• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

19 madde görüşüldü

Bartın İl Genel Meclisi, 9 gündem maddesiyle başlayan ve eklenen 10 maddeyle birlikte 19 gündem maddesinin görüşüldüğü Haziran Ayı Toplantıları sona erdi.
19 madde görüşüldü

Bartın İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşimi İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklama ile başlayan toplantıda gündeme eklenen 4 madde ile toplan gündem maddesi 19’a yükseldi. Haziran ayı toplantılarında birçok önemli konuda kararlar alınırken en dikkat çeken konu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Karapınar Beldesi'nin Bartın'a bağlanma yönündeki talebi

İlk adım atıldı

Karapınar’ın bağlanma talebinin onaylanmasıyla ilgili İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Karapınar’ın Bartın’a bağlanmasıyla ilgili ilk adım atıldı. Şimdi konu Zonguldak ilinde ilgili mercilerde görüşülecek.  Biz görüşümüzü Bakanlığa sunacağız. Zonguldak ilinde alınacak olan kararlar da iletilecek. Tabii son kararı Bakanlıkta Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü verecek. Bizim aldığımız bu karar belli kapıları aralayacak. İnşallah hayırlara vesile olur. Aldığımız bu karar tarihe geçecek bir karardır” dedi.

Gündeme 5 madde eklendi

Haziran Ayı Toplantılarının ikinci birleşiminde gündemdeki 2 madde görüşüldü. Toplantı gündeme 5 madde eklenmesiyle başladı. Vali Nusret Dirim’in imzasıyla Meclise gönderilen Konak, Döngeller, Doğan, Çubuklu ve Dibektaş köylerinin yerleşik alan tespitlerini ilgilendiren 5 madde İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantılarının Gündemine alındı. 8 gündem maddesiyle başlayan Meclis gündem sayısı 14’e yükselmiş oldu. Madde eklenmesinin akabinde de 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili komisyon raporları görüşüldü. Komisyon raporları doğrultusunda Taşınır Kesin Hesabı 13.785.076,43 TL, kesin hesabı ise 67.489.325,77 TL olarak kabul edildi.

İl Jandarma’ya 131 bin TL değerinde malzeme

Haziran Ayı Toplantılarının üçüncü birleşiminde gündemdeki 2 madde görüşüldü. Toplantı 14 maddelik Meclis gündemine bir madde eklenmesiyle başladı. Meclisin Tatil Ayının Belirlenmesi ile ilgili madde gündemin 15.maddesi olarak gündeme eklendi. 8 gündem maddesiyle başlayan Meclis gündem sayısı 15’e yükselmiş oldu. Toplantıda ilk olarak gündemin 5.maddesinde yer alan ‘İl Jandarma Komutanlığına Teçhizat Alımı, Dalış ve arama Kurtarma Malzemesi Alımı, ATV Tipi Araç Alımı’ projelerinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor görüşüldü. Toplam maliyeti 131 bin TL değerinde olan zırhlı güvenlik kıyafetleri ile deniz dalgıç teçhizatları ve arazi koşullarında kullanılabilen ATV Aracının yatırım programına alınması tüm İl Genel Meclis Üyelerinin oyuyla kabul edildi.

Güzelcehisar’da yapılan itirazlar değerlendirildi

Yine gündemin 6.maddesinde yer alan Güzelcehisar Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı İlan İtirazları ile ilgili komisyon raporu değerlendirildi. Yapılan görülmelerin ardından ilgili komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi.

Arıt-Ulus arasına yol sözü

Haziran Ayı Toplantılarının dördüncü birleşiminde gündemdeki 3 madde görüşüldü. Gündemin 8.maddesi görüşüldüğü sırada Başkan Dursun, 2012’de belediye kapandıktan sonra İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanına giren Arıt’a müjdesi olduğunu belirterek, Arıt’ı Ulus’a bağlamak için yol yapacaklarını söyledi. Arıt Köyü ile ilgili müjde veren Başkan Dursun; “Bir diğer çalışmamız ise Arıt’u Ulus’a bağlıyoruz. KÖYDES programında asfaltlanması da var. Arıt’ı çıkmaz sokaktan kurtaracağız. Arıt’a standardı yüksek bir yol ile ulaşıyoruz. Bunun yanında Ulus ilçesine de yol ile Ulus’u bağlayacağız. Arıt’ta nüfus az. Ancak bunu geliştirmenin yolu Küre Dağlarının öne çıkması ve yol ile Ulus’a bağlanmasıdır. Bunu hep birlikte başaracağız” dedi.

