• BIST 9656.17
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Yaşam Hak Otobüsü’ Bolu’da

“Yaşam Hak Projesi” kapsamında Bolu’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ziyaret etti.
‘Yaşam Hak Otobüsü’ Bolu’da

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla başlatılan “Yaşam Hak Projesi” kapsamında Türkiye’yi dolaşan Yaşam Hak Otobüsü’nün ikinci durağı Bolu oldu. Kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla ‘Yaşam Hak’ adlı otobüsüyle Türkiye’yi gezen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve beraberindeki heyetle birlikte sabah saatlerinde Bolu’ya geldi. Burada ilk olarak Bolu Belediyesi’ni ziyaret eden Nazlıaka ve Gökçe, Bolu Belediyesi önünde çiçeklerle karşılandı. Ardından Başkanlık makamına çıkan CHP’li Nazlıaka, Gökçen ve Başkan Özcan basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Özcan: “Aylin Hanım tuttuğunu koparan biri”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Nazlıaka ve Gökçen’i Bolu’da ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Kadın kollarımızın çalışması son derece önemli. Çünkü toplumumuzun yarısı kadınlardan oluşuyor. Aylin hanımın ne kadar çalışkan biri olduğunu, milletvekilliği döneminden biliyorum. Şimdi de adım adım Türkiye’yi dolaşıyor. İnşallah çalışmaları meyvesini verecek. Aylin Hanım tuttuğunu koparan biri zaten.” dedi.

Nazlıaka: “Tanju Başkanımız, Meclis’te mücadelesiyle, ilkeli duruşuyla çok sevilen biriydi”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise “Cumhuriyet kenti olan Bolu’da sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Nazlıaka, ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile TBMM çatısı altında birlikte görev yaptığından bahsederek, “Birlikte milletvekilliği yapma şansına sahip olduğum Sayın Tanju Özcan’ı bugün burada Bolu Belediye Başkanı olarak görmekten büyük mutluluk duydum. Meclis’te mücadelesiyle, ilkeli duruşu ve performansıyla zaten çok sevilen, beğenilen bir milletvekiliydi. Şimdi görüyoruz ki, Boluluları oldukça mutlu edecek uygulamalar yapıyor ama bugün yapacağımız etkinlikle birlikte kadınlarımızın gönlünde taht kurduğunu söylememiz gerekir. Çünkü kadına yönelik mücadele de erkeklerin de nasıl tavır aldığı bizler için çok önemli. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılığı arttırmak için diyar diyar gezmeliyiz”

Konuşmasında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve İstanbul Sözleşmesi’nin önemini anlatmak için yollara düştüklerinden bahseden Nazlıaka, şunları kaydetti: “Yaşamak otobüsüyle yollara çıktık. Dedik ki kadına yönelik şiddet konusunda duyarlılığı arttırmak, İstanbul Sözleşmesi’nin neden önemli olduğunu daha net anlatabilmek için diyar diyar gezmeliyiz. Gitmediğimiz il, ilçe, mahalle, sokak kalmamalı. Şuanda da Türkiye’yi karış karış geziyoruz. İlk seyahatimizde bize Genel Başkan Yardımcımız Gökçe Gökçen’de eşlik etti. Bolu bizim için önemli bir kent. Burada bu kız kardeşlerimiz ile ilgili oluşturulacak duyarlılık aslında kentten kente yayılmasında da önemli bir etki sağlayacak. Dün Eskişehir’deydik. Orada bir Yaşam Ormanı açtık. Odunpazarı Belediyesi sınırları içinde açtığımız Yaşam Ormanı’nda yaşamını kaybetmiş olan kız kardeşlerimiz adına fidanlar diktik. Oraya isimlerinin olduğu tabelalar diktik. Şimdi bugün burada bu etkinliği yaptıktan sonra Bolu’ya bir hediyemiz de var: Kadın kooperatifimizin bir ürünü olan bir ata tohumu getirdik. O ata tohumunu Bolu’ya vereceğiz. Bolu’dan aldığımız bir ata tohumunu da diğer ilimize götüreceğiz. Böylelikle bir yandan kadın emeğini birleştirirken diğer taraftan yüreklerimizi de birleştirmiş olacağız.”

Gökçen: “Problemlerin en başında da kadına yönelik şiddet geliyor”

Nazlıaka’dan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğine değinerek, “Türkiye’de bugün çok zor bir süreçten geçiyoruz. Bir yandan pandemi bir yandan artık ekonomik kriz bile diyemiyoruz. Ekonomik buhranla mücadele etmeye çalışıyoruz. Esnafın, işçinin, çiftçinin, gençlerin hali ortada! İşsiz gençlerin sorunları ortada ama bir yandan da pandemi ile birlikte artan birçok problem var. Bu problemlerin en başında da Kadına Yönelik Şiddet geliyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535