• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Genel Meclisi’nden hafta sonu mesaisi

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs Ayı Toplantılarının beşinci ve son birleşiminde tek madde görüşüldü.  8 madde ile başlayan mecliste sonradan eklenen 3 madde ile birlikte toplamda 11 madde görüşülerek, karara bağlandı.
İl Genel Meclisi’nden hafta sonu mesaisi

Bartın İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları gerçekleştirilen beşinci birleşimle sona erdi. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Meclise İl Genel Meclis Üyesi İrfan Ekmekçi dışında tam katılım oldu. Tek maddenin görüşüldüğü toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin ve daire müdürleri de hazır bulundu. Yoklama ve bir önceki Meclis toplantısında alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda gündemin 11.maddesinde yer alan Arıt Köyü Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili dosya görüşüldü. Yukarı Şehler Köyü’nde yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi için gerçekleştirilecek olan plan değişikliği ile ilgili dosya İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Arıt beldesine verdiğimiz sözü tutuyoruz

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Hepinizin bildiği gibi Arıt 2012 yılında belde iken kapanarak köye dönüştü ve bize emanet edilen bir beldemiz oldu. Çünkü biz Arıt’ı belde olarak kabul ediyoruz. Bizim gönlümüzün beldesidir Arıt. Bu Meclis’te 2012 yılında alınan torba yasadaki kararla kapatılan 2 binin altına düşen belediyeler arasına girmişti. Tabi oradan devir aldığımız miras çok iyi değildi. Çünkü Arıt Belediyesi’nin gelirleri Arıt’ın içerisinde ki mahalleleri ayağa kaldırmaya, asfalt yapmaya, yollarını düzenlemeye yetmemişti. Biz 2012’den bu yana özellikle Arıt merkezde çok önemli hizmetler ettik” diye konuştu.

Güzel işlere imza atıyoruz

Dursun; “İlk devir aldığımızda 15 km üzerinde mahalle aralarında yollarda iyileştirmeler yaptık. Oraya gittiğimizde Arıt Belediyesi kapandı ama sizleri biz mağdur olduk dedirtmeyeceğiz dedik ve o sözümüzü tutmaya devam ediyoruz. Yine geçen aylarda aldığımız kararlarda da Arıt’a daha önceden de sözümüz olan Kapalı Spor Salonunun da kararını aldık ve ihalesi yapıldı. Yani Arıt’ı hiçbir zaman unutmadık. Şimdide Arıtma tesisinin ihalesi yapıldı. Bugünkü gündemin konusu da o tarım alanı olarak görünen alanın altyapı tesisi olarak planda değişikliğinin yapılması olacak. İnşallah o merkez mahalleleri kapsayan kanalizasyon atık suyunun arıtması da tamamlandıktan sonra Arıt merkezden ırmağa kötü evsel atık gelmeyecek. Bundan sonrada Arıt’ta daha güzel işlere diğer köylerimizde de devam edeceğiz” dedi.

Nisan ayı toplantıları 8 madde ile başladı

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantılarının birinci birleşimi 8 gündem maddesiyle başladı. İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Çocuk Evleri Çevre Düzeni Projesi ve Ahatlar ve Civarı Kanalizasyon Tesisi projesi 2017 yılı yatırım programına alındı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Çocuk Evleri Çevre Düzeni Projesinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından gönderilen dosya görüşüldü. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gönderilen ödenekle yapılacak olan Çocuk Evleri Çevre Düzeni Projesinin yatırım programına alınması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Kanalizasyon tesisi kurulacak

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Amasra ilçesi Ahatlar ve Civarı Kanalizasyon Tesisi Yapım İşi Projesinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından meclis gündemine gönderilen dosya görüşülerek karara bağlandı. İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla kabul edilen üçüncü madde ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekle İl Özel İdaresi ve Amasra Belediyesi iş birliğinde Ahatlar ve Civarı Kanalizasyon Tesisi yapımı yatırım programına dahil edildi.

