• BIST 9783.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yılmaz Tunç ve Yaşar Arslan  Bartın Milletvekili Adayı oldu

AK Parti’nin 24 Haziran erken seçimlerinde 600 kişilik milletvekili aday listesi belli oldu.
Yılmaz Tunç ve Yaşar Arslan  Bartın Milletvekili Adayı oldu

AK Parti Milletvekili Adaylarını belirledi

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısı AK Parti hükümeti tarafından karşılık bulmuş ve Türkiye’nin 24 Haziran’da hem cumhurbaşkanı hem de 27.dönem milletvekillerini seçmek için seçimlere gidilmesi kararlaştırıldı. Karar sonrası YSK, süreci başlattı ve seçmen listelerini askıya çıkardı. Geçtiğimiz günlerde listeler aksıdan indirildi. YSK kendi üzerine düşeni yaparken diğer taraftan da siyasi partiler hem cumhurbaşkanı adayını hem de27. Dönem milletvekili adaylarını belirlemek için kolları sıvadı.

Cumhurbaşkanı adayları belirlendi

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakıyla cumhurbaşkanı adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olarak belirlerken, CHP Muharrem İnce’yi, İYİ Parti Meral Akşener’i, Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, HDP Selahattin Demirtaş’ı aday olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyen siyasi partiler 24 Haziran seçimlerinde partisini temsil edecek 27. Dönem milletvekili aday adayları başvurularını almaya başladı.

Bartın’dan 18 aday adayı başvurdu

İlimizde de aday adaylığı sürecinde AK Parti’de hareketli saatler yaşandı. 18 kişi aday adaylığı başvurusunda bulundu. AK Parti Bartın Milletvekilliği için eski AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, 30 yıldır Uluslararası arenada Türk markalarını tanıtan Lobin Uluslararası Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Tüketici Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fahri Ustaoğlu, Daha önce bir kez Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin adayı olan ve ilerleyen süreçte 1 kez belediye başkanlığı ve 2 kez de milletvekilliği için aday adayı olan Emin Özkan, Eski İl Başkanı Yaşar Arslan, Eski Bartın Milletvekili Mehmet Asım Kulak, Eski İl Başkanı Hüseyin Manav, 3 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olan Mustafa Yelkenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hukuk Müşaviri Ahmet Bensiz, Bartın Enerji-Sa Müşteri Hizmetleri Birim Müdürü Muhammet Köse, Eski, İl Genel Meclis Üyesi Musa Gürüz, İşadamı Mehmet Yılmaz, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, Gazeteci Müjdat Gür, Sinop Valiliği Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Aydın Ulukaya, Ahmet Adıyaman ve eski AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzen Çağdaş AK Parti Bartın İl Başkanlığı’na başvuruda bulundu. 3 dönem kuralın nedeniyle aday olup olmayacağı merakla beklenen Milletvekili Yılmaz Tunç ve Ali Özer de AK Parti Genel Merkezi’nde başvuru dosyasını teslim etti.

Aidat ücreti alındı

MKYK'nin aldığı karar gereği başvuru aidatı olarak erkek aday adaylarından 6 bin lira, kadın ve genç aday adaylarından 3 bin lira, engelli adaylardan ise bin lira başvuru ücreti alındı. Ülke genelinde AK Parti’ye 7343 kişi aday adaylığı başvurusu yaptı. 7343 kişi aday adayından 304 tanesi mevcut milletvekilleri ya da AK Parti Genel Merkez organlarında görevli olan isimlerden oluştu. Başvuruda bulunan aday adaylarının yaş ortalaması 44. 18 yaşında 34 aday adayı başvuruda bulundu. 56 meslek grubundan müracaat geldi. Aday adayı başvurusunda bulunanların yüzde 20'si yüksek lisans, yüzde 51'i lisans, 1,72'si ön lisans, yüzde 19'u lise, yüzde 4'ü ortaokul mezunu. Bartın için ise18 aday adayı başvurusunu yaparak, Ak Parti Bartın Milletvekilliği görevine talip oldu.

Teşkilattan destek istediler

Aday adayları ilk olarak temayül yoklamasında teşkilattan destek istediler. 408 kişinin oy kullandığı temayülde 3 sandık kuruldu. 1 nolu sandıkta Amasra ve Ulus ilçe delegeleri, 2 nolu sandıkta Merkez İlçe delegeleri ve 3 nolu sandıkta da il yönetimi, il kadın kolları, il gençlik kolları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Bartın Belediye Meclisi Üyeleri, eski il başkanları ve Kurucaşile ilçesinden gelen delegeler oy kullandı. Parti teşkilatının desteği almak için aday adayları yoğun bir çalışma içerisinde girdi. Temayülün ardından AK Parti Genel Merkezi tarafından il genelinde anket çalışması yapılarak, halkın hangi aday adayını vekil olarak görmek istediği soruldu.

Mülakata alındılar

İllerden gösterilecek olan milletvekilli adaylarını belirleme çalışmaları kapsamında 14 genel başkan yardımcısının liderliğinde oluşturulan komisyonlarda temayül ve anketin ardından aday adayları mülakata alındı. Mülakatlarda adaylara ‘AK Parti'yi niçin tercih ettikleri, projeleri, siyasetteki hedefleri' gibi sorular soruldu ve kısa cevaplar vermeleri istendi. Aday adaylarının, giyimi-kuşamı, temsil kabiliyeti, oturması-kalkması ve konuşmasına kadar her türlü özelliği de mülakatlarda dikkate alınıp raporlaştırıldı. Her aday adayı ile mülakata en fazla 5 dakika süre ayrıldı. Komisyonlar sıkışık takvim nedeniyle, 24 saat esaslı çalışıp, ön elemeleri yaparak, hazırladıkları raporu bir üst komisyona sundu. 17 aday adayı mülakata katılırken, Milletvekili Yılmaz Tunç temayülde olduğu gibi mülakata da katılmadı.

Son sözü üst komisyon söyledi

Milletvekilleri, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, bakanlar, kadın ve gençlik kolları başkan yardımcıları, teşkilat başkan yardımcıları, eski bakan ve milletvekillerinin yer aldığı alt komisyonda yapılan değerlendirmeler sonucu 18 aday adayı üst komisyonda da değerlendirildi. Üst kurulda, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra bazı genel başkan yardımcıları da yer aldı. AK Parti'nin milletvekili aday listelerine son şekli bu üst kurul verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki üst komisyon, çalışmalarını tamamladıktan sonra milletvekili adayları listesi 21 Mayıs'ta Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildi.16 Mayıs’ta çalışmalara başlayan üst kurul, çalışmalarını 21 Mayıs’ta tamamladı. Gerçekleştirilen çalışmaların ardından oluşturulan Milletvekili listeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı sonrası YSK’ya teslim edildi. Listede  4 dönemdir vekillik görevini sürdüren Avukat Yılmaz Tunç ve eski İl Başkanı Yaşar Arslan yer aldı.  4 dönemdir AK Parti Bartın Milletvekilliği görevini yürüten Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluru ile 3 dönem kuralına rağmen yeniden aday gösterildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535