• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Özel İdaresi Kanalizasyon Tesisi kuracak

İl Genel Meclisi Mayıs Ayı Toplantılarının birinci birleşimi gerçekleştirdi. İki gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda Çocuk Evleri Çevre Düzeni Projesi ve Ahatlar ve Civarı Kanalizasyon Tesisi projesi 2017 yılı yatırım programına alındı.
İl Özel İdaresi Kanalizasyon Tesisi kuracak

İl Genel Meclis Mayıs Ayı Toplantıları 8 gündem maddesiyle başladı. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Özel İdaresi genel Sekreter Yardımcısı Metin Çetin, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri ve basın mensupları katıldı. AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Murat Erfındık il dışında olması nedeniyle toplantıya katılamazken, Erfındık’ın yerine Başkanlık Divanında AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz yer aldı.

Çocuk Evleri Çevre Düzeni projesi yapılacak

Mayıs ayı toplantılarının ilk birleşimine yoklamanın ardından gündemin ikinci maddesiyle başlandı. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Çocuk Evleri Çevre Düzeni Projesinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından gönderilen dosya görüşüldü. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan gönderilen ödenekle yapılacak olan Çocuk Evleri Çevre Düzeni Projesinin yatırım programına alınması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Kanalizasyon tesisi projesi yatırım programına alındı

Gündemin ikinci maddesinde yer alan Amasra ilçesi Ahatlar ve Civarı Kanalizasyon Tesisi Yapım İşi Projesinin 2017 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından meclis gündemine gönderilen dosya görüşülerek karara bağlandı. İl Genel Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla kabul edilen ikinci madde ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen ödenekle İl Özel İdaresi ve Amasra Belediyesi iş birliğinde Ahatlar ve Civarı Kanalizasyon Tesisi yapımı yatırım programına dahil edildi.

Hayırlı uğurlu olsun

8 gündemle ilk günkü birleşime başladıklarını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun; “Gündemin 1.maddesinde yer alan çocuk evleri sitesinin bir diğer adı ile sevgi evlerinin aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gönderilen 1.853.885,15 TL ile yapılması planlanan çevre düzenleme işlerinin 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili komisyon raporları karara bağlandı. Gündemin 2.maddesinde yer alan 1.250.000,00 TL ödeneği Kültür ve Turizm Bakanlığınca gönderilen Amasra İlçesi Ahatlar Köyü'nü kapsayan kanalizasyon yapım işinin 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınmasıyla ilgili komisyon raporları görüşüldü. Meclisimizin oy birliği ile kabul edildi. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Karapınar’ın Bartın’a bağlanması görüşülecek

Görüşülecek olan maddeler ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Dursun; “Gündemin 3.maddesiyle Ulus İlçe Özel İdare Hizmet Binası Satışını konu alan komisyon raporları görüşülerek karara bağlanacak. Gündemin 4.maddesinde yer alan Zonguldak iline bağlı Karapınar Beldesinin Bartın iline bağlanma talebi il genel meclisinde görüşülecek. Karapınar beldesinin Bartın’a bağlanma talebi Zonguldak'ta önemli yankılara sebep oldu. Ama her şeye rağmen İl Genel Meclisi’nde görüşülecek. Geçmişte Çaycuma ilçesine bağlı İhsanoğlu Köyü'nün de Bartın’a bağlanma talebi Bartın İl Genel Meclisi’nden onay almış olmasına rağmen Zonguldak İl Genel Meclisi’nin olumsuz kararı sonucu Bartın’a başlanamadı. Karapınar beldesinin bu talebinin hem belde hem de Bartın açısında neler getireceği ya da neler götüreceğinin her yönüyle değerlendirildikten sonra bu konuda meclisin en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum. Konuyla ilgili alınacak olan kararın da şimdiden her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

