• BIST 10054.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 16 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

30 bin 967 öğrenci karne sevinci yaşadı

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısının tamamlanmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da öğrenciler karne sevinci yaşadı. Fatih Ortaokulu’nda düzenlenen karne töreninde Vali Nusret Dirim, öğrencilere karnelerini dağıttı.
30 bin 967 öğrenci karne sevinci yaşadı

2016-2017 eğitim yılının sona ermesiyle beraber tüm okullarda öğrencilere karneleri dağıtıldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girdi. Tüm yurtta olduğu gibi Bartın'da da öğrenciler karne sevinci yaşadı. Bartın genelinde 2 bin 345 öğretmenin olduğu ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam bin 792 derslik ve 162 okulda 30 bin 967öğrenci sabah erken saatlerde okullarına giderek karnelerini aldı. Takdir ve teşekkür belgeleri alan öğrenciler sevinirken, karnesinde zayıfları olanlar üzüntü yaşadı. Karnelerini alan öğrenciler, mutluluklarını sınıftan çıkarak dışarıda kendilerini bekleyen aileleri ile paylaştı.

Demir, velilere seslendi

Fatih Ortaokulu’nda düzenlen2016-2017 eğitim yılı Sene Sonu Karne töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir: “Eğitim öğretim yılını bugün 30 bin 967öğrenciye karne vererek kapattık. Başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. TEOG’da 34 öğrencimiz 120 sorunun 120’sine de doğru cevap verdi. Yine üniversite sınavlarında da yüzde 80’in üzerinde başarı var. Çocuklarımız önümüzdeki günlerde sınava girecekler. O sınav sonrası puanlar yerleştirmede daha etkili olacak. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan, iyi bir dönemi geride bıraktık. Çocuklarımız yaz tatillerinde spor yapıp kitap okusunlar. Veliler çocuklarımıza karnelerindeki herhangi bir olumsuzluk nedeniyle eleştirmesinler. Onlara mümkün mertebe çalışmaları ve başarılı olmaları yönünde tavsiyelerde bulunsunlar. Onları motive etsinler” dedi.

Öğrencilerimizin sevinçleri gözlerinden okunuyor

Karne dağıtım töreni sonrası Vali Nusret Dirim, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Dirim, konuşmasında: “Bugün öğrencilerimize karnelerini veriyoruz. Öğrencilerimizin sevinçleri zaten gözlerinden okunuyor fark ediyorsunuz. Tabi ki yaz tatilinde de öğrencilerimiz tamamen boş vermeyecek. Tatil kitapları olacak. Onlarla okulun gündeminden tamamen kopmadan tatillerini geçirmelerini diliyoruz. Velilerimiz de büyük bir heyecan içinde karne sevincini bugün çocuklarla beraber paylaşıyorlar. Onlara da okullarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Her zaman okul yönetiminin yanında oluyorlar. Okul aile birliklerimiz ve okul yönetimlerimizi okul ihtiyaçlarını her anlamda destekliyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TEOG’da 34 tane ful yapan öğrencimiz var

İl genelinde elde edilen TEOG başarısı ile ilgili de Vali Dirim; “Okullarımızda bizde bu esnada tabi ki alt yapı ile ilgili eksiklikler varsa onları gözden geçireceğiz. 2017-2018 eğitim öğretim yılına en güzel şekilde bir şekilde okullarımızı hazırlayacağız. TEOG başarımız bu yıl geçen yıllara göre çok daha iyi bir durumda. 34 tane ful yapan öğrencimiz var. Onları geçen gün Valiliğimizde yaptığımız bir törenle ödüllendirdik. Tabi Türkiye genelinde biraz sorular kolaydı gibi bir takım yorumlarda vardı. Ama şu da bir gerçek ki TEOG’da aslında öğrencilerimizin sorun yapma kapasitelerinde aslında bir artış var. Bu da eğitim sisteminin gün geçtikçe gerçekçi hale geldiğini Milli Eğitim Bakanlığı’nın materyallerinden öğrencilerimizin sağlıklı bir şekilde faydalanmakta olduğunu görüyoruz. Kitlesel bir başarı artışı söz konusu. Yani soru yapma oranları bütün öğrencilerimiz için gittikçe artıyor. Bütün Türkiye’de de bir artış olduğunu biliyoruz. Bu iyi bir gidişat” ifadelerini kullandı.

Yoğun katılım oldu

Törene Vali Nusret Dirim’in yanı sıra Garnizon Komutanı Deniz Piyade Albay Vedat Selvitop, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, veli ve öğrenciler katıldı.

dscn1433.jpgdscn1412-001.jpgdscn1417-001.jpgdscn1416-001.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535