• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Rektör Kaplan’dan Muhtarlara kampüs tanıtım dersi

Bartın Üniversitesi yeni inşa edilen yerleşkesi olan Kutlubey Kampüsüne dün saat 14.30’da Bartın’daki mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile halka yönelik bir tanıtım gezisi düzenlendi.
Rektör Kaplan’dan Muhtarlara kampüs tanıtım dersi

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan tarafından geçtiğimiz günlerde Bartın il yöneticilerine, basın mensuplarına ve Bartınlı işadamlarına tanıtılan Bartın Üniversitesi Kutlubey kampüsü bu kez kapılarını muhtarlara, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve halka açtı. 100’den fazla muhtarın katıldığı tanıtım gezisinde Kaplan, 2008’de kurulan Bartın Üniversitesi’nin geldiği nokta hakkında bilgiler verdi. Kaplan, Bartın Üniversitesi’nin şuanda il ekonomisine yaklaşık 140 milyon TL katkısı olduğunu söyledi. Gezi sırasında Mimar Sinan Dersliğinde sıralara oturan muhtarlara ve STK temsilcilerine adeta kampüs tanıtım dersi veren Rektör Kaplan, muhtarların milletin özü olduğunu belirterek, kampüsün ilimize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Bütün dünyaya destan yazacak şekilde gösterdik

15 Temmuz darbe girişiminden de bahseden Kaplan şu ifadelerde bulundu: “İnsanların şuanda kendisini göstermek gibi bir çabası var. Mesela Akdeniz’de bir doktorumuz yük nakli yaptı. Bütün dünyada adı duyuldu. Kim iyi şeyler yaparsa bunu sadece eğitim alanında söylemiyorum çiftimizde de köylümüzde de yani hangi meslekten olursa olsun insanların aklında, fikrinde iz bırakan bir iş yapmak çok önemli. Gerçekten burayla iftihar ediyorum. Keşke 15 Temmuz darbe girişimini hiç yaşamasaydık. Ama bu hadise bizi birleştirici bir testten geçirdi. Gördük ki milletimizin en küçük bebesinden en büyük dedesine kadar herkeste bir vatan aşkını gördük. Milletimizin vatanın selameti söz konusu olduğunda ne yapacağını Allah’a çok şükürler olsun bütün dünyaya destan yazacak şekilde gösterdik.”

Birçok derslik gezildi

Bin 172 dönümlük bir alan üzerine kurulan kampüs gezisi merkez yemekhanesinden başladı. Geziye Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayati Er, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ferit Kurulan, Bartın şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Türkiye Emekliler Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ali Kalaycı başta olmak üzere 100’den fazla muhtar katıldı. Tanıtım gezisinde 5 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği yemekhanenin yanı sıra sırayla Mimar Sinan Dersliği, Edebiyat Fakültesi İdari Binası, Mehmet Akif Ersoy Dersliği, üniversite kütüphanesi ve anfiler gezildi.

Bartın’ın kültürünü yaşadıkları illere taşıyorlar

Gezinin ilk durağı olan kampüs merkez yemekhanesinde muhtarlara ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine yemekhane hakkında bilgiler veren Rektör Ramazan Kaplan, 2008’de kurulan Bartın Üniversitesi’nin geldiği nokta hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin 81 ilinden Bartın Üniversitesi’ne öğrenci geldiğini ifade eden Kaplan: “Üniversitelerde 81 ilden öğrenci olması demek Türkiye’nin bir anlamda orada olması demektir. Bizim öğrencilerimizin büyük çoğunluğu Karadeniz Bölgesinin en ucundan Artvin’den başlayarak Marmara Bölgesi’nin en uç iline Edirne’den geliyor. Hatta İç Anadolu Bölgesinden de öğrencilerimiz geliyor. Kısaca bölgelerimizin ve illerimizin hepsinden öğrencilerimiz geliyor. Buraya gelirken hem kendi kültürlerini getiriyorlar hem de buradan mezun olduklarında Bartın’ın kültürünü yaşadıkları illere taşıyorlar. Çünkü burada öğrencilerimiz halkımızla diyalog kuruyorlar. Siz onlara misafirperverliğinizi gösteriyorsunuz” dedi.

Öğrencilerimizin şehrin ekonomisine olan katkısı 140 milyon TL

Öğrenci sayısında önemli bir artış olduğunu söyleyen Kaplan: “Gerçek şu üniversitemiz kurulduktan sonra burada ağırlığını hissettirdi. Tabi halkımız daha çok bunun ekonomik boyutla ilgilense de bu ağırlık sadece ekonomide değil birçok alanda hissedildi. Üniversitemiz kurulduğundan bugüne kadar öğrenci sayımız da artış gösterdi. Bartın Ticaret ve Sanayi Odamız bir araştırma yaptı. Öğrencilerimizin şehrin ekonomisine olan katkısını inceledi. Bu rakamında 99 milyon yani 99 trilyon olduğunu tespit etti. Ancak biz şimdi bu rakamın 130-140 milyon TL yani 130 veya 140 trilyon olduğunu tahmin ediyoruz” şeklinde ifade etti.

