• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Vali Dirim, ders zilini çaldı

2017-2018 eğitim öğretim yılı “İlköğretim Haftası Kutlama Programı” çerçevesinde Çelenk Sunma Töreni ve kutlama programı düzenlendi. 
Vali Dirim, ders zilini çaldı

30 bin 726 öğrenci ders başı yaptı

Bartın’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk gününde 157 okulda 30 bin 726 öğrenci, çalınan ilk ders zili ile eğitime başladı. Üç aylık tatilin ardından yapılan yeni eğitim-öğretim yılının açılışı için resmi tören düzenlendi. Hafta kapsamında ilk olarak Valilik önünde İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Buradaki törenin akabinde de Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu’nda da kutlama programı gerçekleştirildi. Program sonunda Vali Nusret Dirim 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlama zilini çaldı.

Amacımız özgüvenli bir nesil yetiştirmek

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Sınıf Öğretmeni Yavuz Aslan gerçekleştirdi. Öğretmenler adına konuşan Aslan, şu ifadeleri kullandı; “Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Başöğretmen Atatürk'ün; ‘Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ diye hitap ettiği değerli meslektaşlarım; bize yüklenen gelecek nesilleri yetiştirme sorumluluğu çok büyük bir güvenin ifadesidir. Biz, çocukları anlamak iyi bir iletişim kurmak ve onları geleceğe hazırlamak gibi bir sorumluluğumuzun olduğunu bir an bile aklımızdan çıkarmamalıyız. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

Milletimize hayırlı olmasını dilerim

Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, sizler, okulumuzda, çağın teknolojik araçlarıyla donatılmış dersliklerde, her biri alanında uzmanlaşmış öğretmenlerin elinde eğitim göreceksiniz. Siz sevgili öğrencilerimizden tek isteğimiz, çok çalışmanızdır. Unutmayınız ki bizler zorlandığınız her konuda her zaman size destek olmak için buradayız. Saygıdeğer veliler; devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlere düşen görev, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının, öğrenci, öğretmen, yönetici ve milletimize hayırlı olmasını dilerim.”

Birçok başarıya imza attık

Okul Müdürü Recep Duymaz ise konuşmasında; “Kemal-Sabriye Ocakçı İlkokulu, ilimizin eğitim gönüllüsü hayırsever vatandaşlarından merhum Sayın Kemal Ocakçı ve eşi Sabriye Ocakçı hanımefendi tarafından eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında yaptırılarak öğrencilerimizin hizmetine sunulmak üzere 2004 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Bu değerli insanlara minnettarız ve saygıyla anıyoruz. Okulumuz, bugüne kadar geçen 13 yıl içinde, ilimizde ve ülkemizde çalışanlarının üstün gayreti ve velilerinin desteği ile birçok başarıya imza atmıştır. Okulumuz ‘Yılın Kaliteli Okulu’ olarak yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Kalite Belgesi’ ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da ‘Kalite Beratı’ ile ödüllendirilmiş olup aynı zamanda yaptığı uygulamalar ile ‘Çocuk Dostu Okul’ , ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikalarını da almayı başarmıştır” dedi.

460 öğrenci eğitim görüyor

Duymaz; “Derslik başına 26 öğrenci düşüyor 2004 yılında 180 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlayan okulumuzda bugün 460 öğrenci eğitim görmektedir. Okulumuzda 18 derslikte derslik başına 26 öğrenci düşmektedir. Bizler devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’ sözü doğrultusunda, kendimize vizyon olarak belirlediğimiz ‘geleceğe yön veren bireyler yetiştiren okul olma’ yolunda gerekli çalışmaları yapmak için burada olmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının ülkemize, öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İnsanı yücelt ki devlet yaşasın

Okul Müdürü Duymaz’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir; “2017-2018 Eğitim Öğretim Yılının tüm veli, öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnsanı yücelt ki devlet yaşasın anlayışıyla okullarımızı yöneten tüm arkadaşlarımıza selam olsun. Geleceği şekillendirirken bizlere ilham kaynağı olan sevgili öğrencilerimize selam olsun. Ömrünü öğrencilerine adamış sevgili öğretmenlerimize selam olsun. Kıymetli velilerimize ve tüm Bartınlılara selam olsun. Yeni eğitim öğretim yılının ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda başarılara vesile olmasını temenni ederim” dedi.

Ne kadar imkanlar oluştursak az

Son olarak kürsüye gelen Vali Dirim, öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu. Vali Dirim, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “2017-2018 eğitim-öğretim yılının başladığı bugünde çocuklarımız sınıflarına girmek için oldukça heyecanlılar. 3 aylık tatil dönemi sonunda okulu, öğretmenlerini, arkadaşlarını, sınıflarını özlediklerini memnuniyetle görüyoruz. Bu eğitim-öğretim yılının sağlıkla başarılı bir şekilde geçmesini temenni ediyorum. Çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim yılının huzurlu geçirmesi için birçok çalışmalar yapıldı. Milli Eğitim İl Müdürlüğümüz ekipleriyle birlikte okullarımızın alt yapısını yeni eğitim-öğretim yılına hazırladılar. Her şey tabi ki çocuklarımız için. Onlar bizim geleceğimiz. Onlar için ne kadar çaba sarf etsek, ne kadar gayret etsek, ne kadar imkanlar oluştursak azdır.

