• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

17 Yıl Sonra Meclise Başkanlık Etti

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Bartın Belediye Meclisi 8 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da ilk kez toplandı.
17 Yıl Sonra Meclise Başkanlık Etti

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Bartın Belediye Meclisi 8 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da ilk kez toplandı. Toplantı öncesi saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Törende Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya Atatürk Anıtına Çelenk sundu. Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak, çelenk sunumunun ardından da sona erdi. Başkan Yalçınkaya, tören sonrası Bartın Belediyesi’ne gelerek Belediye Meclis Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısına 17 yıl sonra yeniden başkanlık etti. Yeni seçilen Bartın Belediye Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu Meclis Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

“Güç Birliği İçerisinde Çalışmalarımızı Devam Ettireceğiz”

Toplantı gündemine geçmeden önce değerlendirmelerde bulunan Başkan Yalçınkaya, şu ifadeleri kullandı; “31 Mart’ta yapılan Yerel Seçimler sonucu oluşan yeni Belediye yönetimi ve seçilen yeni Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımıza beraber, ilk Belediye Meclis Toplantımızı yapıyoruz. Bartın’ımıza, hepimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreç içerisinde hep birlikte Bartın’ımıza layık olduğu hizmetleri getirmek için el ele güç birliği içerisinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Halk ve kamu yararına çalışan bir belediyecilik yönetimiyle Bartın’ı tanıştırmak arzusu içerisindeyim. Tüm Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla aynı şekilde Bartın Belediyesi’nin kamu ve halk yararına çalışan bir yönetimle idare edilmesini arzu ettiklerini düşünüyorum. Vatandaşlarımıza gidecek olan hizmetlerin de adil ve eşit bir şekilde yapılmasını istediklerini düşüyorum.

“Tüm Vatandaşlarımıza Eşit ve Adil Bir Hizmet Sunacağız”

Seçim öncesi propaganda çalışmaları sırasında dile getirdiğim bir konu, bu saat itibariyle artık Bartın’da ötekileştirme ve ayrıştırma yapmadan tüm vatandaşlarımıza eşit ve adil bir hizmet sunacağız. Bartın Belediyesi’nin esas, temel ilkesi dürüstlük, doğruluk ve çalışkanlık olacak. Bu nedenle dürüst, doğru ve çalışkan bir Belediyeciliği yaparsak inanıyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeleri ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Meclis Üyeleri bu ilke ışında ve bu ilkeler doğrultusunda görevlerini yaparsa Bartın halkı da hepimize teşekkür edecek. Hepimize minnet ve şükranlarını sunacaktır. Hepimiz bu çatının altında halkın seçtiği kişiler olarak, halkın beklediği hizmetleri en iyi şekilde doğrulukla, dürüstlükle ve çalışkanlıkla yapmak zorundayız. Bu hizmetleri yaparken bizim göremediğimiz, sizlerin gördüğü ve bir eksik olarak yapılmasını arzu ettiğiniz bir şey olduğunda da bu konularda bizleri uyarın. Bize bu eksikliklerin giderilmesi konusunda fikirlerinizi iletin ki bizde hata yapmadan, yanlış yapmadan Bartın halkının beklediği hizmetleri hızlı bir şekilde yerine getirelim.

“251 Milyon TL Borçla Devraldık”

