• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, yaz dönemi Kur’an Kurslarının 25 Haziran Pazartesi günü itibariyle Bartın il genelindeki tüm camilerde ve Kur’an Kurslarında başlayacağını söyledi.
Yaz Kur’an Kursları başlıyor

Bartın İl Müftülüğü’nün her yıl binlerce çocuğa eğitim verdiği yaz Kur’an Kursları başlıyor. Çocuklar “Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” sloganıyla camilere koşacak. 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan kurslarla öğrenciler ve çocuklar camilerde, hem dinimizin gereklerini öğrenecek, hem de tatil havasını bozmadan keyifli saatler geçirecek. Yaz Kur'an kurslarında öğrenciler, Kur'an-ı Kerim ile peygamber efendimizin hayatını, yüce dinimiz İslam'ın gereklerini ve ahlaki değerleri öğrenecek. Kurslarda, hafta 5 gün, günde 3 saat eğitim verilecek. Bartın İl Müftülüğü, 600 camii ve70 kuran kursunda başlayacak olan ve 17 Ağustos’ta sona erecek olan yaz Kur’an kursları için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Tüm faaliyetlerimizin üstünde görüyoruz

Yaz kurslarına ayrı bir önem verdiklerini belirterek kurslarla ilgili açıklamada bulunan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, şunları söyledi:  “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da inşallah Diyanet olarak İl Müftülüğü olarak çok önem verdiğimiz yaz dönemi Kur’an Kurslarımız inşallah 25 Haziran Pazartesi günü Bartın il genelindeki tüm camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda başlayacak. Bizim hizmetlerimizin her biri ayrı bir önem arz ediyor ama yaz kurslarıyla ilgili faaliyetlerimizi diğer tüm faaliyetlerimizin üstünde görüyoruz. Çünkü bu milletin çocukları dini hayatımızla ilgili bilgileri ancak küçük yaşlarda bizim camilerimizde ve Kur’an Kurslarımızda alabiliyor.

Görevlilerimiz bilgilendirildi

Normal vatandaşa sorsanız hepsi ‘çocukluğumda camilerde aldığımız bilgileri ancak bilebiliyorum’ diyecektir. Bu açıdan yaz Kur’an Kurslarımız gerçekten çok önemli. Konuyla ilgili çalışmalarımız zaten başladı. Hem kurs hocalarımıza hem de cami görevlilerimize konuyla ilgili seminerler verildi. Yani Diyanet İşleri Başkanlığımızdan bu manada gelen talimatlarla, eğitimlerle, kurslarla görevlilerimize bilgiler verildi. Eskiden insanlar çocuklarını camiye getirirken ‘eti senin kemiği benim’ derlerdi. Ancak bugün öyle değil. Bugün yalandan yere çocuğun kulağını çekse bile veli bundan rahatsız oluyor. Tabi biz de çocuklarımızı sopayla, değnekle eğitelim istemiyoruz.

Gerekli hazırlıklar yapıldı

Günümüzde çocuklar artık internette, televizyon karşısında vakit geçiyor. Çocuklar artık hayatın her alanında var ve çocuklarımıza bu konuda görevli arkadaşlarımız nasıl muamele etmesi konusunda arkadaşlarımız gerekli hazırlıkları yaptılar. Velilerimiz, ailelerimiz çocuklarının ellerinden sevgiyle tutarak muhakkak camilere, Kur’an Kurslarına getirmesi gerekir. 25 Haziran Pazartesi günü itibariyle 600 tane camimizde 70’e yakın Kur’an Kursumuzda yaz kursları devam edecek. Geçen sene yaz kurslarımıza merkezde 8 bin 885 öğrencimiz katılmış, ilçelerimizde de 2 bin 627 öğrencimiz katılmış. Toplamda da 11 bin 512 öğrencimize geçen sene kurs vermişiz. Bu sene bu rakamları inşallah daha da yükseklere çekmek istiyoruz. Bartın’ımız çocuklarımızın yaz kurslarına rağbetiyle Türkiye genelinde şuanda zirvede. Yani Türkiye’de nüfus oranına göre en çok öğrenci Bartın’ımızda olmuş. Bu nedenle evlatlarını kurslarımıza yönlendiren halkımıza, onlara okutan hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun. 25 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan kurslarımız 17 Ağustos’ta sona erecek.

Çocuklarınızı yaz kurslarına gönderin

Yaz Kur’an Kurslarımızı ciddi manada önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı bekleyen birçok tehlike var. O nedenle çocuklarımızı bu tehlikelerden uzak tutabilmenin, kurtarabilmenin bu yollarla olabileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız diniyle diyanetiyle, vatanıyla, milletiyle, bayrağıyla bütünleşmiş bir fert olarak yetişsin istiyoruz. Camiyi, cemaati tanımayan bir nesi bizim milletimiz için hayırlı bir gelecek göstermiyorlar. Bugün gençlerimizi karanlık yollara sevk etmek için kurulmuş tuzaklar var. İşte bu tuzaklara düşmemenin birinci anayolu; çocuklarımızı yaz kurslarına göndermeleridir. Biz çocuklarımız için, geleceğimiz için yine elimizden gelen her şeyi yapacağız. 2013’ten bu yıla kadar biz en zirvedeyiz ve bunu da kaybetmek istemiyoruz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535