Ulus İlçe Özel İdare Binasının satışına Meclis onay vermedi

Bartın İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları gerçekleştirilen ikinci birleşimle devam etti. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Ulus İlçe Özel İdare Binasının Satılması konusu görüşüldü. Plan Bütçe Komisyonu’ndan satılmaması yönünde gelen görüş oy birliğiyle kabul edildi. Ulus İlçesi Kaldırım Mahallesi’nde bulunan Ulus İlçe Özel İdare Binasının satışına Meclis onay vermedi.

Karapınar’ın Bartın'a bağlanma talebi görüşüldü

Gündemin beşinci maddesinde yer alan Zonguldak İli Çaycuma İlçesine Bağlı Karapınar Beldesinin İlimiz Merkez İlçesine Bağlanması yönündeki idari bağlılık değişikliği ile ilgili dosya görüşüldü. Meclis, talebin değerlendirilmesi için dosyayı Sanayi Ticaret ve Turizm Komisyonu, İçişleri Komisyonu ile Tarım Komisyonu’na havale etti.

Gündeme 3 madde eklendi

Bartın İl Genel Meclisi, Nisan Ayı Toplantılarının üçüncü birleşiminde gündemin 6.maddesinde yer alan 2016 Mali Yılı Kesin Hesabı, gündemin 7.maddesinde yer alan 2016 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabı ve gündemin 8.maddesinde 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya görüşüldü. 6.ve 7. Maddeler Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, 8.madde Plan Bütçe Komisyonu ile İş İçleri Komisyonu’na havale edildi. . Bileşiminde, Gündeme 3 madde daha ilave edilirken, Gündemin 3 maddesi de görüşüldü. 8 gündem maddesiyle başlayan Mayıs Ayı Meclis Toplantıları’nın gündemi, son birleşiminde 3 madde daha eklenmesiyle 11’e ulaştı.

ATV tipi araç alınacak

Üçüncü birleşimde Meclis ilk olarak gündemin 6.maddesinde yer alan 2016 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesiyle ilgili dosyayı görüştü. Meclis üyelerinin tamamının oyuyla dosya Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 7.maddesinde yer alan 2016 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili dosya görüşülerek, değerlendirmelerde bulunuldu. Bu madde de yine Meclis üyelerinin kararıyla Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bu iki madde ile komisyona havale edilen dosyalar Haziran Ayı Meclis Toplantılarında son onaya sunulacak. Gündemin 8.maddesinde yer alan İl Jandarma Komutanlığı’na teçhizat alımı, dalış ve arama kurtarma malzemesi alımı, ATV tipi araç alımı projelerinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili dosya karara bağlandı.

Güzelcehisar İmar planına yapılan itirazlar değerlendirilecek

Bartın İl Genel Meclisi, Nisan Ayı Toplantılarının dördüncü birleşiminde 3 madde görüşüldü. Gündemin 9.maddesi olan Güzelcehisar Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı İlan İtirazları ile ilgili dosya ve gündemin 10.maddesi olan İlköğretim Okulları Onarımı ile İl Jandarma Hizmet Binaları ve Lojmanlarının Bakım Onarımı ile Doğalgaz Dönüşümleri projesinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili dosya görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Arıt İmar Planı değişikliği ile ilgili maddenin ise 6 Mayıs Cumartesi görüşüleceği ifade edildi. Gündemin 10.maddesinde yer alan İlköğretim Okulları Onarımı ile İl Jandarma Hizmet Binaları ve Lojmanlarının Bakım Onarımı ile Doğalgaz Dönüşümleri projesinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili dosya görüşüldü. Dosya İl Genel Meclis Üyelerinin atamanının oyuyla Plan Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edildi. Maddeler komisyonlarda değerlendirildikten sonra Haziran Ayı Meclis Toplantılarında karara bağlanacak.

Arıt Köyü Nazım ve Uygulama İmar Planı değişecek

Bartın İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantıları gerçekleştirilen beşinci birleşimle sona erdi. Toplantıda gündemin 11.maddesinde yer alan Arıt Köyü Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği ile ilgili dosya görüşüldü. Yukarı Şehler Köyü’nde yapılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi için gerçekleştirilecek olan plan değişikliği ile ilgili dosya İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535