• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Özbekistan ile bilimsel iş birliği ağı güçleniyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Özbekistan’ın farklı şehirlerinde bulunan 7 üniversite ile iş birliği ve hareketlilikleri içeren protokoller imzalayarak bilim diplomasi ağını güçlendiriyor.
Özbekistan ile bilimsel iş birliği ağı güçleniyor

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) öncülüğünde Ege Üniversitesi koordinasyonu ve Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “II. Özbekistan-Türkiye Eğitim Forumu”na katıldı. “Bilimsel İş Birliği İçin Teknolojik Toplumsal Fayda ve Sürdürülebilir Hedefler” başlığıyla gerçekleştirilen foruma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Odil Abdurakhmanov ile Türkiye ve Özbekistan yükseköğretim kurumlarının rektörleri ve farklı disiplinlerden bilim insanları katıldı.

YÖK öncülüğünde iş birliği imkânları artıyor

Ziyarette Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar ile Özbekistan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Odil, yükseköğretimde ikili iş birliğinin geliştirilmesini öngören “Uygulama Mutabakat Zaptı”na imza attı. İmzalanan mutabakatla Türkiye ve Özbekistan arasında yükseköğretim alanındaki iş birliğinin yeni alanlarla devam edeceğini dile getiren Özvar, yüksek lisans ve doktora programlarının öncelikli hedefler arasında yer alacağını kaydetti. Özvar, “Bugün burada önemli bir Mutakabat Zaptı imzaladık. Bu Mutakabat Zaptıyla Türkiye ile Özbekistan üniversiteleri arasında lisansüstünde önemli iş birliklerinin kapısını aralamış olduk. İnşallah yüksek lisans ve doktora düzeyinde her iki ülke üniversiteleri arasında ortak iş birliği imkânlarını kolaylaştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

BARÜ’nün iyi uygulama örnekleri anlatıldı

BARÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yirmibeş’in de katıldığı forumda, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Bilimsel Yenilik Faaliyetlerinin Desteklenmesi ve İnsan Sermayesinin Geliştirilmesi” adlı bir sunum yaptı. BARÜ’nün iyi uygulamalarını içeren sunumda Rektör Uzun, iş birliği içerisinde yapılabilecekler konusunda görüşlerini aktardı. Rektör Uzun, ayrıca Özbekistan ulusal yayın kuruluşlarından Özbekistan 24 kanalına da röportaj vererek iki ülke arasında devlet başkanları düzeyinde ortaya konulan ortak gelecek vizyonunu desteklemek için yükseköğretim kurumları olarak çaba gösterdiklerini kaydetti.

BARÜ, Özbekistan’daki 13 üniversiteyle ortak çalışacak

Semerkand-Özbekistan’da düzenlenen ve iki gün süren forumda BARÜ ile Özbekistan’ın önde gelen 7 üniversitesi arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı. İlki Türkiye’de düzenlenen Türkiye-Özbekistan Uluslararası Eğitim Formunda 6 yükseköğretim kurumuyla ortak çalışmaları içeren protokoller imzalayan BARÜ, Özbekistan’daki bilim diploması ağını daha da güçlendirdi. Böylece Semerkand Devlet Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği Enstitüsü, Urgench Devlet Üniversitesi, Jizzak Politeknik Enstitüsü, Taşkent Devlet Ulaşım Üniversitesi, Denau Girişimcilik ve Pedagoji Enstitüsü ve Taşkent El Khwarizmi Bilişim Teknolojileri Üniversitesi ile olan iş birliği süreçlerine Semerkant Devlet Yabancı Diller Enstitüsü, Termez Tarımsal Teknoloji ve Yenilikçi Kalkınma Enstitüsü, Buhara Devlet Üniversitesi, Andijan Devlet Üniversitesi, Andijan Ekonomi ve İnşaat Enstitüsü, Mamun Üniversitesi ve Namagan Mühendislik İnşaat Enstitüsü de eklenmiş oldu.

“Uluslararasılaşma stratejilerimizi adım adım ilerletiyoruz”

Uluslararası iş birliklerine yenilerini eklemeye devam ettiklerinin altını çizen Rektör Uzun, “Cumhurbaşkanlığımızın da üzerinde önemle durduğu uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda Yükseköğretim Kurulumuzun öncülüğünde önemli bir forum daha gerçekleştirildi. Özbekistan’ın saygın üniversiteleriyle bir araya gelme, ortak yapılabilecekler üzerine konuşma, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme yönünde oldukça faydalı toplantılar yaptık. El birliğiyle bilim ve teknoloji alanlarındaki kalkınmamıza değer katacak bu organizasyonda göstermiş oldukları liderlikle önümüzü açan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ile destekleri için YÖK üyelerimize ve değerli paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535