6. Dönem Meclisi için gurur vesilesi

Dursun; “Gündemin 5.maddesinde yer alan 2016 Yılı Kesin Hesabı ile ilgili dosya görüşülecek. Yine gündemin 6.maddesiyle de 2016 Yılı Taşınır Kesin Hesabı görüşülüp karara bağlanacak. Gündemin 7. maddesiyle 2017 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması gereken ilave dosyalar değerlendirilecek. Mayıs ayı toplantılarının bir başka önemli gündemi bir önceki yılın yani 2016 yılı kesin hesabı. Bu kapsamda 34 milyon olarak belirlediğimiz 2016 yılı bütçesinin gerçekleşme oranının %98’dir. Bunun yanında dış kaynaklı bakanlıklardan gelen ilave ödeneklerle toplamda 64.489.325,77 TL’lik harcamalar ilgili komisyonlarda yapılacak son denetiminin ardından Haziran ayı meclis toplantılarında karara bağlanacak. Özel İdare’nin görev ve sorumluluk alanı içerisinde yürütülen çalışmaları her dönem hakkaniyetle doğru bir şekilde planlamaya büyük bir özen gösterdik. Uzun süren komisyon ve meclis çalışmaları ile de bu çalışmaların programlara yansıtmaya çalıştık. 51 özel idare arasında yatırımlarını borçlanmadan ve istikrarla sürdürebilen sayılı özel idarelerin arasına girdik. Ortaya çıkan bu tablonun da 6. Dönem meclisi için gurur vesilesi” şeklinde ifade etti.

Standart yükseltme çalışmaları hız kesmeden devam edecek

Yapılacak olan çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Dursun; “Her dönem olduğu gibi 2016 yılını kapsayan bütçeyle her kesimin yüzünü güldürecek şekilde planladıklarını, bu kapsamda özellikle kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın 1.derecede ihtiyacı olan yol ve ulaşım hizmetlerine ayrılan 8.571,257,00 TL ödenek ile 25.5 kilometre 1.kat sathi kaplama asfalt, 19 kilometre sıcak asfalt, 14 kilometre beton yol 32 kilometre yeni yol açılması 21 kilometre de filleri stabilize bakımı olmak üzere yine 1.300.000 TL ile de mevcut asfaltların bakım ve onarımlarının yapıldığını söyleyen Dursun; “Yürütülen çalışmalarla kırsalda yaşayan hemşerilerimizin konforlu bir şekilde köylerine ulaşımlarını sağlamaya çalıştık. Bu kapsamda 1950 kilometrelik yol ağının 1700 kilometresinin standardı yükseltildi. Şimdi 2017 yılı içerisinde özel idare programlarıyla da 31 kilometre 1.kat asfalt, 18 kilometre sıcak asfalt 20 kilometre de beton yol uygulamalarını gerçekleştirerek bu alandaki standart yükseltme çalışmaları hız kesmeden devam edecek. İçme suyu projeleri ile de geçmiş yıllara göre farklı bir çalışmayı gerçekleştirdik. Bu kapsamda çok sayıdaki köylerin içme suyu tesislerini ve şebekelerini yenilendik. Yine bütçe imkanları dahilinde projeleri hazırlanmış olan köylerin kanalizasyon işleri de başlatıldı” dedi.

Tüm çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum

2016 yılının başarılarla dolu bir yıl olarak artık geride kaldığını belirten Dursun; “Şimdi çok daha büyük bir gayretle yine görev ve sorumluluk alanlarımız içerisinde 39 milyon olarak belirlemiş olduğumuz 2017 yılı bütçesiyle Bartın’ın büyümesine ve de gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2017 yılı bütçesi 1/1/ 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Her şeyden önce belirlenmiş olan bütçe çerçevesinde yapılacak tüm çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Bugün başlayan Mayıs ayı toplantıları döneminde alınacak olan tüm kararlarında Bartın’ımıza ve Özel İdaremize hayırlı olmasını diliyorum. Yapmış olduğu konuşmasının akabinde Başkan Dursun, bir sonraki Meclisin 03 Mayıs Çarşamba günü saat 15.00 da toplanmak üzere birleşime son verdi.

img_3935.jpgimg_3937.jpgimg_3939.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535