• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Vali Dirim, bizleri onurlandırdı

Vali Nusret Dirim, Ajans Bartın kurucusu Sercan Engin’i Ajans Bartın’ın 4.kuruluş yıldönümü münasebetiyle tebrik etti.
Vali Dirim, bizleri onurlandırdı

Vali Nusret Dirim, yerel gazetelere yönelik ziyaret programları gerçekleştirdi. Bartın Pusula Gazetesi koordinatörü Güngör Yavuzaslan, Bartın Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Üçler, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Akif Yaman, Yazar kadrosundan Araştırmacı Yazar Çetin Asma, Ajans Bartın kurucusu ve gazetemiz muhabiri Sercan Engin ile bir süre sohbet eden Vali Dirim, il genelinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. Ziyarette Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Esat Kocael de hazır bulundu. Ziyaretin sonunda Vali Dirim, Ajans Bartın kurucusu Sercan Engin’i Ajans Bartın’ın 4.kuruluş yıldönümü münasebetiyle tebrik etti.

Aşırı yoğunluklar yaşanıyor

İlimizde yaşanan sağlık sorunlarının kendisine iletilmesi üzerine yaptığı konuşmada Vali Dirim; “Hastanelerimizde aşırı yoğunluklar yaşanıyor. Bu yoğunluk doktorlarımızın gelirleri. Aslında Türkiye’de bu sıkıntılar halledilmişti. Sağlık çalışanlarının bu tür davranışları önceden çoktu. Ancak bunları Türkiye aştı diye biz biliyorduk. Hasta haklarının güçlendiği ve önemsendiğini düşünüyorduk. Ancak vatandaşlarımızdan duyduğumuz bazı sıkıntılar var. Günde 60-70 hasta bakılıyor. Tabii bu kadar hastayı dinledikten sonra insanlar gerilebiliyor” dedi.

İnşallah daha güzel olacak

Dirim; “Hastanemiz bölgede ilgi görüyor. Zonguldak ve Karabük’ten gelen vatandaşlar da var. Bazı hizmetler ilimizde hızlı halledilebiliyor. Bazı doktorlarımız tayin oluyor. Yeni doktor gelene kadar bir dönem boşluklar yaşanıyor. Sağlıkta daha yol almamız gerekiyor. Bir defa hastanemiz fiziki olarak insanlarımızı geren bir yapıda. Eski bir hastane. Sağlık Bakanlığı’nın çok modern hastaneler var. Bizim hastanelerimiz hep ilavelerle bu hale gelmiş. 400 yataklı bir hastanemiz yapılacak. Projesi hazırlandı. Bugünlerde ihalesi gerçekleştirilecek. İnşallah daha güzel olacak” diye konuştu.

İlkokul ve anaokulu yapacağız

Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu alana yapılması düşünülen yeni Merkez Camii ile ilgili açıklama yapan Vali Dirim; “Endüstri Meslek Lisesi yeni binasına taşınacak. Şu anki binaların depreme karşı dayanıksız olmaları nedeniyle yıkılması gereken binalar. Arazi hazinenin. Lisemiz yeni binasına taşındığında bu alana ilkokul ve anaokulu düşünüyoruz. Bir kısmı da Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi. Cami ve dini eğitim merkezi yapılacak. Bartın’da gerçekten büyük bir camiye ihtiyaç var. En büyük camimiz üniversite camisi olacak. Şöyle bir gezdiğimiz zaman bir Cuma günü merkezde yer bulamıyorsunuz. İnsanlar yollarda namaz kılıyorlar. Yapılanlar camiler de çok küçük” dedi.

Bartın’a yakışır büyük bir camii düşünüyoruz

Dirim; “Sayın Başbakanımızın Cuma Namazını Bartın’a kılacağı belirtildi. Sayın Başbakanımızın Cuma’yı kılacağı büyük bir cami bulamadık.  3 alternatifin en büyüğü İmam Hatip Camii’ydi. Başbakanlıktan gelen ekipler hayret ettiler. Şadırvan Camii Bartın için çok önemli. Aslında burada kılınması lazım. Ancak kapasitesi küçük olduğu için insanlar şadırvanın yanında dahi namaz kılıyorlar. Büyük bir mabet yapılması gerekiyor. Özgün bir proje olacak. Osmanlı veya Selçuklu mimarisi olsun istiyoruz. Kente değer katacak bir mimariyle Bartın’a yakışır büyük bir camii düşünüyoruz. Yer konusunda hem fikir olundu” şeklinde ifade etti.

