• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Verici konusunda Muhtar Değer’e halktan tam destek

Hatipler, Büyükkızılkum, Arıönü, Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köylerinde telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle kurulması gündeme gelen verici ile ilgili Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer, halkın görüşünü aldı.
Verici konusunda Muhtar Değer’e halktan tam destek

Büyükkızılkum’dan vericiye tam destek

Bartın Merkeze bağlı Hatipler, Büyükkızılkum, Arıönü, Beşköprü, Kızılelma, Küçükkızılkum, Hacıosmanoğlu ve Akbaba köylerinde telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylüler tarafından toplanan 731 imzalı dilekçeye karşılık sahil bölgesine kurulması düşünülen verici ile ilgili Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer tarafından halkın görüşü alındı. Vatandaşların tam desteğini alan Muhtar Değer, vericinin Büyükkızılkum bölgesine kurulması için girişimlere başladı.

Küçükkızılkum karşı çıkmıştı

Geçtiğimiz günlerde bölgede inceleme yapan şirket yetkilileri, Küçükkızılkum Köyü’nde 2 nokta belirlemişti. İncelemeye gelen heyetin bölge olarak Küçükkızılkum’u seçmesinin hemen ardından Köy Muhtarı köy halkıyla bir araya geldi. Cuma namazı çıkışı vatandaşların görüş ve önerilerini soran Muhtar, özel GSM şirketinin köye kurmak istediği verici ile ilgili bilgiler vermişti. Muhtarın konuşmasının ardından düşüncelerini ileten köylüler, vericinin başka bir bölgeye kurulmasını ve iletişim sorunu olan köylerin kurulum için tercih edilmesi gerektiğini ifade ederek, karşı çıkmışlardı.

Uygun olup olmadığına bakılıyor

Küçükkızılkum Köyünün karşı çıkmasının ardından harekete geçen Büyükkızılkum Köyü Muhtarı Ersin Değer, vericinin kurulması için bu kez Büyükkızılkum Köyü sınırları içerisinde 1-2 nokta belirleyerek, özel GSM şirketine sundu. Şirketin gerekli incelemelerinin ardından belirlenen noktaların uygun olup olmayacağını açıklayacağını belirten Muhtar Değer, şu ifadeleri kullandı; “Şirket bölgemize incelemeye geldiğinde bazı noktalar belirledi. Belirlediği noktalar Ela Mahallesi sınırları içerisinde Büyükkızılkum Köyü köy tüzel kişiliğine ait bir yerdi. Bunun gibi bir iki nokta daha belirlendi. Anacak Küçükkızılkum hiç hesapta yoktu. Oraya kurtulması gündemde değildi. Şirketin belirlediği yerlerde elektrik hattı olmadığı için oralara yapılamadı. Çünkü şirket bize 1 ay süre verdi. 1 ay içerisinde hattın çekilmesi gerekiyor. Bunu biz ilgili kurumla görüştüğümüzde bunun 6 ayı bulacağı ifade edildi. Yani yeni hattın çekilmesini bekleyecek zamanımız yok.

Onay verselerdi 20 gün içerisinde verici kurulacaktı

Bu nedenle hattı hazır olan su depoları üzerinden hareket ettik. Hatta Küçükkızılkum’u öneren de biz değiliz.  Gelinen süreçte Küçükkızılkum halkı yatırımı istemeyince tekrar uygun noktalar belirlemeye çalıştık. Eğer onay verselerdi 20 gün içerisinde verici kurulumu yapılacaktı. Yani bu yatırım başka bir ile kaymak üzere. Şimdi bazı noktalar üzerinden çalışma yapıyoruz. Bu noktalarda tek dikkat etmemiz gereken şey elektriği olması. Bir nokta belirledik. Burası ile ilgili fotoğrafları ve bilgileri ilgili şirkete gönderdik. Şirketten cevap bekliyoruz. Alan ile ilgili incelemelerini ve araştırmalarını sürdürüyorlar. İnşallah sonuç olumlu olur. Eğer şirket burası için olur vermezse elimizde vericiye uygun başka alan kalmıyor. Yani yıllardır beklenilen ve her fırsatta dile getirilen bu sorun çözüme kavuşturulamayacak. İşin sonuna kadar geldik. Artık şirketin kararını bekleyeceğiz.

Küçükkızılkum işi dar boğaza soktu

Tabii komşu köyümüz kabul etmeyince ben de hemen köy halkımı topladım. Herkesi davet ettim. Vericinin hangi aşamada olduğunu anlattım. Yapılması gerekenleri söyledim. Küçükkızılkum’un almış olduğu olumsuz kararla verici meselesinin dar boğaza girdiğini anlattım. Tabii vatandaşın görüşüne saygı duymak lazım. O nedenle alternatif yerler üzerinde durmak gerekti. İnşallah sonucu hayırlı olur. Şirket bizim Büyükkızılkum’da belirlediğimiz yerleri kabul etmezse verici kurulamayacak. Şirketin belirlediği yerlerde elektrik hattı yok. Elektrik olan yere de Küçükkızılkum izin vermedi. İşin özü bu. Yapacak bir şey yok. Biz ilimizden geleni yaptık. Üzerimize düşen ne ise yerine getirmeye çalıştık” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535