• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Altunok, güven tazeledi

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Olağan Genel Kurulu bugün Bartın Şerife Bacı Teknik ve Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Başkan Ekrem Altunok, güven tazeledi.
Altunok, güven tazeledi

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yeni başkanı Ekrem Altunok oldu. Hafta sonu Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen genel kurulda tek liste ile seçime giden Altunok, oy birliği ile başkanlığa seçildi. Genel Kurula AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti 22.Dönem Milletvekili Asım Kulak, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ali Kalaycı, Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı Mehmet Maden, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Tek çatı altında toplayan ender deneklerden biriyiz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ekrem Altınok gerçekleştirdi. Altunok; “Derneğimiz 2008 yılında kurulmuştur. Geçen bu 9 sene içerisinde Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize hizmet etmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına faaliyetlerde bulunulmuştur. 7 üye ile kurulan derneğimizin şu anda 186 üyesi bulunmaktadır. Teşrifleriniz için tekrar teşekkür eder; olağan genel kurulumuzun hayırlı olmasını temennisi ile sizleri saygı ile selamlarım. Bugün burada Şehit Aileleri Ve Gazileri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneğimizin genel kurulu için toplandık. Bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bizler 186 üyeli bir demeğiz. Aziz şehitlerimizin 1. derece yakınları ile gazilerimizden oluşan bir yapımız var. Türkiye’de şehit aileleri ve gazilerimizi tek çatı altında toplayan ender deneklerden biriyiz” dedi.

İhanete geçit vermedik, vermeyeceğiz

Şehitlerimizin hatıralarının yaşatılması gerektiğini belirten Altunok; “Bizler vatanımız mücadelesinin yanında 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi demokrasimizin de bekçileriyiz. Söylenecek çok sözümüz var. Acılarımızı yüreğimize gömdük. Bizim evlatlarımız Ezan dinmesin, bayrak inmesin diye şehit ve gazi oldu. İhanete geçit vermedik, vermeyeceğiz. Bizleri yalnız bırakmayanları asla unutmayız. Ama hainleri de asla unutmayız. Geleceğimizin teminatı varlığımızdır. Bartın Belediye Başkanımız bize yer vererek bir ofis yaptırdı. Bir kez daha teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimiz ne zaman arasak bize yardımcı oluyorlar. Garnizon ve Jandarma Komutanlıkları kahraman askerlerimizle aile gibiyiz. Sayın Valimizin tüm kamu bürokrasisi bize yardımcı oluyor. Ama bizim bir isteğimiz var. Bir proje ve elbirliği ile bize yakışan bir yer inşa edelim. Biz biliyoruz ki Bartın Şehit Aileleri Ve Gazilerine içinde sosyal tesisi de olan bir yer kazandıracak güce sahiptir. Bunu sahiplenelim ve başaralım. Bizler orada şehitlerimizin hatıralarını da yaşatalım. Katılımlarınızdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz” şeklinde ifade etti.

Bu millet ayağa kalkacak diye akılları çıkıyor

Altunok’un konuşmasının akabinde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın değerlendirmelerde bulundu. Başkan Akın; “Bütün dernekler, vakıflar çok çok önemli ama vatan saflarında mücadele eden, bayrak inmesin, ezan dinmesin ve vatan bölünmesin diye şehit düşen ve gazi olan arkadaşlarımızın şehit yakınlarıyla birlikte kurduğu dernek bizler için çok daha değerlidir. Maalesef öyle bir coğrafyadayız ve öyle bir milletiz ki bizi burada rahat bırakmıyorlar. Çünkü bu millet ayağa kalktığı an on altı imparatorluk kurduğu gibi yine süper devlet olduğunu gösterebilme gücüne ulaşacak korkusu var. 1980 yılında yayınlanan bir dergide, ‘Gelecekte Rus tehlikesi yoktur, gelecekte Çin tehlikesi de yoktur ama gelecekte bir Türk tehlikesi vardır. Ruslar ve Çinliler bir şekilde bertaraf edilebilir ama Türkler çok zor. Onlar girdiği hiçbir yerden çıkmamışlardır.’ Diyor. Rusya’da esaret altında yaşamışlar onlarca sene ancak yerlerini terk etmemişler. Türkler Irak’ta eziliyorlar ancak yerlerini terk etmiyorlar. İran’da da aynı şekilde. Bulgaristan’da ve Yunanistan’da yerini terk etmiyorlar çünkü vatan edinmişler. Uygurlar hala 80 milyon nüfus. İşte Müslüman Türkler yerlerini terk etmiyorlar. Vatan edinmişler. Şimdi Almanya’yı vatan edinmişler. Hollanda’yı Belçika’yı, Amerika’yı vatan edinmişler. Gittiği yerleri vatan edinmişler. İşte bu müthiş Müslüman Türk milletinden korkar hale gelmişler” dedi.

