• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

2017 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri verildi

İl Müftülüğü tarafından il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde görev yapan din görevlilerine yönelik 2017 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitimi Semineri verildi.
2017 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri verildi

2017 Yaz Kur'an Kurslarının açılacağı tarih belli oldu. Yaz Kur’an Kursları 12 Haziran 2017 Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak. Tarihin netleşmesiyle birlikte Bartın İl Müftülüğü tarafından Çatmaca Camii’nde 2017 Yaz Kur'an Kursu Semineri düzenlendi. Merkez ilçede görev yapan tüm imamların katıldığı toplantıda Yaz Kur’an Kurslarında işlenecek konular ve izlenmesi gereken yöntemle ilgili bilgiler verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an Kurslarında 1. Dönem 12 Haziran - 7 Temmuz 2017 tarihleri arasında olacak. 1. Dönemde Ramazan Bayramı Tatili 26 Haziran - 2 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2. Dönem Kayıtları 3-16 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak olup 2. Dönem 10-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında olacak. 3. Dönem Kayıtları da 24 Temmuz - 6 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. 3. Dönem 31 Temmuz - 18 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Eğitim öğretim faaliyetleri anlatıldı

Seminerde kayıt işlemleri ve görevlendirmeler ile ilgili hususlar, Yaz Kur’an Kurslarında eğitim öğretim faaliyetleri, eğitim-öğretim programları ve materyalleri, eğitim-öğretimin etkinliğini ve verimliliğini artırmaya yönelik faaliyetler ve Yaz Kur’an Kursları ile ilgili diğer hususlar anlatıldı.

Hoşgörü ve gönüllülük esas

Yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak yürütülecek. Kurs programı boyunca öğrencilere değerli oldukları hissettirilecek, güler yüz, şefkat ve anlayış gösterilecek. Kursta bulunmalarının önemi ve amacı anlatılacak. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin yaş farklılıkları göz önünde bulundurulacak. Eğitim-öğretim ortamı, öğretici vb. şartların uygun olması durumunda yaş grupları dikkate alınarak öğrencilerin birlikte eğitim-öğretim görmeleri sağlanacak. Sınıflar oluşturulurken öğrencilerin bilgi seviyeleri göz önünde bulundurulacak. Müftülükler, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ve belediyeler ile yaz Kur’an kursu düzenlenen saatlerde başka bir etkinlik düzenlenmemesi hususunu mütalaa ederek konuyla ilgili ortak çalışmalar yapacak.

Öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınacak

Yaz Kur’an kursu eğitimlerinde öğrencilerin istek ve talepleri dikkate alınacak. Müftülüklerce il/ilçe milli eğitim müdürlükleri ile işbirliği halinde örgün eğitime devam eden engelli öğrencilerin yaz Kur’an kursunda eğitim almaları sağlanacaktır. Görme ve işitme engellilere yönelik sınıflar, en az 3 öğrenci ile açılabilecek. Aynı engel grubuna yönelik ikinci bir sınıf ise öğrenci sayısının 10 olması durumunda açılabilecek. Engelli öğrencilere yönelik açılacak sınıflarda öğrenim görmek üzere başvuran bireylerden engelli kimlik kartı fotokopisi veya %40 engelli olduğunu gösterir belge istenecek, bu belge Müracaat Dilekçesine eklenerek kursta muhafaza edilecek.

15 şartı aramaksızın kurs açılacak

İl/ilçe müftülüğü, yaz Kur’an kurslarında talep olması durumunda, öğrenci sayısında 15 şartı aramaksızın (mevzuat gereği ek ders ücreti ödenmiyor olsa da) kurs açacak. Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerin (EK-3)’deki protokol kapsamında spor etkinliklerinden faydalanmaları sağlanacak. Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programlarında; öğrencilerin sosyal, bilişsel ve duygusal gelişim düzeylerine uygun etkinliklere yer verilecek

Kitaplar ücretsiz

Yaz Kur’an kurslarında yaş grupları dikkate alınarak Başkanlıkça hazırlanan ders kitapları ve materyaller kullanılacak. 4-6 yaş grubu için; 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı, 7 yaş ve üzeri için; “Yaz Kur’an Kursları Dinimi Öğreniyorum” ve “Yaz Kur’an Kursları Etkinlik Kitabı”, Üçüncü kur ve üstü seviyeler için; “Temel Dini Bilgiler Dinim İslam” kitapları kullanılacak. Yaz Kur’an kursu kitapları müftülüklere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak gönderilecek. Âlim Çocuk 3.0 CD’si ve Başkanlığın http://kurs.diyanet.gov.tr adresli web sitesinden ders materyalleri konusunda istifade edilebilecek. Yaz Kur’an Kursları Öğrenci Yoklama ve Ders Defteri ihtiyaç duyulması halinde Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi Müdürlüğü’nden temin edilebilecek.

Vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularına ağırlık verilecek

Yaz Kur’an kurslarında vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularına ağırlık verilecek. Kur’an-ı Kerim dersi işlenirken vatan sevgisi, birlik beraberlik konulu âyetler mealleri ile birlikte okunacak ve dinimizin birlik beraberlik ve vatan sevgisi anlayışı çocuklara kazandırılmaya çalışılacak. Derslerde Hz. Peygamber’in konuyla ilgili hadislerine yer verilecek. Dini bilgiler dersinde ibadetlerin birlik ve beraberliğimize katkısına vurgu yapılacak. Vatan sevgisi ve birlik beraberlik konularının öğrencilere kazandırılması amacıyla drama, piyes vb. etkinlikler ile şiir, kompozisyon ve resim yarışmaları düzenlenecek. Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler müftülüklerce ödüllendirilecek.

15 Temmuz günü şehitlerimiz anılacak

15 Temmuz günü öğrenci ve velilerin katılımıyla şehitlerimizi anma merasimi düzenlenecek, merasimlerde vatan sevgisi ile birlik ve beraberlik konularına vurgu yapılacak. Çocuklara her hafta bir ayet ve hadis öğretilecek. Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerin -ders kitapları hariç- Diyanet İşleri Başkanlığı çocuk yayınlarından her hafta bir tane olmak üzere “Dokuz Haftada Dokuz Kitap” okumaları ve öğreticilerin rehberliğinde değerlendirmesini yapmaları sağlanacak.

Görme Engellilere özel çocuk dergisi hediye edilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı, Braille alfabesiyle yayımladığı Diyanet Çocuk Dergisi Mayıs sayısını görme engelli ülke genelinde 2 bin 500 çocuğa hediye edecek. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğünün Mayıs ayını Engelli Haftasına ayırdığı dergi, çocukların adreslerine gönderilecek. Tüm engel gruplarını kapsayacak şekilde çalışmalar yürüten Diyanet, “Hayat nasıl dengeli kaldırınca engelleri” başlığıyla hazırladığı çocuk dergisinde birbirinden güzel hikâyeler, şiirler bulunuyor. Tarihte Mayıs ayı içerisinde meydana gelen olaylar hatırlatılıyor. Diyanet Çocuk Dergisi, çocuklara inanç, ibadet, ahlak ve kültürel değerler kazandırma noktasında önemli katkılar sağlıyor.

Açılış programı düzenlenecek

14 Haziran 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı düzenlenecek. Programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmacı olarak katılacak.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535