• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Çocukları Merkeze Alan Etkinlikler Düzenlenecek

152 yıllık merhamet çınarı Türk Kızılay her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile gerçekleştirdiği etkinliklerine bu yıl da devam ediyor.
Çocukları Merkeze Alan Etkinlikler Düzenlenecek

152 yıllık merhamet çınarı Türk Kızılay her yıl 29 Ekim - 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası ile gerçekleştirdiği etkinliklerine bu yıl da devam ediyor. Yurt içinde ve yurt dışında her yıl milyonlarca ihtiyaç sahibinin yardımına koşan Türk Kızılay, bu yıl Kızılay Haftası'nda düzenleyeceği etkinliklerle çocuk ve gençlere dayanışmanın, sosyal sorumluluğun ve gönüllülüğün önemini anlatacak.

Öğrencilere Türk Kızılayı Anlatılacak

Kurulduğu 1 Haziran 1868'den bu yana, 155 yıldır bağışçılardan aldığı destekle insanlık hizmetinde gönüllü çalışan Türk Kızılay, kan hizmetleri, uluslararası yardımlar, sosyal hizmetler gibi pek çok alanda faaliyet yürütüyor. Türk Kızılay Bartın Şubesi tarafından da ilimizde birçok kurum ve okul ziyareti yapılacak. Bu yıl Bartın Şubesi tarafından çocuk ve gençleri merkeze alan etkinlikler düzenlenecek. Etkinliklerde, Türk Kızılayın yürüttüğü gönüllü faaliyetler ve önemi konusunda bilgilendirme yapılacak, öğrencilere dayanışmanın, sosyal sorumluluğunun ve gönüllük bilincinin önemi anlatılacak.

Kan Bağışı Etkinliği Düzenlenecek

31 Ekim Salı günü Şehit E. Demiroğlu İlkokulu ve Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz Ortaokulu, 1 Kasım Çarşamba günü Bartın Özel Yaşam Paylaşım Anaokulu, 2 Kasım Perşembe günü İl Özel İdaresi Mustafa Aydede Anaokulu, 3 Kasım Cuma günü İmam Hatip ortaokulu ve Ağdacı İlkokulu, 6 Kasım Pazartesi günü Hasankadı İlkokulu ile 8 Kasım Çarşamba günü ise Akçamescit İlkokulu ziyaret edilerek, eğitim gören öğrenciler bilgilendirilecek. Okul ziyaretlerinin yanı sıra 1 Kasım Çarşamba günü Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda kan bağışı etkinliği düzenlenecek.

photo-2023-06-06-09-53-32-001.jpg

“Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Rahmetle Anıyorum”

Kızılay Haftası ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, şu ifadeleri kullandı; “Konuşmamın başında Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda can veren şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmetle anıyorum. Bu vesileyle yine 7 Ekim’den beri Katil İsrail’in şehit ettiği Gazzeli kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.

“Tüm İnsanların Yardımına İlk Olarak Koşan Kuruluşumuzdur”

11 Haziran 1868 tarihinde savaş alanında yaralanan askerlere yardım etmek arzusundan doğan Kızılayımız, o günlerden bugünlere isimsiz kahramanları olan cefakar çalışanları, gönüllüleri ve destekçileriyle geldi. Bugüne kadar Kızılaycıları insan onurunu koruma ülküsüyle bütünleştiren ana duygu hep koşulsuz yardımlaşma oldu. İnsanı önceleyen ve insana en büyük değeri veren medeniyet birikimimizin bir gereği olarak zorda kalana yardım etmeyi görev kabul eden Kızılay, halkımızdan aldığı güç ve destekle gerek yurt içinde gerekse yurt dışında meydana gelen her felaketin ardından tüm insanların yardımına ilk olarak koşan kuruluşumuzdur. Bu yardımlaşma kültürünün yaygınlaştırılmasını ilke edinen Kızılayımız bu amaç uğruna çaba göstermektedir. Bu kapsamda Kızılay Haftası büyük önem taşımaktadır.

8b9a74d3-6068-41bf-9590-d830c7195024-001.jpeg

“Nesilden Nesile Aktarmaya Devam Ediyoruz”

1943 yılından bu yana her yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile başlayan ve 4 Kasım’a kadar süren haftayı Kızılaycılık kültürünün yaşaması ve ülkemizde yaygınlaşması amacıyla Kızılay Haftası olarak kutluyoruz. Ülke genelinde kutladığımız Kızılay Haftası ile Kızılay’ın amaç ve hedeflerini nesilden nesile aktarmaya devam ediyoruz. Türk Kızılay Bartın Şubesi olarak bu amaç doğrultusunda bu önemli haftada bir dizi okul ziyaretlerinde bulunacağız. Kızılaycılığı anlatmaya çalışacağız. İnsanlık adına ulvi görevler üstlenerek ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan zor gün dostu olan Türk Kızılay’ında görev alan herkese ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür eder, tüm halkımızın Kızılay Haftası’nı kutlarım.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535