Hayırlara vesile olmasını diliyorum

Akın; “Devleti zafiyete sokmak için hem içeride ki hainler hem de dışarıda ki hainlerin hainlikleri devam ediyor. En son 15 Temmuz’da gördük bu hainliği. Akıl almaz bir hainlik. Yine devam ediyorlar. Bu millet ayağa kalkacak diye akılları çıkıyor ama bu ülke ve bu millet dizlerinin üstüne doğruluyor Allah’ın izni ile. Silahla ya da ekonomik olarak müdahale ediyorlar. İşte bizim burada rahat edebilmemiz için kardeşlerimiz vatan saflarında mücadele ediyorlar. Gazi oluyorlar, şehit oluyorlar. Yüreklerine acısı düşüyor. Allah şehit düşen kardeşlerimizin şefaatine bizi de nail eyler inşallah. Bu dernek çok önemli bir dernek. Biz bu derneği çok önemsiyoruz. Devletimizde aynı şekilde önemsiyor. Genel Kurul toplantısının da hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Karanlık planları bozmaya devam edeceğiz

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında; “Şehit ailelerimizin ve gazi ailelerimizin derneği olan kongresini gerçekleştiriyoruz. Bu genel kurulun Bartın’ımız için, şehit ailelerimizin için, gazilerimiz ve onların aileleri için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Çeşitli toplantılara katılıyoruz. Ama bu toplantı çok farklı. Bu biraz daha duygusallık var. Çünkü şehitlerimiz ve sizler canınızı bu vatan için verdiniz. Evladınızı bu vatan uğruna şehit verdiniz. Ateş düştüğü yeri yakar. Şehit annesi, babası, kardeşi oldunuz. Bir kısmınız gazi oldu. Terörle mücadele eden bu vatanı bayrağı savunmak için gayret gösterdiniz. O nedenle biz bu vatanda özgürce nefes alabiliyorsak, bugün Türkiye’nin ilerlemesini sağlayabiliyorsak, sizler sayesindedir. O nedenle şehitlerimize minnet duyduğumuzu, onları rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Sizlere şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vatanı vatan yapan, bayrağı bayrak yapan bizim şehitlerimizdir, gazilerimizdir. Onlar sayesinde bayrağımız var. Bağımsızlığımız var. Bayrağımız var. Onların emanetine sahip çıkmada bizim görevimizdir. Onlarda bu vatanı bizlere emanet ettiler. Bizde inşallah asırlardır korumaya devam edeceğiz” dedi.

Mücadeleden Allah’ın izniyle başarıyla çıkacağız

Tunç; “Ülkemizin üzerinde karanlık planları kuranların planlarını bozmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin düşmanları çok, ülkemizin gelişmesini istemeyenler var. İçerde taşeronlarını sokarak devreye sokuyorlar. 40 yıldır üzerimize musallat olan PKK terör örgütü var. Son Suriye olaylarından sonra DEAŞ meselesi var. Ve 15 Temmuz’da da o karanlık geceyi bizlere yaşatan hain Fetö terör örgütü var. Tüm bu terör örgütleriyle birlikte mücadele bir Türkiye var. Bir taraftan ülkemizi geliştirmeye büyütmeye çalışırken, diğer taraftan da onlar saldırıya geçtiler. Bizde bu saldırıyı def etmek için büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadeleden Allah’ın izniyle başarıyla çıkacağız. Ülkemizin aydınlık yarınlarını, çocuklarımızın geleceğini inşallah daha da garantiye alarak ve şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine en güzel şekilde sahip çıkmanın gayreti içerisinde olacağız.

