• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

İlimizde “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” coşkuyla kutlandı. Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılında kutlama programı düzenlendi.
19 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenle kutladı. Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılında kutlama programı çerçevesinde 2 ayrı tören düzenlendi. İlk törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sundu. İkinci törende ise gençler, şiirler okudu, halk oyunları ve spor gösterileri sergiledi.

Türk Milleti, tüm dünyaya haykırdı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali özdemir yaptı. Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur. Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.

Dalga dalga tüm yurda yayıldı

Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük mücadelesi Turkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir.

Özdemir, gençlere seslendi

Sevgili gençler; Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Sevgi, saygı, hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamamı gerekir. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin hangi amaçla ce ne şekilde olursa olsun huzur ve güveliğimizi bozmasına fırsat vermemeliyiz.

Gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum

Ay yıldızlığı bayrağımızın altında hepimizin bir ve bütün olarak yaşamasına imkan sağlayan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetidir. Tüm kurumlarıyla dimdik ayakta olan devletimiz gelen saldırılara karşı cumhuriyetin temel değerlerini korumaya sonuna kadar kararlıdır. Bu durumun sonsuza kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelere cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin bayramını tebrik ediyor ve tüm vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

Gençlik gelecek demektir

İl Müdürü Özdemir’in konuşmasının ardından Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden Batuhan Coşan kürsüye gelerek değerlendirmelerde bulundu. Coşan; “Bugün, Mustafa Kemal’in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 98. yıldönümüdür.  Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs. 19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle millet ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti’nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir” dedi.

Milletleri güçlü kılan en önemli faktör gençliktir

Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlik için söylediği sözleri dile getiren Coşan; “Bartın gençliği olarak biz neler yapabiliriz? ‘Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar.’ diyor Atatürk. Hepimizin bildiği gibi geçtiğimiz eğitim-öğretim yıllarında ilimiz LYS’de Türkiye çapında dereceler elde etmiştir. Ek olarak, ortaokullardan liselere kadar çeşitli spor dallarında da büyük başarılar elde ederek  “Sağlam kafa, sağlam vücut ” felsefesine uymuşlardır. Biz bu başarıyı sürdürmeli, hatta çıtayı daha da yukarı çıkarmaya çalışmalıyız. Çünkü milletleri güçlü kılan en önemli faktörler: eğitim, bilim, spor ve gençliktir” diye konuştu.

Bizler, Atatürk’ün eserlerinin temel taşıyız

Yine Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi öğrencilerinden olan Şevval Ece Gülmez de kürsüye gelerek gençlik adına konuşma yaptı. Gülmez; “Biz Türk’e istiklal aşkını veren Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; biz “Ya istiklal ya ölüm” diyen Antepli Şahinlerin, Haşan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; biz tarihi tarih yapan Barbarosların, Yavuzların, Atatürklerin soyundanız. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile, birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan “Milli İradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle de Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği biz gençlere büyük görevler düşmektedir Unutmayalım ki, bizler, Atatürk'ün eserlerinin temel taşıyız.

Emaneti en iyi şekilde koruyacağız

Unutmayalım ki, her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, biz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır Ülkemizi bekleyen iç ve dış tehlike odaklarına karşı her zaman uyanık olmak, Türk gençliğinin görevidir. Vatanın bağımsızlığı tehlikesi söz konusu olduğunda, tıpkı kurtuluş savaşımızda olduğu gibi, her türlü farklılıklarımızı tıpkı renklerin uyumu gibi birleştirip yine tek yürek olabilmeliyiz. Yüzyıllardır ayrılmaz bir parçamız olan, Anadolu’nun her karış toprağında alın teri olan tüm yurttaşların bu bilinçte olması gerekmektedir. Kıymetli arkadaşlar, Büyük önderimiz bu günü bize armağan etti. Bizler bu emaneti en iyi şekilde koruyacağız. Buna hiç kimsenin kuşkusu olmayacaktır. Ancak yüreğimizde taşıdığımız Atatürk ve Bayrak sevgisini, halkımızın gelişme ve refahı konusunda çalışma yapmamız için de kullanmalıyız.”

Şiir okuyan öğrenciler büyük alkış aldı

Yapılan konuşmaların akabinde Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması kapsamında Karadeniz Bölge Grup Finali 14-17 bayan kategorisinde 3.olan Bartın Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinden ve Bartın Fen Lisesi Öğrencilerinden Betül Sena Bayar tarafından Sakarya Türküsü şiiri okundu. Yine Gençlik Merkezleri Arası Şiir Okuma Yarışması kapsamında düzenlenen İl Birinciliği Yarışmasında 14-17 erkek kategorisinde 1.olan Bartın Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinden ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Yusuf Furkan Kale Otuz Kuş isimli şiiri okudu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

Törende Bartın Gençlik Merkezi Bartın ve Ege yöresine ait halk oyunları gösterileri ile jimnastik, taekwondo, eskirimden ve  mücadele sporlarından oluşan spor gösterileri gerçekleştirildi. İl genelinde düzenlenen spor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle tören son buldu.

Yoğun katılım oldu

Törene; Bartın Valisi Nusret Dirim, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Baro başkanı Ferhat Parlatır, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Ak Parti İl Başkanı Av. Hüseyin Manav, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta  Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Öztekneci, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok,  Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, askeri erkan, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

img_4925.jpgimg_4977.jpgimg_5033.jpgimg_4945.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535