• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Vali Dirim’den Demokrasi Nöbeti çağrısı

Bartın’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri protokol üyelerinin Şehid Mustafa Yaman’ın kabrini ziyareti ile başladı. Etkinlikler İmam Hatip'de Mevlid okunması ve Hükümet Caddesi’nde sergi açılışı ile devam etti.
Vali Dirim’den Demokrasi Nöbeti çağrısı

‘Herkes bayrağıyla meydanda yerini almalı’

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" anma etkinlikleri başladı. Bartın Valiliği tarafından hazırlanan program kapsamında etkinlikler Vali Nusret Dirim başta olmak üzere, Bartın protokolünün 15 Temmuz Şehidi Mustafa Yaman’ın kabrini ziyareti ile start aldı. Şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı programda Şehit Yaman’ın mezarı başında Kur’an’ı Kerim Tilaveti okundu. Okunan Kur’an’ın ardından 15 Temmuz Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dua edildi. 

Allah aile ve yakınlarına sabırlar versin

Düzenlenen programla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Vali Nusret Dirim; “15 Temmuz 2016 Ankara Gölbaşı Özel Harekat Merkezi Askeri Lojmanları Mescidi'nde imam olarak görev yaparken hain darbecilerin bombaları ile şehit olan Mustafa Yaman'ın ailesini ve yeni yaptırılan kabrine ziyaret ile 15 Temmuz şehitlerimiz ve Tüm şehitlerimize duada bulunduk. Allah aile ve yakınlarına sabırlar versin” dedi.

19905336_1474137732650977_5482872980430343186_n.jpg

Mevlid-i Şerif okundu

Burada gerçekleştirilen etkinlik sonrası il merkezinde Öğle namazı sonrası İmam Hatip Camii’nde Mevlid-i Şerif okundu. Yoğun ilginin olduğu program sonrası katılanlara yemek ikram edildi. 

Bartın Şehitliği’nde program düzenlendi

Kumluca’da düzenlenen programın akabinde Bartın Şehitliği’ne geçildi. Bartın Valiliği tarafından açıklanan programda olmamasına rağmen Bartın Şehitliği’nde de program düzenlendi. Tüm şehitlerimiz için dualar edilirken, Kur’an’ı Kerim Tilaveti okundu. 

dscn2155.jpg15 Temmuz fotoğraflarla anlatıldı

Yine aynı gün 15 Temmuz’u anlatan fotoğrafların yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi. Dün saat 17.00’da eski belediye binası önünde açılışı gerçekleştirilen sergi de yoğun ilgi gördü. Açılış öncesi değerlendirmelerde bulunan İl Kültür Turizm Müdürü Fuat Dursun; “15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü unutturmamak, gelecek nesillere anlatmak amacıyla fotoğraf sergisi düzenliyoruz. Biliyorsunuz içimizde yaşayan karanlık yüzlü, köle  ruhlu insanlar vatanımıza, birliğimize, bayrağımıza ve ezanımıza kastetmişlerdir. Hain darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu terör örgütünün karanlık yüzünü unutturmamak için bu sergimiz büyük önem taşıyor. Sergimiz gün boyu açık kalacak. Yine Kültür Merkezi’nde de sergi açılışlarımız olacak” dedi.

19905215_1782465565104883_1043695325595013138_n.jpg

Milletimiz küresel güçleri mağlup etti

İl Müdürü Dursun’un konuşmasının akabinde değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, şu ifadeleri kullandı; “Bugün burada 151 Temmuz Demokrasi Şehitlerinin fotoğraf sergisinin açılışında sizlerle beraberiz. Bartın Valiliğimiz, İl Kültür Müdürlüğü’müzün organizasyonunda gerçekleştirilen bu sergiyle bundan bir yıl önceki 15 Temmuz karanlık gecesinin gelecek kuşaklara hatırlatmak, unutmamak, unutturmamak adına anlamlı bir programdayız. 15 Temmuz’da bundan bir yıl önce ülkemiz bir işgal girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı. Halkın üzerine silahlar çekildi. Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde yuvalanan FETÖ terör örgütü Türkiye’ye saldırdı. Bu saldırıyı milletimiz büyük bir dirayetle, azimle, kararlılıkla püskürtmeyi başardı. Demokrasi mücadelesinin, insan hakları mücadelesinin, vatan, bayrak mücadelesinin, bağımsızlık mücadelesinin nasıl yapıldığını Türk milleti bütün dünyaya göstermiş oldu. Ve içimizdeki hainleri, onları kumanda eden küresel güçleri mağlup etti. Büyük bir başarıya imza attı. 