Sorunların halledilmesi için zamana ihtiyaç var

Bartın Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve kent arasında ki iletişim sorunun kendisine iletilmesi üzerine Vali Dirim; “Bartın Üniversitesi’ni kuruluş aşamasında diye düşünmemiz lazım. Yapılaşmasını henüz tamamlayamadı. 15 bin öğrenci sayısına ulaştık. Tabii hal böyle olunca akademik kadronun da güçlendirilmesi gerekiyor. Daha zamana ihtiyaç var. Öğrencilerimizin yaşadığı birçok sorunlar var. Barın ve ulaşımla ilgili ciddi sorunları var. Burada öğrenciye yönelik fırsatçılık var. Biraz anlayışlı davranmamız lazım. Başka imkan bulamayacak düşüncesiyle kir ve pansiyon ücretlerinin yüksek tutulması söz konusu. Öğrenciler de bunu haklı olarak tepkiyle karşılıyorlar. Onlara bir ev sahipliği edasıyla yaklaşılmalı. Onlar buranın kültür elçisi” dedi.

Barınma sorununu çözmek için çalışıyoruz

Öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili çözümler üretildiğini belirten Dirim; “Öğrencilerimizin barınma sorununun çözümü noktasında yurtlar yapılacak. 4 bin kapasite ilave olacak. Firmaların başlattığı inşaatlar var. Yap işlet devret modeliyle yapıp Kredi Yurtlar Kurumu’na kiraya verecek. Bartın Üniversitesi’nin öğrenci sayısı artacağı için barınma anlamında kapasiteleri artırmamız gerekiyor. İlave edilen 4 bin öğrenci kapasitesi de ilerleyen yıllarda yetmeyecek. Yeni ilave yatırımlar gerekecek” diye konuştu.

Ramazan Bey önemli işler başardı

Bartın Üniversitesi eski Rektörü Ramazan Kaplan’ın Bartın Üniversitesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalarla Bartın’ın tarihine geçtiğini belirten Dirim; “Ramazan Bey sıfırdan bir üniversite kurdu. Çok zor bir şey. Kamulaştırma yapmak. 1800 kişiyle bire bir muhatap olmuş. Bartın gibi bir yerde kamulaştırma yapmak kolay değil. Projelerin hazırlanması ve yer seçimi de önemli. Güzel bir yer seçmişler. Bunlar kolay süreçler değil. Hocamız gerçekten buraya damgasını vurmuş. Bu konularda inisiyatif almış. Buranın tarihine geçmiştir. Üniversitemizin şu anda çok fazla fiziki eksikliği kalmadı. Burada önemli olan nitelikli öğrenci yetiştirmek. Yeni gelen Hocamız bunun için yeni bir ekip oluşturacak. Bu işler tek başına olacak şeyler değil. Ekip işi. Hocamızın Bartın için herhangi bir talebi de olmamış. İnşallah hakkında hayırlı olur. Çalışacak bir arkadaşımız” dedi.

Köy yollarımızın standartlarını yükseltiyoruz

Köy gezileri gerçekleştirdiğini belirten Vali Dirim, vatandaşlarla bire bir görüşerek, sıkıntıları dinlediğini söyledi. Dirim; “Köylerimize daha çok okul ağırlıklı ziyaretler gerçekleştiriyorum. Turizm potansiyeli olan, yol çalışması yapılan, kanalizasyon yapılacak olan köylerimizi ziyaret ediyorum. Özellikle yol çalışmalarını yakından takip ediyorum. Köy yollarımızın artık standartlarını yükseltmemiz lazım. İnsanlar her yere aynı standardı istiyorlar. Vatandaşlarımız köylerde çok fazla sorun çıkartmıyorlar. Çalışmalar sırasında çok yardımcı oluyorlar. Köylerde daha çok mahalle içlerinde yapılaşma yollara çok yakın yapılmış. Yol 15 metre ise köyün içine geldiğinde 8 metreye düşürülüyor. Zamanında biz yolun genişliğini ayarlasaydık korunabilirdi. Güzelcehisar’ı turizme açacağız. Lav kayalıklarını tanıtacağız. Ancak Güzelcehisar’a otobüs inemiyor. Bir tur otobüsü getirseniz. İnemiyor. Yolları genişleteceğiz. Giriş ve çıkış farklı güzergahtan yapılacak. Arıtma yapılacak. Şu anda denize veriyorlar. İnşallah burada çalışma gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bartın’ın çöp sorunu çözülüyor

Dirim; “Bartın Irmağı’nda Bartın Belediyesi kanalizasyonun yüzde 90’ını arıtıyor. Bartın ırmağına tahliye edilen köylerin kanalizasyonunun belediye bağlanmasını sağlıyoruz. Belediyenin sistemine entegre edilemeyecek köyler var. Bunlara da kendi paket arıtmalarıyla çözüm üreteceğiz. Şu anda Arıt’ta böyle bir proje var. Paket arıtmanın sonuçlarını gözlemleyeceğiz. Eğer iyi bir sonuç alınırsa yaygınlaştıracağız. Çevre Bakanlığı’nın da onay vereceği projelerle bu işler yapılabiliyor. İnkumu tepesindeki çöplük sorununu da çözüyoruz. Burayı rehabilite edeceğiz. Buranın gazını enerjiye dönüştürmemiz gerekiyor. Yanma riskini ortadan kaldırmamız gerekiyor. Sonra uygun bir şekilde üstü kapatılacak. Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yapımına başlanacak. Projeleri hazırlandı. Kaman Köyü’ne yapılacak. Şu anda ihale sürecinde. Kaman Köyü’nde çalışmalar tamamlandığın İnkumu tepesinde ki çöplük oradan kalkacak. Bu çok uzun sürmeyecek. Bakanlık yüzde 50 hibe veriyor. 15 milyon liralık maliyeti olacak. Ayrıca burada enerji de üretilecek. Aynı zamanda da para kazanılacak” dedi.

