• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yeni çevre yolu Bartın Limanı’na gitmiyor

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, 2017 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4.ToplantısındaKarayollarının Bartın’da devam eden yatırımlarını değerlendirmelerde bulundu.
Yeni çevre yolu Bartın Limanı’na gitmiyor

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, 2017 yılı İl Koordinasyon Kurulu 4.ToplantısındaKarayollarının Bartın’da devam eden yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Katılımcıların ve basın mensuplarının da sorularını yanıtlayan Bölge Müdürü Özendi, herkesin merak ettiği Bartın Yeni Çevre Yolu ve Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kavşağının son durumu ile ilgili de bilgiler verdi. Bartın’da 5.012.606.000 TL toplam proje bedeli olduğunu belirten Özendi, 2017 yılı için Bartın ilinin ödeneğinin 131.484.675 TL olduğunu açıkladı.

Uygulama proje çalışmaları devam ediyor

Bartın yeni çevre yolu projesi ile ilgili bilgiler veren Özendi; “Bartın Çevre yolu toplamda 20.58 kilometre olacak. Bu çevre yolunun üzerinde 3 bin 230 metre uzunluğunda 2 tane tünel, bin 200 metre uzunluğunda 10 tane köprü, 5 tane farklı seviyeli kavşak ve bir tanede hemzemin kavşak planlamaktayız. Kılavuz Plan onaylandı ve uygulama projesinin de ihalesi yapıldı. Şu anda uygulama proje çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar bittikten sonra yapım ihalesi gerçekleştirilecek” dedi. 

Mevcut çevre yolu limana gidiyor mu?

Bölge Müdürü Özendi’nin çevre yolu ile ilgili açıklamalarının ardından Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yeni çevre yolunun Bartın Limanı’na kadar ulaşıp ulaşmadığını sordu. Başkan Akın, konuşmasında; “Gördüğüm kadarıyla yeni çevre yolu Bartın Limanına kadar uzanmıyor. Mevcut çevre yolunda limandan gelen tırlar büyük yoğunluk oluşturuyor. Yeni çevre yoluyla limana bağlantı yapılabilir mi sorusu akla geliyor. Bir de Zonguldak’tan gelip direkt Karabük’e gitmek isteyen araçlar gidebilecek mi?” diye konuştu. 

Koridor oluşturulması şart

Başkan Akın’ın bu talebine karşılık Bölge Müdürü Özendi; “Bartın Limanı ile bağlantı yapılabilmesi için 18 uygulaması yapıp bir koridor oluşturulabilir. Koridor oluşturulduğu takdirde gündemimize alabiliriz. Burada bizim için en büyük sıkıntı kamulaştırma. Yolun maliyetinden çok bizi kamulaştırma yoruyor. 18 uygulaması yapıp 40-50 metre genişliğinde bir koridor oluşturabilirseniz biz bu yolu devam ettirebilir. Mevcut duble yol limana kadar ancak bu şekilde uzatılabilir. Zonguldak’tan gelip direkt Karabük’e gitmek isteyen araçlar da gidebilecekler” şeklinde ifade etti.

Yasal süreci bekliyoruz

Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Kavşağının son durumu ile ilgili de bilgiler veren Özendi; “Kamulaştırma ile ilgili mahkeme 2 parsel için karar verdi. Mahkemenin karar vermesi bizim elimizi rahatlattı. Üniversitenin tam karşısında olan parselle ilgili de 20 Ekim’de bilirkişi ile keşif yapılacak. İnşallah bu tek parselle ilgili de karar verilirse o parsele de gireceğiz. Ancak yasal süreci bekliyoruz. Bu kavşakta bir aylık işim var. Yasal süreç tamamlanır tamamlanmaz çalışmalara başlayıp bu kavşağı bitireceğiz. Çünkü bu kavşak gerçekten büyük tehlike oluşturuyor. Araçlar ters yönden üniversiteye giriyor. İnşallah yasal sürecin ardından çalışmalar yapılacak” dedi.

131 milyon 449 bin 675 TL’si harcandı

Devam eden yatırımlarla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özendi, şu ifadeleri kullandı; “Karayolları15.Bölge Müdürlüğü’nün Bartın ili sınırları içerisinde 131 kilometresi Devlet yolu, 163 kilometresi İl yolu olmak üzere 294 km yol ağı bulunmaktadır. Yol ağının 72,8 km’si bölünmüş yoldur. Yolların 23 km’si BSK asfalt, 268 km yol Sathi kaplamalı asfalt, 3 km’si Beton Parke kaplamalıdır.  Bartın ilimizde yapım çalışmaları sürdürülen ortak projeler dahil 15 adet projenin bedeli 5 milyar 12 milyon 606 bin TL’dir, önceki yıllarda 549 milyon 496 bin 922 TL harcanmıştır. 131 milyon 484 675 olan 2017 yılı ödeneğinin de 131 milyon 449 bin 675 TL’si harcanmıştır.

Dolaşıklar mevkiinde 1 adet çift tüp tünel yapılacak

Toplam uzunluğu 51 km olan projenin (28 km’si Zonguldak ilinde, 23 km’si Bartın ilindedir.) 8,5 km’si BY BSK ve 42,5 km’si ise BY SK olarak yapılmıştır. 100.Yıl-Çaycuma-Bartın (Çatmaca Kavşağı) arasında kalan 42,5 km'lik BY SK’nın BSK’ya dönüştürülmesi ve Dolaşıklar mevkiindeki Varyant için uygulama proje ihalesi yapılmış olup, ihale süreci ve yapım ihale hazırlık çalışmaları devam etmektedir. Dolaşıklar mevkiinde 1 adet çift tüp tünel yapılması öngörülmektedir.

