• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

FETÖ projesi dedikodusu Kumluca’da Kutlu Doğum programını iptal ettirdi 

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olarak Kutlu Doğum Haftası adı altında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
FETÖ projesi dedikodusu Kumluca’da Kutlu Doğum programını iptal ettirdi 

Peygamber Efendimizin dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olarak Kutlu Doğum Haftası adı altında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Kutlu Doğum Haftasının FETÖ’nün teklifiyle ortaya çıktığı yönünde ulusal basında yer alan haberlere tepki gösterdi. Kumluca beldesinde yapılacak olan Kutlu Doğum programının neden iptal edildiği yönünde kendisine iletilen soruyu da yanıtlayan Müftü Gündüz; “Kumluca Belediye Başkanı ulusal basında yer alan Kutlu Doğum Haftasının FETÖ’nün projesi olduğu yönünde haberlere itibar edip, programı iptal etti. Dedikodular nedeniyle güzel bir program yapılamadı. davet eden de Başkandı iptal eden de Başkan oldu. Ancak ben iptal edilmemesi konusunda ısrarcı olmama rağmen iptal ettiler.

Çekinecek hiçbir şey yoktu

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, 17-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftasında gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kutlu Doğum Haftasının FETÖ’nün teklifiyle ortaya çıktığı yönünde ulusal basında yer alan haberlere tepki gösteren Müftü Gündüz, 27 Nisan Perşembe günü saat 20.30’da Kumluca Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan Hafız Ahmet Tayyar’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti okuyacağı, İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün konferans vereceği ve Sedat Uçan’ın da konser vereceği programın neden iptal edildiğiyle ilgili soruya da içtenlikle yanıt verdi.  Müftü Gündüz; “Kumluca Belediye Başkanı günler öncesinden gelip, böyle bir program düşündüklerini belirtti. Ben de güzel bir çalışma yapıldığı için sevindim ve programa katılacağımı ifade ettim. ‘Kutlu Doğumun terör örgütünün projesi’ denildiğini söyledi. Bunu duyar duymaz ‘Başkan sen ne diyorsun?’ Bunlara neden itibar ediyorsun? Terör örgütüyle bizim bir alakamız olamaz.’ dedim. Sonra bir duydum ki Başkan programı iptal etmiş. Ufak bir dedikodu nedeniyle güzel bir program yapılamadı. Dolayısıyla davet eden de Başkandı iptal eden de Başkan oldu. Ancak ben iptal edilmemesi konusunda ısrarcı olmama rağmen iptal ettiler. Çekinecek hiçbir şey yoktu” dedi.

“Haftayı güzelliklerle icra ettik”

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Müftü Gündüz; “Kutlu Doğum Haftamız, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu senede aynı güzelliklerle icra edildi. Referandum nedeniyle tarihi birazcık geriye tarihe çekildi. 14 – 20 Nisan tarihleri arasında olması gerekirken 17 – 22 Nisan tarihileri arasında Kutlu Doğum Haftası icra edildi. Tabi etkinlikler kolay organize olmuyor. Bunun içinde günler öncesi hazırlınızın yapmanız gerekiyor. Ankara ile irtibatınızın olması gerekiyor. Günler öncesi konuşmacınızı belirlenmeniz gerekiyor. Salonu bulmanız gerekiyor. Arkadaşlarımızla beraber bu çalışmaları içten gelerek yaptık. Peki neden mi bunları yapıyoruz? Çünkü kutlu doğum gerçekten kutlu bir doğum. Efendimizin dünya gelişini baz alarak; onun ahlakını, karakterini, güzel huyunu, bir eş olarak ya da bir komutan olarak sergilediği tavırlarını insanımıza anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

Değişik mekanlarda farklı tablolar yaşandı

Gündüz; “1989 yılına kadar bu faaliyet günü birlik olarak peygamberimizin doğduğu gece camilerde mevlit okutularak bir vaazla geçerdi. Ancak o günkü Diyanet İşler Başkanlığımızın yetkilileri bir araya gelerek Efendimizin birazcık da cami dışındaki mekanlara taşınması gerektiği noktasında olduğunu düşündüler ve o gün bir karar aldılar. Miladı takvime göre hiç değiştirmemek suretiyle 20 Nisan baz alınarak 14 – 20 Nisan tarihleri arasını Kutlu Doğum Haftası olarak ilan ettiler. Bugün bu hizmet olağan güzeliyle devam ediyor. Başkanlığımız bize her yıl yazı gönderir. Çok aşırılıklardan kaçınılması ve bu işin mutlaka Müftülük tarafından kontrol edilmesi hususunda yazılar gönderilir. Bizde bunun gerekliğini yaparız. Tabi bazı illerde değişik mekanlarda farklı tablolar olabiliyor. Peygamber bizim peygamberimiz. Dolayısıyla o hayırlı program 1989’dan günümüze kadar böyle geldi” şeklinde ifade etti. 