Tarım desteklerine karşı Bartın çok ilgisiz

Bartınlıların tarıma ilgisiz olduğunu belirten Vali Dirim; “Tarım desteklerine karşı Bartın çok ilgisiz. Çok ciddi destekler var. Özellikle genç çiftçilere yönelik destekler var. İnsanlarımız tarım konusunda isteksizler. Tarım alanında çok üretken bir bölge olmadığımızı kabul etmemiz lazım. Tarım İl Müdürlüğümüz sürekli kurslar açıyor. Verilen destekleri tanıyorlar. Bilinçlendiriyorlar. Ancak maalesef tarıma yönelenler olmuyor. Burada tarımın çok iyi olması lazım. Çok verimli topraklar ada sahibiz aslında. Geçmişte madene olan rağbet insanlarda tarım bilinci kaybına neden olmuş. Hep madene göre düşünülmüş. Bu tabii bir bilinç kaybına yol açmış. İnsanlar tarımı unutmuşlar. Tarım yapmak bence ağırlarına gidiyor. Çünkü toprakla devamlı ilgilenmek gerekiyor. Bartın halkı riske girmek istemiyor. Ancak bunun şehre bir katkısı olmuyor. Üretim olmazsa olmazımız” diye konuştu.

Çevreye zarar vermeyen tarzda yapılacaktır

Bartın gündemini oldukça meşgul eden termik santralle ilgili değerlendirmesinde Vali Dirim; “Sanayisiz bir gelişme olmaz. Organize Sanayimizi, tarımı ve turizmi geliştireceğiz.  Kömürü de çıkartacağız. Tabii çevremizi de koruyacağız. Yüksek teknolojiyle yapılmasını sağlayacağız. Buradaki insanların duyarlılığı gerçekten takdire şayan. Bu duyarlılığın altında bu güzellikler var. Bu duyarlılık orada ki teknolojinin çevreye zarar vermeyen tarzda yapılmasını sağlayacağını düşünüyorum. Çok büyük bir baskı ve denetim olacağını düşünüyorum. Çimento fabrikasının bacasından rahatsız olan var mı? Çevreye hiçbir zararı yok. Çevre Bakanlığı anlık izliyor. Filtre sistemini hiçbir şekilde devre dışı bırakamaz. Santral de anlık izlenecek. Devasa yatırım olduğu için oradaki köy sanayiye yönelecek. Tüm kömürlerimi enerjiye yönlendirme gibi çabaları var” dedi.

Bartınspor’a gereken desteği vereceğiz

Bartınspor ile ilgili konuşmasında Vali Dirim; “Başkanlık görevini Mehmet Bey yeniden omuzladı. Mehmet Bulut güçlü bir yönetim oluşturdular. Tüm toplum kesimlerinden katılımla iyi bir ekip oldular. Bizler de destekleyeceğiz. Bu kentin en önemli parçalarından biri. Bartınspor kentin adını duyurma anlamında çok önemli bir görev üstleniyor. Ancak Bartın halkının da pes etmeden takımının arkasında durması gerekiyor. Bir üst lige çıkması tüm kentin beklentisi. Artık Bartınlıların sabırları tükeniyor. Bartınspor yöneticileriyle sürekli temas halindeyiz. Bartın’ın alt yapı anlamında da sıkıntısı var. Alt yapı takımı oluşturulmalı. Oyuncu kazanılması gerekiyor. Sadece oyuncu almakla olmuyor. Sürekli para temin edilmesi gerekiyor. İnsanlarımız bu konuda yardım toplanmasını hoş karşılamıyor. Biraz bıkkınlık oluyor” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bakan Tunç Kurban Bayramını Kutladı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:22
  • Vali Arslan’ın Kurban Bayramı Mesajı15 Haziran 2024 Cumartesi 00:17
  • “En İçten Dileklerimle Kutluyorum”15 Haziran 2024 Cumartesi 00:11
  • Bartın Barosu’ndan Kurban Bayramı mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:27
  • TSO Başkanı Balık'ın Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:26
  • Oda Başkanı Uzun’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:24
  • Tepe, Kurban Bayramı Kutladı14 Haziran 2024 Cuma 23:23
  • Başkan Özkan'dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:22
  • SMMMO’dan Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:08
  • Günay Çeyiz’den Bayram Mesajı14 Haziran 2024 Cuma 23:06
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535