Kurucaşile-Cide arasında proje çalışmaları devam ediyor

Toplam uzunluğu 145,1 km olan projenin; Bartın ilindeki uzunluğu 77,5 km’dir. Bartın ilinde 12,42 kilometresi BY BSK, 41,9 km si BY SK olmak üzere  toplamda 54,32 km BY olarak tamamlanmıştır. Kalan 23,2 km’nin 19,4 kilometresinde Bölünmüş Yol çalışmaları devam etmektedir. 1.065 m uzunluğunda Amasra tüneli ve 4,5 km Bağlantı yolu BSK TY, 2x968 m uzunluğunda T1 tüneli tamamlandı. T2 ve T3 tünellerinde çalışmalar devam etmektedir. Bartın-Amasra arasında 7 km BSK yapımı hedeflenmiştir. T4 ve T5 tünellerinde kapsayan Karaman - Kurucaşile arasının yapım ihalesi yapılmış ve çalışmalara başlanmıştır. 27,9 km olan Kurucaşile-Cide arasında uygulama proje çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca, Çatmaca kavşağı ile Bartın Devlet Hastanesi kavşağı arasında kalan Bartın Şehir Geçişinde BY BSK yapım çalışmaları devam etmektedir.

Fizibilite çalışmaları başlatıldı

74,51 kilometre uzunluğundaki projenin (32,93 kilometresi Bartın ilinde, 41,58 kilometresi Karabük ilindedir.) Bartın-Kirazlı Köprü Baraj Varyantı arasındaki 14,8 kilometrelik kesim (2,4 kilometresi BY BSK; 12,4 kilometresi BY SK olarak) önceki yıllarda tamamlanmıştır. Kirazlı Köprü Baraj Varyantının 7,9 kilometrelik kesiminde 1A Standardında TY-BSK olarak yapım çalışmalarına devam edilmektedir.  2017 yılında 3,6 kilometre TY-BSK olarak tamamlanmıştır.  Kirazlı Köprü Baraj Varyantı ile Bartın-Safranbolu Ayar Yolu Eflani Kavşağı arasında kalan 37,13 kilometrelik kesimin güzergâh elverişlilik ve fizibilite çalışmaları başlatılmıştır.  Karabük ilinde ise; Eflani Ayar Kavşağı-Kastamonu Ayar Kavşağı arasında kalan 14,68 km'lik kesim BY SK olarak önceki yıllarda tamamlanmıştır. Bu kesimde BSK yapılması için üstyapı ihalesi yapılmış olup, çalışmalar devam etmektedir.

Arıt Aydınlar yolunda çalışmalara başlandı

Toplam 34,93 km uzunluğunda 2A standardındaki projenin 11,1 km’si sathi   kaplamalı TY olarak  bitirilmiştir. Kalan kesimin ikmal ihalesi yapılmış olup,  çalışmalara başlanmıştır. 32,23 km uzunluğunda, 2A standardındaki projenin; Kozcağız - Kumluca arasında 5,47 km’lik kesim sathi kaplama seviyesinde tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Kozcağız - Kumluca yolunun ilk 7,5 km’si Kozcağız Baraj varyantı olarak DSİ tarafından yapılacaktır. İkmal ihalesi kapsamında 1,22 km’lik kesimde yapım çalışmaları devam etmektedir. Kalan 25,54 km’lik kesimde proje değişikliği öngörülmesi nedeniyle ihalesi daha sonraki yıllar içerisinde yapılacaktır.

6,49 kilometrelik kesimin uygulama proje ihalesi yapılacak

Ulus,Pınarbaşı  ve Azdavay - (şenpazar-ağlı) ayar yolu 96,84 kilometre uzunluğunda ve 2A standardındaki projenin (30,69 kilometresi Bartın ilinde, 66,15 kilometresi Kastamonu ilindedir.) Bartın ili sınırları içerisinde kalan 24,2 kilometrelik kesim sathi kaplamalı olarak önceki yıllarda yapılmıştır. Kastamonu ili sınırları içerisinde ki kalan kesimlerle Bartın sınırları içerisindeki 6,49 kilometrelik kesimin uygulama proje ihalesi yapılacak olup, uygulama projelerinin yapılmasına müteakip ihale edilmesi planlanmaktadır.

Kamulaştırma çalışmaları devam ediyor

(Bartın-Çaycuma) Ayr. İle Kozcağız yolu Toplam uzunluğu 45,15 km olan projenin (32,23 km’si Bartın ilinde, 12,92 km’si Karabük ilindedir.) 14,14 km’lik kesimin ihalesi yapılmış olup, çalışmalara başlanacaktır. DSİ’nin Kışla Sel Kapanı gölet inşaatı havzasında kalan  (km: 32+300-34+500 arası) 2,2 km'lik relokasyon yolunun TY SK yapımı için kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir. Kalan kesimlerin Bölünmüş Yol yapılabilmesi için güzergâh elverişlilik ve fizibilite çalışmaları başlatılmıştır.

Karaman Köprüsü tamamlanarak trafiğe açıldı

13.08.2016 tarihinde Çakraz - Kurucaşile Devlet Yolu üzerinde muhtelif kesimlerde heyelan meydana gelmiştir. Söz konusu kesimlerde meydana gelen heyelanların çözümüne yönelik ihaleli çalışmalar devam etmektedir. Karaman Köprüsü tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Bartın ili Amasra ilçesinde Kemerdere Köprüsü için Genel Müdürlüğümüzden Sari oluru alınmış, ihalesi yapılmıştır. Orman izinlerinin alınmasından sonra servis yolu yapılarak çalışmalara başlanacaktır.”

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535