• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Zaman, yurttaşa destek olma zamanıdır”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, hafta sonu Bartın’da Hasankadı, Kıranpazarı ve Hanyeri’nde yurttaşlarla bir araya geldi.
“Zaman, yurttaşa destek olma zamanıdır”

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, geçtiğimiz hafta sonu şehrimiz Bartın'da, Hasankadı, Kıranpazarı ve Hanyeri’nde ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerin ilkini Hasankadı’ya yapan CHP’li Vekil, önce partisinin Belde Başkanlığını, ardından Belediye Başkanlığı makamını ziyaret etti. Bu ziyaretleri sırasında Hasankadı’daki yurttaşların, Koronavirüs salgınına karşı sağlık durumları hakkında bilgi aldı; pandemi sürecinde alınan tedbirlere sabırla uyan hemşehrilerine teşekkür etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başka sıkıntılar yarattığını biliyoruz

Bu çok zor süreci sabırla ve özveriyle geçiren yurttaşlarımıza ilişkin olarak “Başta 18 yaş altı çocuklar ve gençler ile 65 yaş üzerindeki büyüklerimizi tebrik ediyorum. Yaklaşık üç aya yaklaşan sokağa çıkma kısıtlamasına uyulmuş olmasının önemi büyük. Hemşehrilerimizin bunu başarmak gayreti içerisinde olması, hem kendileri hem de çevreleri için çok değerli. Ancak evde kalırken Korona’dan korunsalar da, sağlıkları için mutlaka hareket etmeleri gerektiğini bir kez de ben hatırlatmak isterim. Bu kadar uzun süre, hem küçüklerin hem de büyüklerimizin bu kadar hareketsiz kalmalarının da başka sıkıntılar yarattığını biliyoruz. Kısıtlaması olan kişileri lütfen düzenli olarak hareket etmeleri gerektiği konusunda uyaralım.” açıklamasını yaptı.

Devletin kasasını yine yurttaş üzerinden doldurma zamanı hiç ama hiç değildir

CHP Milletvekili Bankoğlu, Hasankadı’da sosyal mesafe kurallarına uyarak yaptığı görüşmelerde esnafların ve yurttaşların sıkıntıları ile beklentilerini dinledi. Türkiye’deki ekonomik sıkıntının son yıllarda saklanamaz duruma geldiğini belirten Bankoğlu, “Hükümetin üretime yönelik bir yatırım yapmamasının bedelini, akılalmaz bir israfla ülke yönetmenin ağır sonuçlarını, Merkez Bankası’nın kötü günler için biriktirdiği İhtiyat Akçesi'ni betona ve müteahhide gömmelerinin bedelini tüm ülke olarak yaşıyoruz. Yaptığı yanlışlardan ders almadan, her geçen gün değerini kaybeden Türk lirasına karşı geliri eriyen yurttaşların omzuna yeni vergi yükleri ve zamlarla oturan bir hükümetten ve ona destek veren partiden söz ediyoruz. Zaman, devletin kasasını yine yurttaş üzerinden doldurma zamanı hiç ama hiç değildir” dedi.

Yanlışlarından zerre ders çıkartmamış vaziyette devam ediyorlar

CHP Milletvekili, Hasankadı ziyaretinin ardından CHP teşkilatı üyeleriyle Kıranpazarı ve Hanyeri’nde de esnaf, pazar yeri ve kahvehane ziyaretlerinde bulundu. Bankoğlu, “Kıranpazarı ve Hanyeri’nde de tıpkı Hasankadı'da olduğu gibi gerek esnaf gerekse yurttaşların büyük bir sıkıntı yaşadığını gördük. Bu ekonomik krizin, ertelenen borçlarla, düşük faizli kredilerle çözülemeyeceği ortadadır. Bu durumu, başta AKP hükümeti olmak üzere herkes biliyor. Zaten yıllardır şeker fabrikalarından tank palete satarak, savarak gelmiş müsrif bir hükümet var. Yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmamıza rağmen ne yazık ki bildiklerini okumaya devam ettiler. Şimdi de yanlışlarından zerre ders çıkartmamış vaziyette devam ediyorlar.  Biz "üretim, üretim, üretim" diyoruz. Tarımda, hayvancılıkta, sanayide, bilişimde, tekstilde ve daha nicesinde üretime yatırım yapılması gerektiğini söylüyoruz. Mazotu ÖTV’siz yarı fiyatına kullanan lüks yat sahipleri yerine çiftçisine ÖTV’siz mazotu gerekli görmeyen bir hükümet var. Tarımı ve hayvancılığı desteklemek, bugün Kanada’dan mercimek satın alacak hâle düşürdükleri tarımı ayağa kaldırıp çiftçinin yüzünü güldürmek varken, akılları fikirleri hâlâ yandaş müteahhitlerin evlerini satabilmenin yolunu bulmakta, ucuz kredi vermekte. Belli bir gruba değil, herkese gerçek destek şart” açıklamasında bulundu.

Yurttaşı ölene kadar kredi ödemeye mahkum eden bir formül bulma çabasındalar

Bankoğlu, sadece Bartın ve çevresinde değil ülkedeki tüm yurttaşların sıkıntıda olduğunu belirtirken “Parası pul olmuş asgari ücretli, parası pul olmuş emekli, bunların karşısında öğleden sonra bile siftah yapamamış bakkal, tuhafiye, kırtasiye var. Atölyeler çalışamıyor, işçilerini çalıştıramıyor ve maaş veremiyor. Stopaj, vergi derken hükümet her şeyi beklemeye devam ediyor ama sağ olsun erteliyorlar. Yıllardır gün yüzü göremeyen yurttaşı ölene kadar kredi ödemeye mahkum eden bir formül bulma çabasındalar.  Fabrikalar açıp en kalitelisinden üretim yapılması gerekir. Verimli toprağını, termik santrale değil yüksek verim alacağın nitelikli tarıma açacak, ona destek vereceksin. İthalat yaparken önce, kendi üreticini koruyacaksın. Destek dağıtırken yandaşlara değil ihtiyacı olan işletmelere yapacaksın. Ekonomik krizin üzerine gelen bu salgın dönemini yönetmenin şartı; israf etmeden, hesap vererek, üreterek, Devlet'in gücünü "alarak değil vererek" gösterme zamanıdır. Yanlışlarını görmelerini sağlamak, Türkiye’yi bu zarardan döndürmenin mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535