dscn2165.jpg

Görev yapan Bartınlı hemşerimiz vardı

15 Temmuz karanlık gecesini adeta milletimiz aydınlattı ve Türkiye uçurumun kenarından döndü. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘Haydi sokağa vatanımıza sahip çıkmaya’ dediğinde de hiç tereddüt etmeden milletimiz vatanına ve bayrağına sahip çıkmayı başardı. Bu uğurda 250 şehidimiz var. Bugün sabahleyin o şehitlerimizden bir tanesinin kabrini ziyaret ettik. Onlardan biri Bartınlı şehidimiz Mustafa Yaman hocamız. Gölbaşında özel harekat bombalanmıştı. Burada din görevlisi olarak görev yapan Bartınlı hemşerimiz vardı. Orada 59 polisimiz şehit edildi. O da onlarla beraber şehit edilmişti. Terörle mücadele azim ve kararlılıkla canı pahasına mücadele eden o polislerin dinlenmek için Ankara’ya gelen o polislerin üzerine bomba yağdıracak kadar cani bir örgütten bahsediyoruz. Bu örgütün temizlenmesi için süreç devam ediyor. Olağanüstü hal ilan edildi. Bu olağan üstü hal süreci içerisinde yaklaşık bir yıldır mücadelemiz sürüyor.

dscn2177.jpg

Milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi biliyor

Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onların sayesinde şu anda biz bu serginin açılışını gerçekleştiriyoruz. Eğer onlar, bizler, milletimiz mücadele etmeseydi burada bu serginin açılışını biz yapamayacaktık. Burada gördüğünüz herkes cezaevinde olacaktı. Belki de şehit edilmiş olacaktı. Onlar burada darbeciler gelip başka sergiler açacaktı. O nedenle 15 Temmuzu unutturmak isteyenler olabilir. 15 Temmuza karşı, 15 Temmuz darbecilerine karşı yapılan mücadeleyi 20 Temmuz darbesi gibi abuk subuk ifadelerle bu şehitlerimizi rencide edecek ifadeler kullanarak sokaklarda yürüyen olabilir. Ama milletimiz neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. 

dscn2175.jpgŞehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum

Biz şehitlerimizin emanetine sonuna kadar sahip çıkmakta kararlıyız. Ülkemizi huzur içerisinde birlik içerisinde çok daha ileriye lider ülke yapmak için halkımızın refahını artırmak için gecemizi gündüzümüze katmaya inşallah devam edeceğiz. Bayrağımıza her zaman sahip çıkacağız. Ve 15 Temmuzu çocuklarımıza her zaman hatırlatacağız. Bu resimler bir tarihtir. Bu resimleri her yıl dönümlerinde çocuklarımıza gençlerimize anlatmamız lazım. Ülkemiz bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında nasıl mücadele verildiğinin bir örneğidir bunlar. Ben sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum başta Sayın Valimiz olmak üzere, Kültür Müdürlüğümüze bütün emeği geçen herkese huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi minnetle yad ediyorum.”

dscn2155.jpg

Milletimiz darbe girişimini püskürttü

Son olarak konuşma gerçekleştiren Vali Nusret Dirim, şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz bundan sonra özel bir gün olarak tarihimizde yerini aldı. "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" olarak her yıl devlet törenleriyle kutlanacak. Kutlamaların asıl amacı 15 Temmuz ruhunu genç kuşaklara aktarabilmektir. 15 Temmuz tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Türk milleti teslim olmayacağını tüm dünyaya gösterdi milletimiz büyük bir cesaret örneğiyle kendi içindeki hainlerin tezgâhladığı darbe girişimini püskürttü. 

dscn2159.jpgEmeği geçen herkese teşekkür ediyorum

Şükürler olsun bugün burada bu açılışı yapabiliyorsak Tük milletinin kararlı duruşu sayesindedir. Türk milleti darbeye, darbecilere din istismarlarına karşı prim vermiyor. Devletimiz bunlara boyun eğmiyor. Uluslararası organizasyonların taşeronlarına gereken cevabı verebiliyor. Milletimize bu vesileyle şükran duygularımızı bir kez daha iletiyoruz. 2013 yılının 15 Temmuz’un yoğun katılımla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmıştık. 2017 yılının 15 Temmuz’unda da orada aynı kalabalıkla toplanalım istiyoruz. Herkes bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı’nda yerini almalı. Serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

19905215_1782465565104883_1043695325595013138_n.jpgdscn2156.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535