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Tunç, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Devletimizin son dönemlerde çok önemli çalışmaları var. Belki geçmişte biraz ihmal edilmiş olabilir ama bundan sonra bu bilinçlenme daha da arttı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız sırf bu işle görevlendirilen bir genel müdürlük var. Sizlerin sorunları, çocuklarınızın her hangi problemi olduğunda mutlaka haberimiz olmalıdır. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Her bir problem olduğunda bir telefon kadar yakınız. Biz sizlere sahip çıkmayacaksak kime sahip çıkacağız. O yüzden hiç çekinmeden bir telefon kadar yakınınızda olduğumuzu bilmenizi öncelikle istiyorum. Bundan sonra inşallah Bartın’da her türlü çalışmasında destek olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceyle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Milletvekili Tunç’tan sorunların çözümü için destek istediler

Tunç’un konuşmasının akabinde Kıbrıs Gazilerimiz ve yakınları Milletvekili Tunç’a Kıbrıs gazisi yakınlarının kadrolu işe giremediğini ve şehirlerarası ulaşımlarda kendilerine verilen indirim kartlarının geçerli olmadığını belirterek, sorunların çözümü noktasında destek istediler.

Tunç, sorunları Ankara’ya ileteceğinin sözünü verdi

Milletvekili Tunç ise Kıbrıs Gazilerinin bu taleplerine karşılık; “Şehitlerimiziz yakınlarına iş imkanı tanıyan yasa 2010 yılında girdi. Biz şehit yakınlarımızın işe girme imkanını ikiye çıkarttık. Bu tür genel kurullara sizi dinlemek için geliyoruz. Sorunlarınızı dinliyoruz. Şehirlerarası ulaşımlarda indirim yapılması için gerekli görüşmeleri yapacağız. Bir de Kıbrıs Gazisi yakınlarımıza iş imkanı ile ilgili bir talep geldi. Bir işe alım söz konusu olacaksa gazi evladına kamu kurumları öncelik yapmak zorunda. Kanunen bu şekilde. Siz şehit yakının 2 yakını işe giriyor. Gazi yakınlarından 1 kişi de işe girsin istiyorsunuz. Buradaki bu toplantıda iletilen ulaşımla ilgili indirim hakkı ve iş talepleriyle ilgili sorunları Ankara’da gündeme getireceğiz” dedi.

Engin, fahri üyelik projesinin önemini anlattı

Milletvekili Tunç’un konuşmasının akabinde AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti 22.Dönem Milletvekili Asım Kulak, Belediye Başkanı Cemal Akın ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Manav başka bir programa katılacaklarını belirterek, salondan ayrıldılar. Kongrede gerçekleştirilen üç konuşmanın ardından salonda konuşma yapmak isteyen misafirlere söz verildi. Ajans Bartın Haber Sitesi Kurucusu ve Pusula Gazetesi Muhabiri Sercan Engin, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilk fahri üyesi olarak konuşma gerçekleştirdi.

Bu güzelliğe hep birlikte sahip çıkalım

Engin; “Genel Kuruldaki bu konuşmamı derneğin ilk fahri üyesi olarak gerçekleştiriyorum. Şu anda içimizde fahri üyelik ifadesini ilk kez duyanlar olabilir. Dernek Başkanımız bu projeyi duyurduğunda Bartın’da bir ilki başardığını ve derneğin ayakta kalabilmesi adına önemli bir proje olduğunu kendisine iletmiştim. Ancak Bartınlılar bu projeye sahip çıkmadı. 2 ay geçmesine rağmen 3 fahri üye başvuruda bulundu. Bu proje derneğin üye sayısını artırabilmek ve derneğe gelir sağlamak amacıyla başlatılmıştı. Ancak hedeflenen olmadı. Bu derneğimizin Bartın ilinde önemli bir yeri var. Diğer illerde şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin ayrı ayrı dernekleri var. Ancak ilimizde ise tek çatı altında birleşmiş. Bu güzel bir şey. İşte bu güzelliğe hep birlikte sahip çıkalım” dedi.

