• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. “Bartın’da şeffaf, adil ve halkçı belediyecilik kazandı” diyen Bankoğlu, yerel seçimin ülke genelinde de köklü değişimi hazırladığını ifade etti.
“Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. “Bartın’da şeffaf, adil ve halkçı belediyecilik kazandı” diyen Bankoğlu, yerel seçimin ülke genelinde de köklü değişimi hazırladığını ifade etti. Bankoğlu’nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Bugün yakın siyasi tarihimizin en önemli seçimlerinden birini yaşadık. Türkiye genelinde partimizin büyük bir sıçramayla adeta devrim yarattığını görüyoruz. Vatandaşlarımız ekonomik krizin, sosyal adaletsizliğin, gelir dağılımındaki eşitsizliğin, hukuksuzluğun, son 22 yılda yaşanan tüm yanlışların birikimini sandığa yansıtmış durumda. AKP ve ortaklarının oy oranındaki büyük düşüş birçok mesajı içeriyor. En net haliyle seçim sonuçları, vatandaşı her geçen gün daha da yoksullaştıran; asgari ücretliyi, işçiyi, emekliyi, genciyle yaşlısıyla herkesi açlığa mahkûm edenlere en net yanıt olmuştur. Bu seçim aynı zamanda saraylarında lüks, şatafat ve israfla yaşayıp emekliye “simit sat” diyenlere bir yanıttır; asgari ücretiyle kirasını dahi ödeyemeyen ailelerin, yurtlarda kötü koşullarda yetersiz beslenmeye mahkûm edilen gençlerin, “giderlerse gitsinler” diye ülkesinden kovulanların, tarlasını süremeyen, hayvanına yem bulamayanların, markette her saat değişen etiketlere para yetiştiremeyen vatandaşlarımızın yanıtıdır, ekonomik krizin faturasıdır. Halktan kopanlara halk gereken yanıtı vermiştir.”

Sonuçlar Bizi Asla Rehavete Sevk Etmeyecek

“Bartın’daki sonuç bizim açımızdan şaşırtıcı olmadı. Adaylarımız ve örgütümüz ile birlikte son dakikaya kadar çalışıp sandığın gücüne inandık. Bartın Merkez’de Rıza Yalçınkaya, Amasra’da Recai Çakır ve Kurucaşile’de Uğur Güneş vatandaşlarımızın teveccühüyle belediye başkanı olarak seçildi. Bartın Merkez’de her türlü engellemeye ve merkezi yönetimin tehditlerine rağmen adayımız Rıza Yalçınkaya büyük bir özveriyle çalışıp kazanmayı bildi. Amasra’da yine kumpas davalarına rağmen Recai Çakır özelinde Belediyemizin 5 yıl boyunca yaptığı çalışmalar, hizmetler ve projeler vatandaşlarımız tarafından onaylandı, takdir edilmiş oldu. Kurucaşile’de yine ilçemizin potansiyelini açığa çıkaracak, Kurucaşile’yi hak ettiği değere ulaştıracak Uğur Güneş’ten yana oyunu kullandı. Tüm ilçe ve beldelerimizde gece gündüz çalışan örgütümüze, oylarını bizden yana kullanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkçı belediyecilik için verdiğimiz sözleri tutup çalışmaya devam edeceğiz. Bu sonuçlar bizleri rehavete asla sevk etmeyecek. Bu sonuçların partimize büyük bir sorumluluk yüklediğinin de farkındayız.”

İşimiz Gücümüz Türkiye

“Bu seçim bize iktidarın halkın vergilerini yine kendi namına çıkar elde etmek için har vurup harman savurmaya devam etmesinin, 17 bakanıyla beraber herkes için değil kendi partisi ve kendi bekası için çalışan zihniyete “yeter artık” diyenlerin cevabıdır. Uçaklar, yüzlerce araç, bir o kadar otobüsle seçmenin iradesini akıl almaz hediyeler, binlerce kişilik sofralarla baskı altına almaya çalıştılar. Seçmene şimdiye kadar yapmaktan imtina ettikleri her vaadi sundukları halde partimizin kendi olanakları ile sadece yaptığı hizmetleri, herkesin imrendiği kentleri yöneten CHP’nin sosyal belediyeciliğini örnek göstererek kazandık. Herkesi kucaklamanın, şeffaf ve çağdaş olmanın kazandırdığını, bunun dışındaki her türlü karanlık arka yolun kaybettirdiğini gören yurttaşlarımızı tebrik ediyorum. Yaşlılarından işsizlerine, gençlerinden emekçilerine kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, bu ülkeyi ikinci sınıfına düşürmenin bedeli iktidar partisinin güvenoyunu kaybetmesiyle sonuçlandı. Yerel seçimler önce halkımızın, sonra partimizin ve adaylarımızın gerçek, içten ve halkımız için çalışmaya hevesli kadroları sayesinde bu noktaya gelmiştir. Orantısız bir güçle seçimlere giren iktidara karşı büyük zafer elde eden Rıza Yalçınkaya, Recai Çakır ve Uğur Güneş başta olmak üzere tüm il ve ilçelerimizde başarı elde eden adaylarımızı ve fedakarca çalışan parti örgütümüze teşekkür ediyor ve yolunuz açık olsun diyorum. İşimiz gücümüz Türkiye!”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535