• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Dünyanın en iyileri arasında

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında “Eğitim” alanında dünyada ilk 500, “Mühendislik” alanında ise dünyada ilk 800’de yer aldı.
Dünyanın en iyileri arasında

Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2024 Dünya Üniversite Sıralamasının ardından “Alan Bazlı Sıralamalar” da açıkladı. 2024 Dünya Üniversite Sıralamasına girme başarısı gösteren yükseköğretim kurumları arasında yapılan değerlendirmede Bartın Üniversitesi (BARÜ) en iyiler arasına girmeyi başardı. BARÜ, THE sıralamasına “Eğitim” alanında 401-500 bandında iken “Mühendislik” alanında ise 601-800 bandında yer aldı.

BARÜ, dünyada “Eğitim” alanında ilk 500, Mühendislik alanında ise ilk 800’de yer aldı

THE, alan sıralamasında 2024 Dünya Üniversite Sıralamalarının genelinde kullanılan 18 performans göstergesini aynı şekilde kullanarak “Eğitim”, “Öğretmen Eğitimi” ve “Eğitimde Akademik Çalışmalar” gibi alt başlıklarla “Eğitim” alanındaki değerlendirmeleri yaptı. Mühendislik alanı için ise temel metodolojinin yanı sıra “Genel Mühendislik”, “Elektrik ve Elektronik Mühendisliği”, “Mekanik ve Havacılık Mühendisliği”, “İnşaat Mühendisliği” ve “Kimya Mühendisliği” alt konularda sıralamaya gitti. Böylece BARÜ, “Eğitim” alanında dünyanın en iyi ilk 500, “Mühendislik” alanında ise en iyi ilk 800 üniversite arasına girdi.

BARÜ, Türkiye’de “Eğitim” alanında ilk 5, Mühendislik alanında ise ilk 10’da yer aldı

Alan bazlı sıralamada Türkiye’den sıralamaya girebilen 75 yükseköğretim kurumu değerlendirildi. Geride bırakılan 5 yılın performansına bakılarak kurumların değerlendirildiği sıralamada BARÜ, “Eğitim” alanında 401-500 bandında yer alan bir üniversite ile birlikte 5’inci sırada “Mühendislik” alanında ise 601-800 bandından yer alan 8 üniversiteyle birlikte 10’unculuğu paylaştı.

“Türkiye Yüzyılı’nda çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz”

Üniversite olarak hedeflerinin her geçen gün daha iyiye ulaşmak olduğunu ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Türkiye’nin genç üniversitelerinden biri olarak, 15’inci kuruluş yılımızda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almanın kıvancını yaşıyoruz. Tüm bileşenlerimizle birlikte çıktığımız bu yolculukta hep daha iyisi için çalışıyor ve ‘Türkiye Yüzyılı’na değer katmayı hedefliyoruz. İnanıyorum ki geçtiğimiz 5 yıl dikkate alınarak girdiğimiz bu sıralamadaki yerimiz önümüzdeki yıllarda çok daha üst sıralara çıkacaktır” dedi.

“Birlikte çalışıyor ve birlikte başarıyoruz”

Rektör Uzun, elde edilen kazanımların sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktarmak için gayret gösterdiklerinin de altını çizerek “Bartın Üniversitesi olarak iç ve dış paydaşlarımızın tamamıyla çalışıyor ve birlikte yarınlarımızın güçlü Türkiye’sini inşa ediyoruz. Bu düşüncelerle öğrencilerimiz, mezunlarımız, akademik ve idari insan kaynağımızın aralarında olduğu BARÜ ailesiyle birlikte tüm bileşenlerimizi tebrik ediyor, önümüzdeki dönemlerde başarılarımızın katlanarak artacağına yürekten inanıyorum. Bizlerin her zaman yanında olarak destek veren Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a şükranlarımı sunuyorum. Kalite ve sürekli iyileştirme hedefindeki bizleri daha iyisi için teşvik eden yaklaşımları için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca şehirle bir ve bütün olmamızdaki mevcut ekosistemin oluşturulmasındaki katkıları için Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan’a da teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

BARÜ, THE Genel Sıralamada üst sıralarda

BARÜ, geçtiğimiz günlerde açıklanan THE 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde 563. sırada yer alırken, genel sıralamada 1001-1200 bandına girmeyi başarmıştı. Bu sıralamada Türkiye’de en iyi 12’nci üniversitesi olan BARÜ ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde 2’nci olmuştu. THE Dünya Üniversite Sıralaması 2024’te uluslararası alanda belirli bir standardı yakalayan 1.904 üniversitenin verileriyle değerlendirmeye gitmişti.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535