Tabi görevi devraldığımız andan itibaren Bartın Belediyesi’nin mali bilançosunun da ortaya konulmasını istedim. Bartın Belediyesi’ni hangi borçlarla, hangi kasayla teslim aldığımızı öğrenmek için Mali İşler Müdürlüğü vasıtasıyla mali bilançonun çıkarılmasını rica ettim. Şu anda yapılan çalışmalar sonucunda Bartın Belediyesi’nin borcu 251 Milyon TL’nin üzerinde. Yani Bartın Belediyesi’ni şuanda 251 Milyon TL’nin üzerinde bir borçla devralmış bulunmaktayız. Bunun bir kısmı bankalardan alınan kredi borcu, bir kısmı vergi borcu, bir kısmı sigorta prim borcu, bir kısmı ilgili kurumlara olan borçlar, büyük bir kısmı ise iç piyasaya olan borçlar. Hem bu borçların ödenmesi konusunda hem de Bartın Belediyesi’nin bu borçlar ödenirken, bir taraftan halkın beklediği projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi konusunda Belediye Meclisi olarak hepimizin üzerine görev düşüyor. Belediye Meclisi Üyeleri olarak hepimiz bu konuda, halkın parasını, fakirin fukaranın parasını har vurup harman savurmadan halkın beklediği hizmetleri yapma yönünde harcanması için hepiniz bu işin takipçisi olacaksınız. Bu anlamda hepinizin üzerine görev düşüyor. Bu konu sizlere detaylı bilgiler de vereceğim. Biz bu işlerin üstesinden geliriz. Bu borç yükünün altından kalkarız. Bir umutsuzluğa kapılmamak lazım. Bunu beraber başaracağız. Bugün yeni bir başlangıcımız var. Bu yeni başlangıçta hep beraber el ele vererek birlikte hareket edeceğiz. Halk bizim dürüstlüğümüze ve çalışkanlığımıza güvenerek oy verdi. Bu nedenle aldığımız oyları kendimize helal ettireceğiz. Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Yerel seçimlerin ardından oluşan yeni yönetim ve Meclis Üyesi olarak görev alan arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”

Başkan Vekili Belirlendi

Başkan Yalçınka’nın konuşmasının akabinde yoklama ile başlayan 9 gündemli Meclis Toplantısında ilk olarak Belediyeler Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince organ seçimleri yapıldı. Gündemin 1.maddesinde yer alan Meclis 1. Başkan Vekilliğine Cemal Selim Karakaş ve 2.Başkan Vekilliğine Gülay Engin seçildi. Gündemin 2.maddesinde yer alan 1.Katip Üyeliğine Seçil Yılmaz ve 2.Katip Üyeliğine Umur Yücel seçildi. Gündemin 3.maddesinde yer alan Belediye Encümenine Sefai Sarıbaş, Coşkun Mollasalihoğlu ve Cüneyt Özdemir seçildi.

Komisyon Üyeleri Belirlendi

Gündemin 4.maddesinde yer alan İmar ve Bayındırlık Komisyonuna üye seçimi konusu görüşüldü. Yapılan oylamada İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Cemal Selim Karakaş, Enes Gizli, Selin İpek Kef, Turgay Kabakçı ve Egemen Kemik seçildi. Gündemin 5.maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna üye seçimi konusu değerlendirildi. Yapılan oylamada Plan ve Bütçe Komisyonuna Gülay Engin, Harun Özek, Emin Titiz, Kenan Dursun ve Aykut Oktay Ulu seçildi.

Tarihi Kentler Birliği’ne Üye Seçildi

Gündemin 6.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi’nin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği’ne katılmak üzere 1 asil, 1 yedek üye belirlenmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylama sonucu Çağrı Gökdeniz Toscuoğlu asil ve Uğur Baysal yedek üyeliğe getirildi. Gündemin 7.maddesinde yer alan Bartın Belediyesi’nin üyesi olduğu Bartın Mahalli İdareler Birliği’ne katılmak üzere 3 asıl, 1 yedek üye belirlenmesi konusu değerlendirildi. Bartın Mahalli İdareler Birliği’ne Bartın Belediyesi’ni temsilen Sefai Sarıbaş, Betül Bozbulut, Hayri Güneş asil ve Figen Akın da yedek üye olarak belirlendi.

2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

Gündemin 8.maddesinde yer alan 2023 yılı faaliyet raporu görüşülerek, kabul edildi. Gündemin 9.maddesinde yer alan 2023 yılı Denetim Raporunun okunarak, Meclise bilgi verildi. Tüm gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantıda son olarak Mayıs 2024 Meclis Toplantısının 2 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.

ilk-toplanti-2.JPGilk-toplanti-3.JPGilk-toplanti-7.JPGilk-toplanti-9.JPG

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535