• BIST 9575.35
  • Altın 2487.933
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.8335
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 25 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Vatandaşlar pazaryerinin araç trafiğine kapatılmasından memnun

Bartın Belediyesi öncülüğünde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde dün saat 10.00-18.00 saatleri arasında ‘Trafiksiz Salı’ etkinliği çerçevesinde Pazaryeri araç trafiğine kapatıldı.
Vatandaşlar pazaryerinin araç trafiğine kapatılmasından memnun

Bartın Belediyesi öncülüğünde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor. Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği’nin de katkılarıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde dün saat 10.00-18.00 saatleri arasında ‘Trafiksiz Salı’ etkinliği çerçevesinde Pazaryeri araç trafiğine kapatıldı. Yine aynı gün Pazar yeri ve Hükümet Caddesi’nde Trafiksiz Bartın Sokak Etkinlikleri adı altında ebru etkinliği, çocuklarla boyama etkinliği ve tiyatro etkinliği gerçekleştirildi. Araç trafiğine kapatılan bölümde Pazar alışverişini rahatlıkla yapabilen vatandaşlar, geçici peyzaj düzenlemesi ile de ayrı bir anlam kazandırılan etkinlik için Belediye Başkanı Cemal Akın’a ve Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar’a teşekkür ettiler. 

‘Trafiksiz Salı’ etkinliği yapıyoruz

Düzenlenen etkinlik ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Artar; “16-22Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Bartın’da geçen hafta Cumartesiden buyana çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikler Avrupa’da 1200 ve Türkiye’de de 3 ilde yapılıyor. İzmir, İstanbul ve Bartın illerinde bir dizi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bartın Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’ın destekleriyle birçok çalışmaya imza attık. Bugün de pazaryerinde ‘Trafiksiz Salı’ etkinliği yapıyoruz” dedi.

img_8632.jpg

Herkes yapılan bu etkinlikten memnun görünüyor

Artar; “Vatandaşların pazaryerinde rahat alışverişlerini yapabilmesi için ve özellikle de egzoz gazları gibi olumsuz etkilerin azaltılabilmesi adına geçici bir peyzaj düzenlemesiyle pazaryerini araç trafiğine kapattık. Bize bu etkinlikle ilgili geri dönüşler son derece olumlu. Bazı dükkanlardan ufak da olsa şikayetler oluyor. Ancak genel anlamda büyük bir memnuniyeti var. Diğer zamanlarda da devam etmesi yönünde büyük bir beklenti oluşuyor. Herkes yapılan bu etkinlikten memnun görünüyor” diye konuştu.

Kalıcı olarak kapatılıp kapatılamayacağı değerlendirilecek

Pazaryerinin her Salı ve Cuma günleri araç trafiğine kapatılıp kapatılmayacağına etkinlik sonunda karar verileceğini söyleyen Artar; “Cuma günü de aynı şekilde bu alanı trafiğe kapatacağız. Umuyorum vatandaşlardan gelen olumlu talepler üzerine bu etkinlik devam eder. Bu alanda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte gürültü ölçümleri yaptık. Trafik akışının olduğu dönemde yapıldı. Bugün de aynı ölçümler yapılacak. Kirlilik ölçümleri de yapılacak. Salı ve Cuma günü bu etkinliğin sonuçlarını Sayın Belediye Başkanımızla ve görevli arkadaşlarla değerlendireceğiz.  Kalıcı olarak kapatılıp kapatılamayacağı değerlendirilecek” şeklinde konuştu.

img_8625.jpgBasket Turnuvası   yapılacak

20 Eylül Çarşamba günü de saat 18.00-20.00 saatleri arasında “Yürümek Öğretir”  sloganı çerçevesinde Bartın Kültür ve Yaşam Alanları Turu düzenlenecek. Saat 17.00-19.00 saatleri arasında da Yalı Sevgi Parkı’nda Basket Turnuvası   yapılacak.

Sokak etkinlikleri gerçekleştirilecek

21 Eylül Perşembe saat 18.30’da Gazhane Kültür Parkı’nda kapanış ve ödül töreni düzenlenecek. Ödül törenin akabinde halk oyunları gösterisi yapılacak. “Ne diyorlar?” adı altında kısa film gösterimi olacak. 22 Eylül Cuma ise son olarak saat 10.00-18.00 arasında pazar yerinde Trafiksiz Cuma etkinliği gerçekleştirilecek. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri düzenlenecek olan sokak etkinlikleriyle sona erecek.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535