• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 10 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Yükselen, tüzük kurultayı için toplanan imzalara tepki gösterdi

CHP 19. Dönem Kırşehir Milletvekili, Yaşam Tıp Merkezi Doktoru Hilmi Yükselen, olağanüstü kurultay çağrısı sonrası CHP Bartın Teşkilatı tarafından tüzük kurultayında yapılacak olan değişikliklerle ilgili imza toplandığını belirterek, tepki gösterdi.
Yükselen, tüzük kurultayı için toplanan imzalara tepki gösterdi

CHP 19. Dönem Kırşehir Milletvekili, Yaşam Tıp Merkezi Doktoru Hilmi Yükselen, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay çağrısı sonrası CHP Bartın İl ve Merkez İlçe Teşkilatı tarafından tüzük kurultayında yapılacak olan değişikliklerle ilgili imza toplandığını belirterek, tepki gösterdi. Yükselen; “İl ve Merkez İlçe örgütü birlikte tüzük kurultayında yapılacak olan değişikliklerle ilgili üyelerde imza istiyorlar. Tüzük değişikliğini imzaya açmışlar. Halbuki bilmedikleri bir şey var. Böyle bir hakları yok. Tüzük kurultayında değişiklik yapacak olan kişiler üyeler değil kurultay delegeleridir. Kurultay delegeleri bu değişikliği yapacak olmalarına rağmen üyelerden imza alınmasının hiçbir hükmü yoktur. Üyelerden imza toplamak son derece yanlıştır. Muharrem İnce’ye yaranmak amacıyla ve Milletvekili Sayın Muhammed Rıza Yalçınkaya’nın düşünceleri doğrultusunda böyle bir şey yapıyorlar” dedi.

Bağımsız ekip kurup çalışacağım

Merkez İlçe seçimiyle ilgili de düşüncelerini aktaran Yükselen; “Buradaki ilçe seçimlerinde ki oyuna CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Sayın Veli Ağababa ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’i de alet ettiler.  Bu nedenle bu iki Milletvekiline de mektup yazma gereği duydum. Bu yazdığım mektubu onlara göndereceğim. İl ve Merkez İlçe Yönetiminin 2019 seçimleri için yeterince çalışacaklarını düşünmüyorum. Çünkü ekipleri çalışacak bir ekip değil. CHP’yi bunlara bırakmayacağız. 2019 yılında yapılacak olan seçimler için il ve ilçe yönetiminden bağımsız ekip kurup çalışacağım” diye konuştu.

Merkez İlçe Başkanını göreve davet ediyorum

CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı’yı göreve davet eden Yükselen; “Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesinin akabinde Merkez İlçe Yönetiminde Gençlik Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayın Umur Yücel ve O ekibi destekleyenlerden Parti Üyesi Sayın Yakup Güney  ‘Ben bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermem’ diye paylaşımda bulunduklarını gördük. Tabii bu ifadeleri sosyal medyada paylaşıp kaldırdılar. Böyle düşünenlerin bu partide yeri yoktur. Bu kişileri kınıyorum. Merkez ilçe yönetimindeki bu kişinin derhal istifa etmesi gerekir. Ben Merkez İlçe Başkanını bu konuda göreve davet ediyorum. Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek kişilerin partide yeri yoktur. Derhal bu kişilerin istifası istenmelidir” şeklinde konuştu.

Emanet oy konusuna değindi

Yükselen; “Sayın Hacı Gölbucaklı’nın kongre sonrası yaptığı açıklamada dile getirdiği emanet oyların kimler olduğunun açıklanmasını istemiştim. Önceki açıklamalarımda sormuştum. İlçe yönetimini şöyle bir gözden geçirmesini istemiştim. Ancak herhangi bit yanıt alamadım. Açıklama yapamadılar. Merkez İlçe Yönetiminde bulunan Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hakem Çetin’i ve Belediye Başkanının danışmanlığını dahi yapacak kadar ileri giden Kurultay Delegesi çakma Cumhuriyet Halk Partilileri araştır demiştim. Geçmiş yıllarda CHP’ye seçim kaybettirenler şimdi İl ve Merkez İlçe yönetimindeler. İl Genel Meclisi Üyeliği için aday gösterilmeyip MHP’ye çalışanlar ve Merkez İlçe Başkanı olmadan önce başka bir partiden aday olarak CHP Bartın Milletvekili Adayı Hasan Akyol’un milletvekili olmasını engelleyenler şimdi yönetimdeler” dedi.

2019’a partimizi hazırlayacağım

2019 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi’ni ayrı bir ekip kurarark hazırlayacağını söyleyen Yükselen; “Cumhuriyet Halk Partisi’ni bunlara bırakmayacağız. CHP’nin çok daha iyi hamleler yapabilmesi biz çalışacağız. Çalışmak için de İl Başkanına veya Milletvekiline danışmak zorunda değiliz. Kendileri çalışsa bizim çalışmamıza gerek kalmayacaktı. Ancak hiç çalışmadıklarını görünce yüreğim eziliyor. İçim parçalanıyor. Buna dayanamıyorum. Kendim yoğun bir çalışma temposuyla 2019’a partimizi hazırlayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi sahipsiz değildir” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535