• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 14 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

‘Yaparsa yine AK Parti yapar’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti Seçim Beyannamesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, projelerle ilgili bilgi verdi.
‘Yaparsa yine AK Parti yapar’

İl Başkanı Kalaycı, AK Parti Seçim Beyannamesini değerlendirdi

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan AK Parti Seçim Beyannamesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, projelerle ilgili bilgi verdi. 24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Kalaycı; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunun yolu da yine milletimizle olan gönül bağımızı güçlü tutmaktan geçiyor. Bartın il teşkilatı olarak bu bağı devam ettireceğiz. Her bir vatandaşımıza yeni sistemi anlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte inşallah seçimden yüzümüzün akıyla çıkacağız” dedi.

‘Güçlü Meclis, Güçlü Hükûmet, Güçlü Türkiye’

24 Haziran seçimlerinden zaferle çıkacaklarına inandığını belirten Kalaycı; “AK Parti, 2002 Kasım’ından beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Milletin huzuruna ilk defa çıktığımız 2002 yılındaki seçimlerde yüzde 34 oy oranıyla parlamentonun yüzde 63’ünü alarak iktidar olduk. Bu oran ülkemizin yakın tarihindeki en büyük başarıdır. 2007 seçimlerinde bu oranı yüzde 47’ye çıkararak yine tek başına iktidar olduk. 2011 seçimlerinde yüzde 50 seviyesine kadar ulaştık ve elbette tek başına iktidar olarak yola devam ettik. 7 Haziran 2015’te yüzde 41 düzeyindeki oy oranına rağmen tarihimizde ilk defa Meclis’te çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim yaşadık. Biz tek başımıza hükûmet kuramadık ama diğer partiler de çoğunluğu sağlayıp milletimizin karşısına çıkamadılar. Bunun üzerine 1 Kasım 2015’te seçimleri yeniledik ve yeniden yüzde 49,5’luk oy oranıyla tek başımıza iktidara geldik. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 52’lik oy oranlarına ulaştık. Bizler 24 Haziran seçimleri öncesi ‘Vakit Türkiye Vakti’ diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı seçimini inşallah yüzde 50’nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz. ‘Güçlü Meclis, Güçlü Hükûmet, Güçlü Türkiye’ başlığıyla hazırlanan seçim beyannamemizi, yaparsa yine AK Parti yapar diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz” dedi.

Dijitalleşmeye özel bir önem verilecek

Seçim Beyannamesi’nin girişi mahiyetindeki “Gelecek Vizyonumuz” bölümünü paylaşan Kalaycı; “Bugün tüm dünyada her alanda baş döndürücü hızda bir değişim yaşanıyor. Bir yandan teknolojik dönüşümler yaşanırken, diğer yandan sosyal ve kültürel alanda yeni eğilimler gözleniyor. Değişimi iyi algılayarak uyum sağlayanlar kazanırken, değişim sürecinde geri kalanlar ise eskisinden çok daha fazla bedeller ödüyor. Biz dünyadaki eğilimleri, oluşan fırsatları, yeniden şekillenen ilişkileri dikkatle analiz ederek Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Yeni dönemin ayırt edici vasıflarından olan dijitalleşmeye özel bir önem bir veriyor ve dijital Türkiye’nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Ülke olarak en büyük servetimiz dinamik nüfus ve gençlerdir. Kadınların da kalkınma sürecine daha aktif katılımları desteklenecek. Bir yandan kadın girişimciliğini güçlendirirken, diğer yandan kadınların iş gücüne katılma oranını 2023 sonunda yüzde 40’ın üzerine çıkartılacak. Teknolojinin her alanında yetkin bir ülke hâline gelmemiz gerekiyor. Bu süreçte aynı zamanda insanımızı, zihni ve fiziki becerilerinden faydalanabileceğimiz yeni alanlarda istihdam etmemiz de şart. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi millî gelirden araştırma-geliştirmeye ayırdığımız kaynaklarımızın payını yüzde ikinin üzerine çıkararak, imalat sanayimizde yüksek teknolojili üretimin payının hâkim olduğu ekonomik bir yapıya sahip olacağız” diye konuştu.

Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı güçlendirilecek

Kalaycı, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için adımları attık. Yargının sadece kendi işiyle uğraşacağı, darbeci ve vesayetçi yapıların etkisinden uzak kalacağı bir sistemi kurma yolunda önemli mesafe kat ettik. Önümüzdeki dönemde yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını güçlendirecek adımlar devam edecektir. Seçim beyannamemizin üçüncü bölümünde milletimizle güçlü demokrasi hedefimizi paylaşıyoruz. Biz demokrasiyle kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük ve tüm çalışmalarımızı bu anlayışla yürüttük. AK Parti iktidara geldiği günden beri Türkiye'de hakları ve özgürlükleri gerçek anlamda tesis eden, standartlarını sürekli yükselten partidir.

Demokrasimizi geliştirmeye devam edeceğiz

AK Parti'nin hak ve özgürlükler konusunda bugüne kadar yaptıklarını saymaya kalksak karşımıza gerçekten çok uzun bir liste çıkar. 24 Haziran seçimlerinden sonra da demokrasimizi geliştirmeye devam edeceğiz. 24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'yi ekonomide olduğu gibi inşallah demokrasi liginde de bir üst sınıfa çıkartacağız. Milletimize, üç 'y' ile mücadele sözü vermiştik. Bunlar yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde de bu mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın inançlarını istismar ederek, devlete ve sivil siyasete tasallut eden yapılarla mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz.

Reformlar kararlılıkla sürdürülecek

Kendi partimizden başlayarak devlet yönetiminin her kademesinde istişareyi ve katılımcılığı en üst düzeye çıkarmak için çalıştık, çalışıyoruz. Özellikle sivil toplum alanının sağlıklı işleyebilmesi için devletin düzenleyici rolünün arttırması hedefleniyor. Bu kapsamda sivil toplum kuruluşlarının hukuki statülerinden diğer kurumlarla ilişkilerine, mali kaynaklarına kadar tüm işlemleri şeffaf, hesap verebilir bir yapıya kavuşturulacak. Hukukun üstünlüğü ilkesini esas alarak herkesin hakkını daha iyi koruyabileceği yöntemler geliştirilecek. Yargının milletimizin gözünde hak ettiği saygın yere gelebilmesi için gereken reformlar kararlılıkla sürdürülecektir.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın"

AK Parti "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla iktidara geldi. Tüm icraatlarımızı da bu doğrultuda gerçekleştirdik. Yeni dönemde eğitim alanında da önemli çalışmalar yapılacak. Eğitim-öğretimin niteliğini yükseltmek için gerekli çalışmalar gerçekleştirilecek. Sayın Cumhurbaşkanımız eğitimde bir kalite seferberliği başlatılacağını ifade etti. Kurumsal yapılardan okul türlerine, öğrencilerin becerilerinin yönlendirilmesinden öğretmenlerin niteliklerine kadar eğitimin her alanında çok önemli reformların hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Müfredat Türkiye'nin ihtiyaçlarına ve çağın gereklerine göre güncellenecek. Üniversiteler de dünya çapında markalar çıkaracak şekilde desteklenecek. Bu da çok önemli. Tüm bu çalışmaların yanında kültür ve sanat faaliyetlerine daha fazla kaynak ayırılacak. İnşallah bu kaynaklardan ilimiz de hak ettiği payı alacaktır.

Sağlık hizmetlerinin standardı yükseltilecek

AK Parti'nin en başarılı olduğu alanlardan birisi de sağlık alanıdır. Sağlık hizmetlerinin artırılmasına yönelik çalışmalara devam edilecek. Buna şehir hastaneleri örnek gösterilebilir. Birçok ilde açıldı. İlimizde de temeli atılıyor. İnşallah inşaatı tamamlandığında ilimiz modern bir hastaneye kavuşmuş olacak. Şehir hastanelerimiz, ülkemizde sağlık hizmetlerinin standardını bir üst seviyeye yükseltecektir. Bir diğer önemli konuda yerli aşıdan, tıbbi cihaza kadar sağlık sektöründe de yerlileşme oranının yükseltilecek olmasıdır.