Çocuğuyla, yaşlısıyla ve genciyle salonları doldurmaları çok güzel

Gündüz; “Biz de bu sene biraz erken davrandık. Herkesin yakından tanıdığı, televizyonlarda islediği gerçekten bu işin ehli olan eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan‘la günler öncesinden mutabıka vardık. Yani Necmettin Hocayı buraya getirmek kolay bir şey değil. Eskiye dayalı dostluğumuzdan dolayı bizi kırmadı. Hatta 1 öncesinden Umreden gelmiş olmasına rağmen yorgun argın ilimize geldi. İşte hocamız 17Nisan tarihinde Bartın ve Amasra’da konuştu. Sizlerde şahit oldunuz. Yani kadınlar, çocuklar, yaşlılar, genç yani herkes dört gözle hocayı takip ettiler. Güzel bir program oldu. Tabi Bartın’ımızda salon sıkıntımız var. Salonlarımız var ama bu türden büyük kitleleri alacak bir salonumuz yok. Dolayısıyla her sene biz Ömertepesi’ndeki Kapalı Spor Salonunda programımızı yapıyorduk. Ama bu salonda ses düzeni iyi olmuyor. Her sene bu işin uzmanı arkadaşlarla ses düzenini ayarlamaya çalışıyorduk. Yankı nedekiyle anlaşılmıyordu. Gelen vatandaş memnun olmadan geri dönüp gidiyordu. Buna çok üzülüyorduk. Bu sene ise buna bir tedbir olsun diye Bulut Düğün Salonunu ayarladık. Ama buna rağmen birçok insanın geri gittiği söyleniyor. Bu tabi Bartın’ımız için güzel bir şey. Çocuğuyla, yaşlısıyla ve genciyle salonları doldurmaları çok güzel. Amasra’da ki toplantıya ben de katıldım orada da katılım çok güzel oldu. Beldelerimizde ve ilçelerimiz de de yine programlarımız oldu. Kozcağız merkezde oldu. Ulus’ta yine profesör bir hocamız geldi. Orada çok kalabalık oldu. Kurucaşile de bir program oldu yine köylerimizde de çok sayıda program gerçekleştirdik. Genel manada çok güzel bir kutlu doğum haftası geçirdiğimizi ifade edebilirim” dedi.

Çok büyük bir iftira

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programları ile terör örgütü arasında bağlantı kurulmasını eleştiren Gündüz; “Kutlu doğumun hemen arkasından bir kısım medyada olur olmaz rast gele ‘bu iş terör örgütünün bir tasarımı ve onların önerdiği bir şey’ gibi böyle milletin önüne hiç aslı astarı olmayan bir bilgi atıldı. İnsanlarda tabi bu Fetö denen belaya karşı teyakkuzda olduğu için çok inananlar oldu. Yani hiç ummadığın adamlar bile bu yayınlardan etkilendiler. Biz tabi bunun böyle olmadığını anlatmaya çalıştık. İnşallah aklıselim galip gelecektir. Ama bu çok büyük bir iftiradır. Yani muhafazakar geçinen bu insanların böyle kesin bir bilgileri olmadığı konuda beyanatta bulunmaları çok enteresan. Cumhuriyetle yaşıt olan bir teşkilat birilerinin önermesiyle bir şey yapmaz. Bunu halkımız bilmeli. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her güzel ve anlamlı etkinliğinin ardından bu tür yalanlarla farklı algılar oluşturulmak isteniyor.  Satışları artırmak veya gündemde olalım diye bu tür yazıların yazıldığını düşünüyorum. Tenkit her zaman olmalı. Bunu savunuyorum. Hepimiz hata yapabiliriz. Bu anlamda tenkit edenlerimiz olsun. Ancak bu tenkitler yapıcı olsun. Diyanetiyle, ülkesiyle milletiyle kucaklaşmamız gerekiyor. Birbirimizi sevmemiz gerekiyor. Tabi ki farklı düşünceler olacak. Neticede hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Aynı dinin mensubuyuz. Camimiz bir. Dinimiz bir. Vatanımız bir. Dolayısıyla birbirimizi daha çok sevmemiz gerekiyor diye düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde programlarımızı daha güzel yaparız. Salat olsun o güzel peygambere, selam olsun o güzel insana” diye konuştu.

Davet eden de Başkandı iptal eden de Başkan oldu

Kumluca beldesinde Kumluca Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan programın neden iptal edildiğiyle ilgili soruya da yanıt veren Müftü Gündüz; “Kumluca Belediye Başkanı günler öncesinden gelip, böyle bir program düşündüklerini belirtti. Günler öncesinden benden fotoğraf falan istediler. Hazırlandılar. Ben de güzel bir çalışma yapıldığı için sevindim ve programa katılacağımı ifade ettim. Ulus’ta gerçekleştirilen Kutlu Doğum programında Kumluca Belediye Başkanıyla bir görüşmem oldu. Orada bana ‘Kutlu Doğumun terör örgütünün projesi’ denildiğini söyledi. Bunu duyar duymaz ‘Başkan sen ne diyorsun?’ Bunlara neden itibar ediyorsun? Terör örgütüyle bizim bir alakamız olamaz.’ dedim. Sonra bir duydum ki Başkan programı iptal etmiş. Geçen Zafer Köyü’ne gittiğimize görevli arkadaşlarımızla Kumluca Merkezde görevli olan arkadaşlarla birlikte toplantı yaptım. Arkadaşlara sordum. Programa gelirken araçta bir vatandaş başkana terör örgütünün projesi olduğunu söylemiş. ‘Başkan bundan çok endişe etti. Bundan kaçındı’ diyorlar. Başkanı ilk gördüğüm yerde söyledim. ‘Çok yanlış yaptın. Çünkü bizim korkacağımız bir şey yok. Ben programa geliyorum. Böyle bir şey mümkün değil” dedim. Durum bu. Ufak bir dedikodu ile güzel bir program yapılamadı. Birileri bir şeyi söylüyor. Fakat bir güzelliği yok ediveriyorlar. O bakımdan söylediklerimize çok dikkat etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla davet eden de Başkandı iptal eden de Başkan oldu. Ancak ben iptal edilmemesi konusunda ısrarcı olmama rağmen iptal ettiler. Çekinecek hiçbir şey yoktu” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535