• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Bu sergide her şey el emeği

Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından 2016-20147 eğitim-öğretim yılı yılsonu sergisi Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle açıldı.
Bu sergide her şey el emeği

Bartın Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları eserleri yılsonu sergisiyle vatandaşların beğenisine sundu. Bartın Belediyesi Sosyal tesislerinde düzenlenen sergide, Bartın’a özgü tel kırma, ahşap işleme, filografi ve çeşitli el sanatlarından çok sayıda eser 1 hafta boyunca vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

‘Her Yerde Herkese Eğitim’

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Bartın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Asım Özdemir gerçekleştirdi. Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme Faaliyetleri kapsamında ‘Her Yerde Herkese Eğitim’ sloganı ile hizmet veren kurumumuz, yıl boyunca gerçekleştirdiği faaliyetlerinin tanıtılması ve çeşitli kurslarda üretilen ürünlerin sergilenmesi amacı ile bu güzel etkinliği sizlerle paylaşmaktadır. Hayat boyu öğrenme, okullar ile sınırlı kalmayan; evde, işte, hayatın her alanında gerçekleşebilen; öğrenmenin yaş, sosyal, ekonomik statü ve eğitim seviyesine bakılmaksızın, herhangi bir engel olmadan sürdürülebileceğini gösteren temel kavramlardan biridir. Hayat boyu öğrenme alanındaki nihaî hedefimiz; farklı öğrenim ve yaş seviyelerindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirerek, öğrenmeye erişimlerini artırarak öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir.

15 bin 709 kursiyer eğitim alıyor

Bartın eğitime ihtiyaç olan her yerde, kültürde, sporda, mesleki ve teknik eğitim alanında açtığımız yüzlerce kursla koşmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki bu maraton insan olduğu müddetçe devam edecek. Şunu da iyi biliyoruz ki Öğretmenlik Mesleğinde durmak yok. Eğitimciler durursa ülke duracaktır. “Bu rakamlar aşılacak” 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Bartın halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüz 18 bin kursiyer, 800 kurs ve 4 bine yaklaşan açık ortaokul ve açık lise faaliyetleri ile toplamda 22 bin kişilik bir kitleye hizmet sunmuştur. 2016- 2017 eğitim öğretim yılında 1 Eylül 2016 ve 9 Mayıs 2017 tarihleri arasında Kurumumuz; Mesleki ve Teknik alanda 433 kurs ve 8 bin 562 kursiyer, Genel Kurslar alanında 325 kurs ve 7 bin 96 kursiyer, Okuma Yazma kurslarında açılan 23 kurs 51 kursiyer ile toplamda 781 kurs 9 bin 854 kadın ve 5 bin 855 erkek 15 bin 709 kursiyer sayısına erişmiştir. Kurs sayıları itibarı ile önümüzdeki yaz dönemi de düşünüldüğünde bu rakamlar aşılacağını düşünüyorum.

Bartın işi tel kırmayı tüm ülkemize tanıttık

Sunduğumuz faaliyetlerden bazılarına kısaca değinmek istiyorum. Bu yılda ülke çapında etkinliğe katıldık. En son 28- 29 Nisan tarihlerinde Ankara Ticaret Odasının ev sahipliğinde düzenlenen Coğrafi İşaret Zirvesinde Göz Nurumuz Bartın işi tel kırmayı tüm ülkemize tanıtma şerefine eriştik. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılında orta öğrenimden mezun olan 152 öğrencimizi üniversiteye hazırlık kapsamında destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitimlerine devam ediyoruz. Öğrencilerimizle aldığımız sonuçlar öğrencilerimizin Yüksek Öğrenime yerleşmeleri için umut verici. İnşallah Yerleştirme Sınavlarına girecek tüm öğrencilerimiz başarılı olurlar. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde, Umut İş Okulunda, Nurgül Rıza Güney Eğitim Uygulama Merkezinde, Özel Bartın Ceza İnfaz Kurumunda, İl Jandarma Komutanlığında eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. Sizlerin destekleri ile başladığımız İşitme Engelli Vatandaşlara Hizmet Üretmeye Yönelik Kamu Personeli İşaret Dili Eğitimini tamamladık ve şu anda eğiticilerin eğitimi devam ediyor.

Bizlerden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum

Yine Sizlerin çok kıymetli önderliğiniz ve desteklerinizle Sosyal Yardımlaşma Vakfımız ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzle beraber Valilik içerisinde açılan Dezavantajlı Gruplara Yönelik Eğitim Merkezimizin Çalışmaları başladı. Tüm bu çalışmalarda ve diğer çalışmalarda bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Nusret Dirim’e teşekkürlerimi sunuyorum. İlimizde faaliyet gösteren diğer İl Müdürlüklerimizle, Bartın Belediyesi, Bartın Üniversitesi ve çok sayıda özel sektör firması ile protokollü eğitim faaliyetleri düzenliyoruz. Bu kapsamda bu kursların işleyişindeki katkılarından dolayı Bartın Üniversitesine, Belediye Başkanımız Cemal Akın’a, İsmini tek tek sayamadığım İl Müdürlerimize ve Özel Sektör Yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca birlikte çalışma fırsatı bulmaktan gurur duyduğum İl Milli Eğitim Müdürümüz Yaşar Demir’e ve İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki değerli çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Faaliyetlere katılan herkesi kutluyorum

Özdemir’in konuşmasının akabinde kürsüye gelen Vali Nusret Dirim; “Bartın Halk Eğitim Merkezimiz ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğümüz Bartın’da hemen hemen her ailenin hayatına bir şekilde dokunan faaliyetlerde bulunuyor.  Nüfusumuzun büyük bir bölümüne ulaşabilmişiz. Onlara bir şekilde hayatlarına katkı sağlama gayreti göstermişiz. Bu küçümsenemeyecek bir büyüklük. Ben bunun olumlu sonuçları olacağını düşünüyorum. Çünkü eğitimle bazı sorunları çözeceğiz. Bu şekilde geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyeceğiz. Bu nedenle Halk Eğitim Merkezimiz her branşta birçok hayata dokunuyor. Halk Eğitim Merkezimiz tarafından yürütülen faaliyetleri yürekten destekliyorum. Katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu faaliyetlere katılan herkesi kutluyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Vali Dirim sergiyi gezdi

Yapılan konuşmaların ardından yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta Halk Eğitim bünyesinde  tekvando eğitimi alan öğrenciler bir de gösteri yaparken Bartın Üniversitesi Halk Dansları Topluğu da Karadeniz yöresine ait sergilediği halk oyunuyla göz doldurdu. Açılışın akabinde sergiyi gezen Vali Nusret Dirim ve protokol üyeleri tel kırma, el nakışları, makine nakışları, ahşap boyamaları ve birçok el emeğinin yapılışı ile ilgili bilgiler aldı. Sergi açılışı münasebetiyle düzenlenen tören ikram ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535