• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 15 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Verici için sözleşme imzalandı

İletişim sorunun çözülmesi amacıyla kurulacak olan verici için Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer ve Turcell Kiralama Bölge Yönetici Murat Karabulut arasında Bedelsiz Tahsis Sözleşmesi imzalandı.
Verici için sözleşme imzalandı

Sahil bölgelerinin iletişim sorunu çözülüyor

Bartın Merkeze bağlı Büyükkızılkum ve Hatipler sahillerinde yaşanan şebeke sorunu çözüme kavuşuyor. Ak Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer’in yoğun gayretleri sonucunda Turcell bölgeye gelerek, verici kurmak için girişimlerde bulundu. Tüm sahil köylerinden toplanılan imzalara istinaden bölgeye gelen GSM firması, yapılan incelemelerin akabinde elektrik ve yol sorunu olmayan Büyükkızılkum Köyü Öteyüz Mahallesinde Kürt Yeri olarak tabir edilen parseli uygun buldu. Gelinen süreçte Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer ve Turcell Kiralama Bölge Yönetici Murat Karabulut arasında Bedelsiz Tahsis Sözleşmesi imzalandı. Yapılan bu sözleşme ile Turkcell’e kule hizmetleri vermek için kurulan Global Tower adlı kule şirketine köy tüzel kişiliğine ait olan parsel 5 yıl süreyle bedelsiz kiralandı. Kurban Bayramına kadar vericinin kurulumu tamamlanıp aktif hale geleceği belirtilirken, 8 metrelik kule ve karavan sistemi ile sahil bölgelerinin büyük ölçüde iletişim sorunu çözülmüş olacak.

img-2287.jpg731 imzalı dilekçeye kayıtsız kalmadılar

Hatipler, Büyükkızılkum, Arıönü, Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köylerinde telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler tarafından toplanan 731 imzalı dilekçeye karşılık sahil bölgesine kurulması düşünülen verici ile ilgili özel GSM şirketi AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın da devreye girmesiyle bölgeye incelemeye gelerek, ilk adımı atmıştı. Küçükkızılkum Köyü’nde 2-3 nokta tespit edilmiş ve elektrik sorunun halledildiği takdirde çalışmalara başlanacağı ifade edilmişti.

Küçükkızılkum halkı istemedi

Geçtiğimiz günlerde bölgede inceleme yapan şirket yetkilileri, Küçükkızılkum Köyü’nde 2 nokta belirlemişti. İncelemeye gelen heyetin bölge olarak Küçükkızılkum’u seçmesinin hemen ardından Köy Muhtarı köy halkıyla bir araya geldi. Cuma namazı çıkışı vatandaşların görüş ve önerilerini soran Muhtar, özel GSM şirketinin köye kurmak istediği verici ile ilgili bilgiler vermişti. Muhtarın konuşmasının ardından düşüncelerini ileten köylüler, vericinin başka bir bölgeye kurulmasını ve iletişim sorunu olan köylerin kurulum için tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek, karşı çıkmışlardı.

Büyükkızılkum halkı muhtarı destekledi

Küçükkızılkum’un bu kararının ardından kurulması gündeme gelen verici ile ilgili Bartın Merkeze bağlı Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer tarafından halkın görüşü alındı. Vatandaşların tam desteğini alan Muhtar Değer, vericinin Büyükkızılkum bölgesine kurulması için girişimlerine başladı. Şirkete köy tüzel kişiliğine ait 1-2 yeri öneren Muhtar Değer’in girişimleri sonuç verdi. GSM firması, yapılan incelemelerin akabinde elektrik ve yol sorunu olmayan Büyükkızılkum Köyü Kıraç Mahallesinde Kürt Yeri olarak tabir edilen parseli uygun buldu. Gelinen süreçte Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer ve Turcell Kiralama Bölge Yönetici Murat Karabulut arasında Bedelsiz Tahsis Sözleşmesi imzalandı. Yapılan bu sözleşme ile Turkcell’e kule hizmetleri vermek için kurulan Global Tower adlı kule şirketine köy tüzel kişiliğine ait olan parsel 5 yıl süreyle bedelsiz kiralandı.

