• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Valiliğin Aldığı Karar Tepkilere Neden Oldu

Bartın Valiliği tarafından Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu yerine Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılacağının açıklanması tepkilere neden oldu.
Valiliğin Aldığı Karar Tepkilere Neden Oldu

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Sinan Güner Başkanlığında olağanüstü toplanarak yeni kararlara imza attı. 01.12.2020 Salı günü Bartın Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantı sonrası alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklanan kararlar arasında en dikkat çeken madde karantina yurdu ile ilgili değişikliği içeren 20.madde oldu. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin açıkladığı 20.madde şu şekilde; “Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılacak bakım/onarım gibi teknik faaliyetler nedeni ile Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılmasına karar verildi.” Yapılan bu değişiklik tepkilere neden olurken,alt yapı anlamında bazı sıkıntılar halledilmemesine rağmen Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun tercih edilmesi akıllara bazı sorular getirdi.  

Valiliğin Aldığı Bu Kararın Nedeni Merak Ediliyor

Pandemi süreci boyunca hazır halde tutulan tüm olanaklarıyla karantina yurdu olabilecek ve hali hazırda kira bedeli ödenen Hacı İbrahim Paşa Yurdu yerine altyapı anlamında hazır olmayan bu yurdun tercih edilme nedeni merak ediliyor. İlimizde mevcut yurtlarımız arasında hali hazırda kira bedeli ödenen yurtlar olmasına rağmen alınan bu kararla ilgili açıklama beklenirken, vatandaşlar yapılan bu yanlıştan dönülmesini istiyorlar.

Pandemi Döneminde Neyin Tadilatı?  

Bartın Valiliği’nden konuyla ilgili açıklama beklenirken, gerekçe olarak tadilat çalışmalarının yanı sıra yurtların kapasite konusunun da gösterileceği tahmin ediliyor. “Günlerdir karantina yurdu olarak kullanılan Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda bu pandemi döneminde neyin tadilatı?  İl genelinde pandemi nedeniyle bir huzursuzluk varken bu tadilat gerekli miydi? Daha önemlisi şuan yurtta başlayan herhangi bir tadilat var mı?” gibi sorular akılara geliyor. Tadilatın yanı sıra yurtların kapasitelerinin de gündeme gelebileceği konuşuluyor. Ancak Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda 222, Hacı İbrahim Paşa Yurdu’nda 622 ve Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nda da 746 oda mevcut.  Pandemi sürecinde vaka artışının çok yüksek olduğu bir dönemde dahi 222 odasıyla ilimizde Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda sıkıntı yaşanmazken, 622 odaya sahip hali hazırda karantina yurdu olabilir düşüncesiyle bekletilen Hacı İbrahim Paşa Yurdu neden tercih edilmedi?

Peki Pandemi Sürecinin Başından Buyana Ne Oldu?

Geçtiğimiz aylarda ev karantinasında olan vatandaşların tedbir kurallarına uymayarak halk sağlığını tehdit etmesi nedeniyle Bartın Valiliği tarafından alınan karar gereği ev karantinasına uymayanlar için mecburi yurt karantinası getirilmişti. Bu uygulama için 160 kişi kapasiteli Köksal Toptan Anadolu Lisesi Nedret Keten Kız Öğrenci Yurdu uygun görülmüştü. Hatta yurt karantina yurdu olarak kullanılmaya başlanmıştı. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen “Her il Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı bir yurdu hazır tutsun” talimatı doğrultusunda ilimizde en fazla yatak sayısına sahip olan Çeşmi Cihan Erkek Öğrenci Yurdu’nda hazırlıklar tamamlanarak karantina yurdunda değişikliğe gidildi. 2 blok olan yurdun bir bloğunda pozitif vakalar, diğer blokta ise virüs bulaşmış olan evde karantina kuralına uymayan kişiler kalıyordu. Böylece ev karantinasına uymayanlar için mecburi yurt karantinasının uygulandığı Köksal Toptan Anadolu Lisesi Nedret Keten Kız Öğrenci Yurdu’nda ki uygulama sona ermişti. Gelinen süreçte ev karantinasına uymayanların yanı sıra temaslı veya test sonucu pozitif olup evi müsait olmayan kişiler de bu yurtta misafir edilmeye başlanmıştı.  Ancak gelinen süreçte Çeşm-i Cihan Kız Öğrenci Yurdu’nda yapılacak bakım ve onarım gibi teknik faaliyetler nedeni ile Mehmet Rıfat Efendi Erkek Yurdu’nun karantina yurdu olarak kullanılmasına karar verildiği açıklandı.

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535