Hiçbir zaman kaygı duymamalılar

Ülkemizdeki eğitim imkanları her geçen gün artıyor. Artık köy okulları da dahil olmak üzere bütün okullarımızda sınıflarda elektronik tahtalardan ve Milli Eğitim Bakanlığının bütün Türkiye için uyguladığı eğitim modüllerinden faydalanıyor. Bu belki de dünyanın birçok ülkesinin ulaşmaya çalıştığı bir standart. Biz bugün bu imkanlardan yararlanıyoruz. Çocuklarımızı hiçbir şekilde ezmeden örselemeden, hırpalamadan geleceğe hazırlamalıyız. Onların özgüvenlerini arttırmalı ve bu yönde onları etkilemeliyiz. Onlar okula gelirken hiçbir zaman kaygı duymamalılar ve sevinçle gelmeliler. Okulu kendileri için özel bir mekan olarak arzulamalılar. Eğitimdeki başarının temelinde de bu duygu olmalı. Çocuklarımızın okuldan soğumamaları çok önemli. İlkokul birinci sınıf öğrencilerimizi bunun için bir hafta önce okula başlattık. Sınıflarına ve okullarına alışsınlar düşüncesiyle bu şekilde hareket ettik.

İhmal etmeyelim

Bu uygulamayı arttık Türkiye genelinde yapıyoruz. Velilerimizin de yoğun bir ilgisi var. Velilerimiz olmadan eğitimde kesinlikle başarılı olamayız.  Sizlerden çocuklarınızın ortaokul ve lise yıllarında da şimdi onlara gösterdiğiniz ilginin aynısını göstermenizi temenni ediyoruz. Çocuklarımıza arkadaşça yaklaşım içerisinde olduğum sürece onları etkileyebiliriz. Çünkü çocuklarımızın aileleriyle nitelikle vakit geçirme özellikleri gittikçe azalıyor. Çocuklarımız daha çok televizyon ekranları karşısında vakit geçiriyorlar ve ekran etkileşimine maruz kalıyorlar.

Her türlü çabayı birlikte göstereceğiz

 Yüz yüze iletişim çocuklarımızın etkileşiminde daha etkili olduğu için onlarla nitelikli zaman geçirmeyi ihmal etmeyelim. Velilerimizin ve öğrencilerimizin kazasız belasız iyi bir eğitim-öğretim yılı geçirmesini diliyorum. El birliği içerisinde çocuklarımızı geleceğe hazırlama konusunda her türlü çabayı birlikte göstereceğiz. Bu yıl da okullarımızla yakın ilişki içerisinde olacağız. Şehir merkezinde bulunan bütün okullarımızı en az bir defa ziyaret etmeyi düşünüyoruz. Aynı zamanda köy okullarımıza da fırsat buldukça ziyaret gerçekleştirmeyi istiyoruz. Sınıflara girerek öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle buluşmayı hedefliyorum.

Eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum

Değerli öğretmenlerimiz eğitim öğrencilerimize bir heyecan aktarımıdır. Çocuklarımıza o duyguyu ve heyecanı lütfen verelim. Bu yıllarda sizlerde çok etkileniyor. Belki de ailelerini dinlemeyip sizleri dinliyorlar. Sizlerin çocuklarımızda güzel izler bırakmanızı temenni ediyoruz. Onları sevgi dolu, kendileriyle barışık bireyler olarak geleceğe hazırlama konusunda hiçbir tereddüt göstermeyin. Hayatı öğrenme ve algılama konusunda eksikleri olduğu takdirde çocuklarımız ileriki dönemlerde çok bocalayabiliyorlar. Aslında bu noktada onlarla birlikte ülkemizde kaybediyor. Bu yüzden çocuklarımıza bu yıllarda güzel bir şekilde kendi ve çevresindeki sorunlarla baş edebilecek şekilde özellikle kazandıralım. Bu duygular içerisinde yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Çeşitli gösteriler yapıldı

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okunup ve çeşitli gösteriler yapıldı. 4.sınıf öğrencileri 1.sınıf öğrencilerine ‘Okulumuza hoş geldin çiçeği’ verdi. 2D sınıfı öğrencisi Mustafa Baş ‘Okul Yolunda’ isimli şiiri ve 4B sınıfı öğrencisi Yağmur Özcan ‘Eylül’ adlı şiiri okudu. Okunan şiirlerin ardından ilk ders zili Vali Nusret Dirim, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya,  Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından çalındıktan sonra öğrenciler sınıflara akın etti.

Yoğun katılım oldu

Programa Bartın Valisi Nusret Dirim, CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Öztekneci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, İl Kültür Ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, İl Müftülüğü Şube Müdürü Necmi Açıkgöz, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

img_8446.jpgimg_8456.jpgimg_8497.jpgimg_8464.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535