img-2283.jpg

Karar defterine işlendi

Şirket ve muhtarlık arasında imzalanan sözleşmenin akabinde alınan kararlar Büyükkızılkum Köyü Muhtarlığı Karar Defterine de işlendi. Süreçle ilgili değerlendirmelerde bulunan Muhtar Ersin Değer, şu ifadeleri kullandı; “Sahil bölgelerimizin yıllardır çektiği bir iletişim sorunu var. Köyümüzde ve sahilimizde cep telefonları çekmiyor. Tabii bu sorunun çözümü için geçmişte de başvurular yapılmış. Ancak hep bireysel başvuru ve şikâyetler iletilmiş. Bizler farklı bir yol izledik. Bu kez vatandaşlardan imza topladık. Yani halkın bu vericiyi istediğine yetkilileri inandırmak istedik. İmza sürecinde bir sürü sıkıntılar yaşadık. Köy köy gezerek imza almaya çalıştık. Birçok kurum müdürüyle görüşmeler yaptık. Bu çalışmalarda yanımızda olan başta Ak Parti Bartın İl Başkanımız Turhan Kalaycı olmak üzere, kurum müdürlerimize ve koşuşturan herkese teşekkür ediyorum. Bu süreçte destek olan köy halkıma çok teşekkür ediyorum.

img-2281.jpg

Elektrik hattı hazır yerler üzerinden çalışmalarımızı sürdürdük

Süreç çok uzun oldu. Topladığımız dilekçelere şirket tarafından yanıt 7-8 ay sonra oldu. Biz topladığımız bu dilekçeleri Bartın Valiliği aracılığıyla Bilgi Teknolojileri Kurumu’na gönderdik. Bunu da benim imzamla gönderdik. İşlerimizi hep resmi yollardan yaptık. Kurumda bunları özel GSM şirketlerine iletmiş. Bu talebimize bir özel GSM şirketi kulak verdi. Şirket bölgemize incelemeye geldiğinde bazı noktalar belirledi. Belirlediği noktalar Ela Mahallesi sınırları içerisinde Büyükkızılkum Köyü köy tüzel kişiliğine ait bir yerdi. Bunun gibi bir iki nokta daha belirlendi. Aynı şekilde Küçükkızılkum’da da bazı noktalar belirlense de çözüme kavuşturulamadı.

Bölgemize hayırlı olsun

Şirketin istediği elektrik ve yol olduğu için aradığı şartlarda yer bulmak çok güç. Şirketin belirlediği yerlerde elektrik hattı olmadığı için oralara yapılamadı. Çünkü şirket bize 1 ay süre verdi. 1 ay içerisinde hattın çekilmesi gerekiyor. Bunu biz ilgili kurumla görüştüğümüzde bunun 6 ayı bulacağı ifade edildi. Yani yeni hattın çekilmesini bekleyecek zamanımız yoktu. Bu nedenle elektrik hattı hazır yerler üzerinden çalışmalarımızı sürdürdük.  Uygun bir yer bulamasaydık, yatırım başka bir ile kayacaktı. Tabii Kıraç Mahallesinde ki yerin fotoğrafları ve bilgilerini ilgili şirkete gönderdik. Alan ile ilgili incelemelerini ve araştırmalarını yaptılar. Sonuç olumlu oldu. Buraya kurulabileceğini bizlere ifade ettiler. Tabii verilen emeğin ve çabanın karşılığını almak bizleri mutlu ediyor. Gerçekten çok emek verildi. Sadece ben değil, birçok arkadaşımız bu işin peşinden koşuşturdu. Hepsinden Allah razı olsun. Yıllardır beklenilen ve her fırsatta dile getirilen bu sorun artık çözüme kavuşturuluyor. Bölgemize hayırlı olsun.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535