı Konak Sahibi Barış Özkan yeni Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Bartın Adliyesi'ne giderek mazbatasını aldı.
‘Üyelerle olan bağ kopukluğunu gidereceğiz’

Hafta sonu gerçekleştirilen Bakkallar ve Bayiiler Odası 8. Olağan Genel Kurulunda görevi 22 yıldır sürdüren İsmet Fındık’tan devralan Barış Özkan yeni Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Bartın Adliyesi'ne giderek mazbatasını aldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan kongrede mevcut Başkan İsmet Fındık ve Asmalı Konak Sahibi Barış Özkan yarışmış, 695 üyesi olan odanın kongresinde mevcut başkan İsmet Fındık 141 oy alırken, Barış Özkan 154 oyla Bakkallar ve Bayiiler Odası Başkanı seçilmişti. Üyelerden güvenoyu alan Özkan, mazbatasını alarak göreve başladı.

Önemli çalışmalar yapacağız

Adliye çıkışında basın mensuplarına projeleriyle ilgili bilgi veren Özkan, üyelerin oda ile bağ kopukluğu olduğunu belirterek, odanın üyelerin yanında bir güç olduğunu hissettireceklerini ifade etti.  Özkan; “Bu süreçte kongrede ve burada olduğunuz için basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kongre sonrasında yapmış olduğunuz güzel haberlerden dolayı da hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah’ın izni ile çıkmış olduğumuz bu güzel yolculukta bu güzel süreçte Yönetim Kurulu arkadaşlarımızla beraber ve üyelerimizin desteği ile kongreyi kazanmış durumdayız. Bugün de mazbatamızı almaya geldik. Bugün görevimize başlayacağız. Rabbim utandırmasın” diye konuştu.

Arkasında odanın bir güç olduğunu bilmesini istiyoruz

Esnafların sorunlarının çözümü için çalışacaklarını belirten Özkan; “Şehrimizin sorunları esnaf arkadaşlarımızın sorunları büyük. Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Güzel projelerle geliyoruz. Öncelikli olarak temel sorunlar var. Temel sorunların üzerine gitmek istiyoruz ve bu süreçte de Yönetim Kurulumuz ile beraber bu işi güzel bir şekilde devam ettireceğiz. Sizlerin desteklerine ve bizleri buraya seçen üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Öncelikle odamızın mevcut olan problemleri var. İlk olarak odalarımız ile üyelerimiz arasında ciddi bir bağ kopukluğu olmuş. Üyelerimiz odayı unutmuş durumda. Öncelikle bu bir ciddi problem ve biz bu problemi çözmek istiyoruz. Yani oda ile üyeleri barıştırmak istiyoruz. Üyelerimizin arkasında odanın bir güç olduğunu bilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gece gündüz onların emrindeyiz

Özkan; “Teşviklerle ilgili üyelerimizi bilgilendireceğiz. Üyelerimizi o teşviklerden yararlandırmak istiyoruz. Fuarlara götürmek istiyoruz. Binamız kirada alabilirsek bir bina yatırımı yapmak istiyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın rahat etmesi için problemleri için gece gündüz onların emrindeyiz. Yine kapatma saatleri ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Bu süreçte esnaf arkadaşlarımızın çok büyük sıkıntıları var. Uygulamalarla ilgili çeşitli problemler var bunları gündeme getireceğiz. Belediyemizden, hükümetimizden destek isteyeceğiz. Bu süreçte birlik olup şehirdeki esnaf arkadaşlarımızın işlerinin daha iyi olması için mücadele edeceğiz” dedi.

Sorunları çözmeye çalışacağız

Odada birçok meslek grubunun olduğunu söyleyen Özkan; “Bakkallar ve Bayiler Odası sadece bir bakkallar odası değildir. Bu Odanın içerisinde farklı 12 tane meslek kuruluşu var. Lokantacı, kafeteryacı, çiğ köfteci, dürümcü, manavı, seyyar satıcısı, gözlemecisi, kasabı ekmek fırını gibi meslek kuruluşları var. Burası tamamen bir esnaf bütünlüğü olan bir kurum. Şehirdeki bütün esnafların yüzde 80’i burada. Bizde bu süreçte bütün esnaf arkadaşlarımızın problemleri ile uğraşıp sorunlarını çözmeye çalışacağız” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535