• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Yeni imar planı Mecliste tartışmalara neden oldu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyelerinin Bartın yeni imar planı ile ilgili bilgilendirme talep etmesi üzerine Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısının ardından konuşma yaptı.
Yeni imar planı Mecliste tartışmalara neden oldu

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısının ardından Bartın yeni imar planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Bartın Belediyesi’nin planı geciktirdiği ve Bartın’ın büyümesine engel olduğu yönünde ki iddialara son noktayı koydu. Plan ile ilgili herhangi bir şey bilmeden birilerinin açıklama yaptığını belirten Başkan Akın; “Plan ile ilgili 21 kurumdan görüş istedik. Hepsinden de görüşleri aldık. Aksayan bir şey yok. Bartın Belediyesi’nin planı geciktirdiği falan yok. Bartın Belediyesi her konuda olduğu gibi plan konusunda da üzerine düşeni yapıyor. Biz Bartın’ın 50 yılını düşünerek plan yapıyoruz. Bir belediye başkanının duble yolu, köprüyü veya imar planını istememe gibi bir durumu olabilir mi? Herkes gibi ben de yapılması istiyorum” dedi.  Konuşmasında Akın, plan ile ilgili ortaya atılan iddialara kurumlarla yapılan resmi yazışmaları örnek göstererek yanıt verdi. Yapılan konuşmaların akabinde AK Parti Meclis Üyeleri ile Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

İddialara yanıt verdi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyelerinin Bartın yeni imar planı ile ilgili bilgilendirme talep etmesi üzerine Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısının ardından bu konuşmayı yaptı. Başkan Akın, konuşmasında isim vermeden Ak Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Yasemin Dora Kurtkaya’nın Kasım Ayı Belediye Meclis Toplantısında karara bağlanan 2018 yılı bütçesi ile ilgili yaptığı basın açıklamasında Bartın yeni imar planı ile ilgili sözlerine yanıt verdi.  Kurtkaya, “Bizim anlayışımıza göre Bartın’da belediyecilik Bartın ilimizin büyümesine engel olmak değildir. Bartın’ı marka bir şehir yapabilmek için; yepyeni modern bir imar planı ile nasıl yeni bir Bartın kurabiliriz anlayışı içerisinde olmalıdır. Belediye Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Bartın yeni imar planının halen yapılamaması, planı yapan şehir plancısının ne yaptığı, Bartın da ne ölçekte nelerin değişeceğini, nelerin eklenip, nelerin kaldırıldığı grubumuzca bilinmemekte olup, yeni imar planının akıbetinin de soru işaretleri ile dolu olduğu halkımızca konuşulmaktadır” şeklinde ifade etmişti.

Mesele Bartın’ı büyütmek

AK Parti Meclis Üyesi Kurtkaya’nın bu sözlerine isim vermeden tel tek yanıt veren Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Planla ilgili bilen bilmeyen konuşuyor. Ben açıklayayım. Planın bu noktaya gelebilmesi için 21 tane kurum ve kuruluştan görüş alınıyor.  Bu görüşlerin gelmesi zam alınıyor. Belediyenin bir kabahati yoktur. Aksayan herhangi bir şey yoktur. Şeklinde konuştu. Başkan Akın, kurum ve kuruşlardan gelen görüşleri tek tek okudu. Mesele Bartın’ı büyütmek. Ancak plansız büyütemiyoruz. 18 mahalle 23 mücavir alanı ilgilendiren bir konu. 7 bin 500 hektarı ilgilendiriyor.

Kurumların görüşlerini Bakanlığa gönderdik

Filyos Projesinin gerçekleşeceğine inanıyoruz Bu insanlar nerede ikamet edecekler? Biz planla ilgili kurumların görüşlerini Bakanlığa gönderdik. Sonuç ne gelir bilemem. Sonucun önümüzdeki günlerde gelmesini bekliyoruz. Geldiğinde Meclisimizde tartışacağız. Doğal sitle ilgili birçok çalışma yaptı. DSİ Bartın ırmağının ıslahı ile ilgili çalışma yapıldığı söylendi. DSİ yapılamayacağını söylüyor. Hazırladığımız doğal sitte 14 köprü koyduk. Hatta bu köprülerin görüntü kirliliğine neden olduğunu söyleyenler oldu. Biz Bartın’ın 50 yılını düşünerek bu planları yapıyoruz.

Kurul Başkan Akın’ı haklı çıkardı

Doğal Sit Koruma Kurulu’nda gerçekleştirilen toplantıda bizden neden 14 köprüyü plana koyduğumuzu sordular. Görüş istediler. İhaleyi alan firma görüşü kurula gönderdi. Kurulda yapılan değerlendirme sonucunda ‘Evet Bartın’ın 50 yılı düşünülerek plan yapılmıştır’ denildi. Bu benim şahsımla alakalı değil. Bizler gelip geçiciyiz. Plan dahilinde oluyor her şey. DSİ ben planlamazsam yapamıyor. O yüzden Bartın’ın geleceğini düşünmek zorundayım.

Cemal Akın randa girmez

Şimdi bir plan daha istenecek. Barajlar yapıldığı için planda geniş tutulmasına gerek olmadığı ifade edildi. Daraltılması isteniyor. Barajlar su tuttuğu için planda geniş tutulmasına gerek olmadığını ifade edildi. Hatta Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı da planın revize edilmesini istedi. Hepimiz bu memlekette yaşıyoruz. Memleketimizin gelişmesi için üzerimize ne düşerse yapıyoruz. Herkes görevini yapıyor. Aksatılan bir şey yok. Bir belediye başkanı planı aksatır mı? Bir belediye başkanı köprü yapılmasını engeller mi? Bunların yapılması gerekiyor. Bunlar engellenebilir mi? Yapılması gerekiyor. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği olan herkesten Allah razı olsun. Vesile olandan Allah razı olsun. Ranttan bahsediliyor. Cemal Akın randa girmez. Ben belediye başkanlığına 6 şirketimi kapatıp geldim. Buradan aldığım maaşın 5 katını kazandığım halde belediye başkanı oldum. Bu plan zaten Meclise gelecek. Böyle bir rand olamaz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535