• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yeni rektör Uzun, birlik beraberlik mesajı verdi

Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın’da şehirle bütünleşerek hizmet vereceğini belirterek, Rektör Ramazan Kaplan’dan aldığı bayrağı daha ileriye taşıyacağını söyledi.
Yeni rektör Uzun, birlik beraberlik mesajı verdi

‘Şehirle bütünleşerek hizmet edeceğim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bartın Üniversitesi Rektörünü, rektör adayı olan 18 akademisyen arasından seçmedi. Kendisine Yüksek Öğretim Kurulu tarafından önerilen isimleri geri çeviren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın YÖK’ten istediği yeni isimler arasından seçtiği Prof. Dr. Orhan Uzun Bartın’ın yeni rektörü oldu. 2012 yılından bu yana Bülent Ecevit Üniversitesinde görev yapan Zonguldak’ta dekanlık ve rektör yardımcılığı gibi önemli görevler de bulunan, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevi de olan fizik profesörü Orhan Uzun’un Bartın’daki yeni görevine önceki gece atandı.

Güvene layık olmaya çalışacağım

Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler’in telefonla hayırlı olsun dileklerini ilettiği Rektör Uzun duygularını anlatırken kendisine gösterilen güvene layık olmaya çalışacağını söyledi. Uzun “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleri ile 18 Nisan 2017 tarihi itibarıyla Bartın Üniversitesi Rektörü olarak atanmış bulunmaktayım. Bilvesile güvenlerine mazhar olduğum başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın YÖK Başkanımıza ve çok değerli YÖK üyelerimize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Şehirle birlikte yapacağız

Fizik profesörü olan yeni rektör Orhan Uzun, görevi devralmaya hazırlandığı Rektör Kaplan’ı tanıdığını ve büyük hizmetler yaptığını bildiğini de belirterek “Devlette devamlılık esastır. İnşallah üniversitemizi Ramazan hocamızın bıraktığı yerden daha ileri noktalara getireceğiz. Bunu yaparken de şehirle birlikte yapacağız. Üniversitemizi kurulduğu günden bugünlere getiren, yapılan hizmetlerde emeği geçen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Kaplan’ın şahsında herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Var gücümüzle çalışacağız

Rektör Uzun “Yeşil ile Mavinin kucaklaştığı Karadeniz’in incisi Bartın’ın genç ve dinamik üniversitesinde rektör olarak hizmet edecek olmaktan büyük onur duymaktayım. Mensubu olmaktan övünç duyulan, bulunduğu kent ile bütünleşmiş, yüksek kalitede eğitim veren, gençlerimizi bilgi ile donatırken onlara araştırma ruhu aşılayan, ürettiği katma değeri Bartın ile paylaşan bir eğitim kurumu oluşturma hedefini sürdürülebilir kılmak için ortak aklı harekete geçirerek tüm iç ve dış paydaşlarımızla var gücümüzle çalışacağız” dedi.

15 Temmuz kampanyasına bağış

Çiçek ve hediye yerine 15 Temmuz kampanyasına bağış yapılmasını isteyen Uzun “Bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getirmek ve aldığımız bayrağı daha ileri noktalara taşımak için tüm gayretimizle çalışacağız. Görevimizin üniversitemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmam vesilesiyle kutlamada bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin, çiçek veya kişisel hediye yerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde başlatılan 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası’na bağış yapmalarını önemle rica ederim” ifadesini kullandı. El birliğiyle çalışacağız

1965 Trabzon doğumlu olan Uzun, kendisinin de Karadenizli olduğunu, Zonguldak’ta görev yaparken Bartın Üniversitesi ile ortak çalışmalar yaptıklarını, Bartın’ı bildiğini, daha önce ziyaret ettiğini, burayı evi gibi gördüğünü söyledi. Bartın’da el birliğiyle çalışarak hizmet edeceklerini belirten Rektör Uzun birlik beraberlik mesajları verdi.

Görev istenmez, verilir

Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Üniversitesi için rektör adaylığı başvurusunda bulunmadığı halde atanmasının kendisini için sürpriz olup olmadığı şeklindeki soruya, ‘görev istenmez, verilir’ anlayışına sahip olduğunu belirterek cevap verdi. Uzun “Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleridir. Güvenlerine mazhar olduğum başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın YÖK Başkanımıza ve çok değerli YÖK üyelerimize saygılarımı sunuyorum” dedi.

Benim için büyük onur

Bartın’da görev yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyacağını belirten Uzun, nitelikli insan gücü yetiştiren ve bulunduğu yöreye ve topluma her anlamda katkı sağlayan modern bir üniversite ile daha iyi hizmet sunan, ürettiği katma değeri Bartın ile paylaşan, şehirle bütünleşen, daha iyi katkı sunan bir anlayışla çalışacağını söyledi.(Kaynak: Bartın Pusula Gazetesi)

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535