Herkesi projeye destek olmaya davet ediyorum

Bartınlıların projelere ilgi göstermediğini belirten Engin; “Sayın Başkanın çalışmalarını bir basın mensubu olarak yakından takip ettiğim için projelerin de ne aşamada olduğunu yakinen bilen biriyim. 2017 yılının başında Sayın Başkanın takvim projesi vardı. Büyük emeklerle hazırlanan bu takvimleri kapı kapı gezmesine rağmen satamadı. Derneğe gelir getirecek olan takvimlerin yarısı bile satılamadı. Aynı şekilde fahri üyelik projesi de ilgi görmedi. Bartın ilinde fahri üye anlamında 3’de kalınması bize yakışmıyor. Şehit ve gazilerimizin önemli bir kapısı olan bu derneğin yanında olalım. İnşallah görev alacak olan yeni başkan görev kim olursa olsun bu projenin yaygınlaşması için elinden geleni yapacaktır. Bu konuşmamla amacım bu projeye herkesi destek olmaya davet etmektir. Bu genel kurulda bana ilk fahri üye olarak söz hakkı tanıyan değerli Divan Başkanımıza ve Dernek Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Üniversite öğrencileri kongreyi yakından takip etti

Engin’in konuşmasının akabinde kürsüye gelen GENÇKEN Topluluğu, Sosyal Sorumluluk Topluluğu ve Genç HADER Derneği adına Ersin Yavaş konuşma gerçekleştirdi. Üniversite öğrencisi Yavaş, konuşmasında; “Gazilerimizin ve Şehit ailelerimizin her zaman yanındayız. Bizleri bir evladınız olarak kabul etmenizi istiyoruz. Her zaman destekçiniz olmak istiyoruz. Burada bulunmamızın nedeni acılarınıza ortak olmaktır. Her zaman sizlerle ortak etkinlikler yapmak istiyoruz. Sizlerin her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini hiçbir zaman unutmadık. Her zaman aklımızda tutuyoruz. Biz damarlarımızdaki asil kanı hiç unutmadık. Tarihimizi unutmadık. Sizlerin hepinizin ellerinden öpüyorum. Bu kürsüde bana söz hakkı veren Divana ve Sayın Güngör Yavuzaslan’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

4.üye olarak beni derneğe üye yapabilirler

Kongrede son olarak kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin ilk fahri üyesi olarak konuşma gerçekleştiren Ajans Bartın Haber Sitesi Kurucusu ve Pusula Gazetesi Muhabiri Sercan Engin’in genel kurulda gündeme getirdiği fahri üyelik projesine destek vereceklerini belirterek, 4.fahri üye olmak için başvurusunu yapacağını ifade etti. Şahin; “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şehit ve gazilerle ilgili tüm sorumluluklarını üzerine almıştır. İllerde il Müdürlükleri ve bünyesinde kurulan Şehit ve Gazi Birimleri hizmet vermektedir. Ben Bartın’a geleli 3 ay oldu. Fahri üyelikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sercan Beye teşekkür ediyorum. 4.üye olarak beni derneğe üye yapabilirler. Bunu ifade etmek isterim” dedi.

Biz her zaman emrinize amadeyiz

Şahin; “Biz 7-24 emrinizdeyiz. Her Cuma Sayın Başkanımızın yanına uğruyorum. Biz kendimizi misafir sanmadık. Kapı kapı geziyoruz. Şehit yakınlarımıza gidiyoruz. Her zaman yanlarında oluyoruz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Herhangi bir sorununuzda bizimle iletişim halinde olmanızı isteriz. Eleştirmek kolay. Eleştirebiliriz. Ancak tüm çalışmalar birlik ve beraberlikle oluyor. Gelin bu derneğimizi el ele verip güzelleştirelim. İl Müdürlüğü olarak da bana düşen ne görev varsa yerine getirmeye hazırım” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada mevcut Başkan Mehmet Altunok, yeniden Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı seçildi.

Derneğin yönetiminde ki isimler

İşte derneğin yönetimi şu şekilde oluştu; “Yönetim Kurulu Asil listesi Ekrem Altunok Şehit Kardeşi, Fatma Topal şehit kızı, İhsan Gökçimen Kıbrıs Gazisi, Muhammet Yazıcı Şehit Babası, İsmet Çiftçi Kıbrıs Gazisi. Yönetim Kurulu Yedek listesi Bayram Kaya Kıbrıs Gazisi, Serpil Taşkın Şehit Eşi, Hüseyin Pilavcı Kıbrıs Gazisi, İbrahim Akyer Şehit Babası, Muhammet Alt Ay Güney Doğu Gazisi. Denetim Kurulu Asil listesi Selameddin Dönmez Kıbrıs Gazisi, Haşan Şanverdi G.Doğu Gazisi, Osman Kayar Şehit Yakını. Denetim Kurulu Yedek listesi İbrahim Yalçın Kıbrıs Gazisi, Akif Sim Kıbrıs Gazisi ve İbrahim Seçen Şehit Babası.”

 

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535