Üniversitenin gücü öğrenci sayısıyla ölçülmez

Kaplan; “Öğrenci sayımız 15 bindir. 2008’de ben göreve başladığımda üniversitemiz için ne ifade ettiysek o bağlamda yolumuza devam ediyoruz. Ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde öğrenci sayımız 20 bine çıkacak. Biz hedefimizi 20 bin öğrenci olarak koymuştuk. Tabi bu rakam ilerleyen yıllarda artar. Fakat kamu da şöyle bir yanlış algı var. Diğer illerdeki üniversitelerle karşılaştırıyorlar ve “Orada şu kadar öğrenci var da biz de niye bu kadar öğrenci yok” gibi sorular soruyorlar. Bir üniversitenin gücü öğrenci sayısıyla ölçülmez” dedi.

Meslekte 45 yılımı geride bıraktım

Üniversitelerin ilim açısından çok önemli olduğunu söyleyen Kaplan: “Vatandaşlarımız meseleye sadece ticari açıdan bakmakta belki haklı olabilirler ama biz meseleye sadece ticari açıdan değil ilim açısından da bakıyoruz. Biz bugüne kadar meselemizi bu açıdan ele aldık. Bundan sonra da böyle alacağız. Meslekte 45 yılımı geride bıraktım. Bir şeyin kalitesi ne kadar yüksekse sonuç her bakımdan o kadar karlıdır. Ne kadar kaliteli eğitim verirseniz o kadar mesleklerinde kaliteli ve bilgili insanlar yetiştirirsiniz. Sizler halkımızın, toplumumuzun aslında sesiniz. Siz halkın ta kendisisiniz. Siz bizzat halkın sorunlarının içerisinde yaşıyorsunuz. Sizin dışınızdakiler de o sorunlara çözüm bulmaya çalışıyorlar. Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri hep şunu dedik. Gün 24 saat ama biz bir gün 48 saat ya da 72 saatmiş gibi çalışacağız. Bu ifadeleri kullandık. Bugüne kadar da hep böyle çalıştık. Biz burada bin 837 kişiyle kamulaştırma yaptık. Birebir görüşerek, birebir onların gönlünü alarak bu çalışmayı yaptık. Bildiğimiz, gördüğümüz ve bize intikal ettiği kadarıyla hiçbir arkadaşımızın hakkını üzerimize geçirmemeye çalıştık. O günlerde buradaki halka burada küçük bir şehir kurulacağını ifade ettik. Bunu da gerçekleştirdik. Gerçekleşemeye de devam edecek” şeklinde belirtti.

Türkiye standartları üzerinde bir yapılaşma var

Göğsünü gere gere üniversiteye geldiğini söyleyen Kaplan: “Ben buraya gelirken göğsümü gere gere geliyorum. Burada yaşayan herkesin benim arkadaşım, dostum. Buradaki vatandaşlarımızda bana bunu geldiğim her fırsatta ilgi ve alakalarında gösteriyorlar. Bütün bu aşamalardan buralara geldik. Burada şuanda Türkiye standartları üzerinde bir yapılaşma var. Öğrencilerimiz burada öğrenime başladılar. Öğrencilerimiz şuanda tatilde. Keşke onlar burada olsaydı ve sizde buradaki canlı, cıvıl cıvıl hayatı görseydiniz. Öğrencilerimiz burada ders görmekten gerçekten memnunlar” dedi.

Neticeler çok daha güzel olacak

Konuşmasının devamında Kaplan: “Bugünlere gelmek kolay olmadı. Allah’a şükürler olsun ki devletimiz ve milletimiz buna benzer binaların daha fazlasını yaptırma gücüne sahip. Bu bizim için iftihar malzemesi. Burada gördüğünüz bu manzara şuanda 81 ilimizde mevcut. Şuanda Türkiye’de 180 dolayında üniversitemiz var. Bu iyi bir rakam.  Şuanda yaşadığı şehir dışında eğitim görmek istemeyen öğrencilerimiz için artık yaşadığı şehirde üniversite eğitimini alabilme imkanı var. Bundan sonrası artık üniversitesinin kendisine kalmıştır. Üniversite bundan sonra ciddi, kaliteli eğitim yapacaktır. Bunları yaptığınız zaman neticeler çok daha güzel olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bartın’ın yüz aynası

Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Kutlubeyyazıcılar Kampüsüyle ilgili konuşmasında: “Kampüsü ilk defa geziyorum. Dışarıdan bakınca bir şey anlamıyorsunuz ama gezince görüyorsunuz ki gerçekten Bartın’a yakışır bir kampüs olmuş. Bartın’ımızın adeta yüz aynası. Kampüsümüz Bartın’ımıza ve ülkemize hayırlara vesile olsun. İnşallah buradan güzel insanlar mezun olacak. Bizim de buradaki çalışmalara katkı vermemiz lazım. Burada yapılan binalar standartları oldukça yüksek binalar. İnşallah devamı gelecek. Üniversitemizin Bartın’a gerçekten çok büyük katkısı var. Bacasız sanayi denilen şey işte burası. Buradaki öğrenci sayısı 20 binlere ulaştığında da Bartın’a daha çok katkısı olacaktır” değerlendirmesini yaptı.

 Bizim onurumuz ve gururumuz

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayati Er ise; “Kampüsümüz çok güzel olmuş. Yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun. Bartın’a layık bir üniversite yapılmış. Bizim onurumuz ve gururumuzdur” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535