Öğrencilerimizin barınma sorunu çözülüyor

Gençlerin sadece iş değil aynı zamanda kariyer sahibi olmalarını da hedefliyoruz. Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında yurt dışı eğitim imkânlarını artırarak dünyayı bilen, tanıyan ve oradaki birikimleri ülkeye taşıyacak bir kuşak yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversite ve yurtlar konusunda atılan adımlar yeni dönemde de devam edecek. Şu anda ilimizde de yurt inşaatları devam ediyor. Öğrencilerimizin barınma sorunu çözülüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük önem verdiği bir diğer konuda 'milli teknoloji' hamlesidir. Bilim, teknoloji, Ar-Ge konusunda başlatılan çalışmalar 'milli teknoloji' hamlesiyle yeni bir boyuta taşınacak. Araştırmacı yetiştirmeden Ar-Ge desteklerine kadar pek çok alanda yeni programlar devreye alınacak. İmalat sanayisini daha yüksek katma değer üreten, küresel rekabet gücü kazanmış bir yapıya dönüştürülecek. Filyos Endüstri Bölgesi'ni yüksek ve orta yüksek teknolojik yatırımlar için inşallah üretim merkezi haline getireceğiz.

Ar-Ge çalışmaları başlatılacak

Savunma sanayi, ihracatımızda da giderek önemli bir yer kaplıyor. Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konusunda elde edilen başarı bizlere güç ve moral veriyor. Afrin'de, Cerablus'ta bunu yaşadık, şu anda iç güvenlikte bunu yaşıyoruz. Özel sektörün savunma, havacılık ve uzay alanında daha etkin hale gelmesi gerekiyor. Teşvik sistemlerini bu alanları kapsayacak şekilde genişletiliyor. Altay Milli Tankı, seri üretim aşamasına geldi. Motorları yerli olarak tasarlayıp, üretecek adımlar atıldı. Bu çalışmalar yeni dönemde hızla sonuçlandırıp ticari kullanım aşamasına getirilecek. İnsansız savaş uçakları konusunda Ar-Ge çalışmaları başlatılacak. Açık denizlerde de görev yapabilecek havuzlu çıkarma gemisinin üretimi süratle tamamlanarak, donanmamıza dahil edilecek.

Daha fazla kaynak sağlanacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uygun şekilde kapsamlı bir yerel yönetim reformu gerçekleştirilerek belediyelerin icrai gücü artırılacak. Belediye meclislerinin denetim yetkisi artırılacak. Katılımcılık ve hesap verilebilirlik güçlendirilecek. Yerel yönetimlerin alt yapı projelerine daha fazla kaynak sağlanacak. Geçmişte gecekondulaşma ve çarpık yapılaşma sebebiyle sıkıntılar yaşayan şehirlerimiz kentsel dönüşüm projeleriyle yaşanabilir yerler haline getirilmeye devam edilecek. Akıllı ve yeşil kent projeleriyle şehirlerimiz daha yaşanabilir bir niteliğe kavuşturulacak. Hedeflenen projeler çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizi ilgilendiren her konuda ki dik duruşu çok önemli. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür çağrısını kararlılıkla ifade etmeyi sürdüreceğiz. Yeniden şekillenen dünyada, her alanda rekabet üstünlüğüne sahip girişimci ve yenilikçi anlayışın toplumun tüm kesimlerine yayıldığı, refahını adaletle paylaşan, millî değerlerini evrensel değerlerle buluşturan, güçlü ve büyük Türkiye’yi inşallah hep birlikte inşa edeceğiz; vakit Türkiye vakti.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535