Doğalgaz dönüşüm işleri programda

Toplantıda ilk olarak gündemin 7.maddesinde yer alan Lise ve Temel Eğitim Okulları Onarımları ile Jandarma Hizmet Binaları ve Lojmanlarının Bakım Onarımı İle Doğalgaz Dönüşümleri projelerinin 2017 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu Raporu değerlendirildi. Kamu binalarının doğal dönüşümlerine önem veren İl Genel Meclisi maddeyi kabul ederek,  bina bakımlarını ve doğalgaz dönüşüm işlerini çalışma ve yatırım programına aldı. Proje için 2 milyon 758 bin 500 TL bütçe ayrıldı.

Arıtma Tesisi yeri belirlenecek

Toplantıya gündemin 8.maddesiyle devam edildi. Gündemin 8.maddesinde yer alan Arıt Köyü Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu değerlendirildi. Arıt Köyü’ne yapılacak olan Arıtma Tesisi yerinin belirlenmesi için gerekli olan plan değişikliği tüm İl Genel Meclis Üyelerinin oyuyla kabul edildi.

Özel İdare proje ortak oldu

Gündemin 9.maddesinde yer alan Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama projesinin 2017 yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili konuyu görüştü. Meclis Üyeleri projeyle ilgili dosyayı Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyonu, Eğitim ve Kültür Hizmetleri Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale etti.

Gündeme 4 madde daha eklendi

Haziran Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşiminde gündeme dört madde daha eklendi. Gündemin 16.maddesine Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Hafriyat Döküm Sahasına Göküm Bedelinin Belirlenmesi, gündemin 17.maddesine Arıt Köyü 452 Parsel Uygulamalı İmar Plan Değişikliği ile ilgili dosya, gündemin 18.maddesine Abdipaşa İlkokulu-Ortaokulu Yapım İşinin Abdipaşa İmam Hatip Ortaokulu olarak revize edilmesi ile ilgili dosya ve gündemin 19. Maddesine Teknopark kirası ile ilgili dosya ilave edildi.

5 madde İmar ve Bayındırlığa havale edildi

Gündemin 10.maddesinde yer alan Konak, 11. maddesinde yer alan Döngeller, 12.maddesinde yer alan Doğan, 13.maddesinde yer alan Çubuklu ve 14. maddesinde Dibektaş Köylerinin Yerleşik Alan Tespitleri ile ilgili dosyalar görüşüldü. Dosyaların tamamı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Meclisin tatil ayı belirlendi

Gündemin 15.maddesinde yer alan Meclisin Tatil Ayının Belirlenmesi ile ilgili madde görüşülerek karara bağlandı. Meclisin tatil ayı Temmuz olarak oy birliğiyle belirlendi.

Sonradan eklenen 4 madde komisyonlara havale edildi

Gündemin 16.maddesinde yer alan Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne ait Hafriyat Döküm Sahasına Göküm Bedelinin Belirlenmesi Plan Bütçe Komisyonu’na, gündemin 17.maddesinde yer alan Arıt Köyü 452 Parsel Uygulamalı İmar Plan Değişikliği ile ilgili dosya İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na, gündemin 18.maddesinde yer alan Abdipaşa İlkokulu-Ortaokulu Yapım İşinin Abdipaşa İmam Hatip Ortaokulu olarak revize edilmesi ile ilgili dosya Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na ve gündemin 19. maddesinde yer alan Teknopark kirası ile ilgili dosya Plan Bütçe Komsiyonu’na havale edildi.  İl Genel Meclisi Haziran Ayı Toplantıları dün görüşülen 10 madde ile sona erdi.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535