• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Törende ‘Üreten Üniversite, Üreten Türkiye’ vurgusu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan’ın ‘Açılış Dersi’ ile gerçekleştirildi.
Törende ‘Üreten Üniversite, Üreten Türkiye’ vurgusu

Bartın Üniversitesi'nin (BARÜ) kuruluşunun 15. yılında düzenlediği 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirildi. BARÜ’nün Gelişim Öyküsünün yansıtıldığı “Tanıtım Filmi”nin izlenmesiyle başlayan programda konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, henüz genç bir üniversite olmasına rağmen BARÜ’nün elde ettiği başarıların gurur verici olduğuna değindi.

“BARÜ başarılarıyla dikkat çekmeye devam ediyor”

Vali Arslan, “Bölgesel, ulusal ve uluslararası çapta yürüttüğü çalışmalar kapsamında ilimize, bölgemize ve ülkemize değer katan Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) sıralamasında üst sıralarda yer alarak bizleri gururlandırmıştır. Üniversitemiz her alanda dünyanın en iyileri arasında olduğunu kanıtlamıştır. Henüz 15 yaşında genç bir üniversite olmasına rağmen böyle bir gelişim göstermenin önemine dikkat çekerek bu başarı da emeği geçenleri kutluyorum” diye konuştu.

“Tam Bağımsız, Güçlü Türkiye hedefiyle ilerliyoruz”

BARÜ’nün elde ettiği kazanımları sürdürülebilir bir şekilde geleceğe taşıma hedefinde olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Bartın Üniversitesi kuruluşunun 15. yılında 71 farklı ülkeden öğrencileri, binlerce mezunu, akademik ve idari insan kaynağıyla geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education 2024 sıralamasına göre ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde dünyada 563’üncü, Türkiye’de 2’nci sırada olan Üniversitemiz, ‘Eğitim’ alanında dünyada ilk 500, ‘Mühendislik’ alanında ise ilk 800’de yer alıyor” dedi.

“Türkiye Yüzyılında öğrencilerimiz en büyük gücümüz”

Rektör Uzun, üniversitenin öğrenci başarılarına da atıfta bulunarak “TÜBİTAK 2209-A öğrenci projeleri programı kapsamında son 4 yılda 685 proje ürettik ve 7 dönemdir Türkiye’de ilk 5’te yer aldık. Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonu milli sporcularımızla ‘Türk Sporu’na değer kattık. Şimdi ise gözümüzü Fransa’da düzenlenecek 2024 olimpiyatlarına diktik. Evet, dile kolay bu başarılarla BARÜ henüz 15 yaşında. Türkiye Yüzyılında en büyük gücümüz olan gençlerimize inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açılış Dersi: Küresel Rekabette Ar-Ge ve Yenilik Çalışmalarının Önemi ve TEYDEB Destekleri

2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni kapsamında, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanı (TEYDEB) Mehmet Aslan tarafından ‘Açılış Dersi’ verildi. ”Küresel Rekabette Ar-Ge ve Yenilik Çalışmalarının Önemi ve TEYDEB Destekleri” başlıklı sunumunda Aslan, katılımcılara ülkemizin Ar-Ge ve Yenilik ekosistemini desteklediklerini belirtirken sanayi destekleri hakkında kapsamlı bilgiler de verdi. Aslan, “TEYDEB olarak Girişimcilik ve üniversite sanayi iş birliğini desteklemek noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz.  Türk Sanayisini geliştirecek rekabet gücünü artıracak projeleri destekliyoruz. Bundan 100 yıl önce dünyanın sorunları başka iken, günümüzde ise küresel ısınma ile karşı karşıyayız.  1880lerde at arabalarının yerini otomobiller almaya başladı. Kısa sürede cep telefonu, fotoğrafçılık, videokasetler üretildi. Artık günümüzde ise hepsi önemini yitirdi. Global ölçekte hızla büyüyen bir rekabet var” dedi.

Akademik Giysi Töreni gerçekleştirildi

Açılış dersinin ardından BARÜ’de geçtiğimiz yıl ataması gerçekleştirilen 10’u profesör, 32’si doçent ve 41’i ise doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda 83 öğretim üyesi için gelenekselleşen cübbe giyme töreni gerçekleştirilerek, belgeleri takdim edildi. Törene; Vali Arslan ile birlikte Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Belediye Başkan Vekili Hasan Arınan, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ersin Aslan ile çok sayıda katılımcı katıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535