• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 14 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Yıldız Mahallesi Kırmızı Beyaza Büründü

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama yapılan alanların yanı sıra cadde ve sokaklar da Türk bayraklarıyla donatıldı.
Yıldız Mahallesi Kırmızı Beyaza Büründü

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama yapılan alanların yanı sıra cadde ve sokaklar da Türk bayraklarıyla donatıldı. İl merkezinde bazı işyerleri ve evlere de Türk bayrakları asıldı. Köylerde yaşayan vatandaşlar da evlerini ve köy meydanlarını Türk Bayraklarıyla süsledi. Bu süslemeler arasında en dikkat çeken yer yine Yıldız Mahallesi oldu.

İşadamı Mahalleye Yüzlerce Bayrak Gönderdi

Aslen Bartın’ın Yıldız Mahallesi’nden olup uzun yıllardır İzmit’te sanayicilikle uğraşan İş Adamı Halil Çakır’ın katkılarıyla köyün dört bir yanına Türk bayrakları asıldı. Köy, her yıl olduğu gibi yine bu yıl da dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatıldı. Bartın Muhtarlar Derneği önceki dönem Başkanı Reşat Günay, Avukat Serpil Yalçın ve İmam Hatip Satı Güngörür vasıtasıyla İşadamı Halil Çakır tarafından gönderilen bayrakların mahalle halkına dağıtımı gerçekleştirilirken,  cadde ve sokakların yanı sıra evler de kırmızı beyaza büründü.

whatsapp-image-2023-10-29-at-00-10-02.jpeg kesin-kullanilacak-2.jpeg

“Onur ve Gururla Kutluyoruz”

29 Ekim’in çok önemli bir tarih olduğunu belirten İş Adamı Halil Çakır; “Tarihi her daim zaferlerle dolu olan aziz milletimizin istiklal mücadelesinin bir armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl gururunu yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözleriyle Cumhuriyet ilan edilmiş, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesi taçlanmış, uygar yaşamın ve barışın güvencesi Cumhuriyet, İstiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olmuştur. Ezelden beridir hür yaşamış Türk Milleti, her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, bağımsızlığına kavuşabilmek için eşsiz kahramanlık destanları yazmıştır. Tarihine ve değerlerine bağlı, çevresindeki gelişmelere duyarlı olan milletimizin ve özellikle gençlerimizin bu eşsiz mirası en iyi şekilde muhafaza edeceğine olan inancımız sonsuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığın temsili Cumhuriyeti bize miras bırakan Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz. Kuruluşunun 100. yılında Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum” dedi.

whatsapp-image-2023-10-28-at-15-23-21.jpeg kesin-kullanilacak-3.jpeg

“Mahallemizde Her Yer Kırmızı Beyaz Oldu”

Yıldız Mahallesi’nde 100 yıl münasebetiyle yapılan hazırlıkları da anlatan Çakır, şu ifadeleri kullandı; “Cumhuriyetimizin 100.yılında tüm ülkede olduğu gibi Bartın’ımızda da çeşitli hazırlıklar yapıldı. Cadde ve sokaklara Türk Bayrağımız asıldı. Bizler de her yıl olduğu gibi bu yıl da Yıldız Mahallemizde gereken hazırlıklarımızı yaptık. Evlerimize Türk Bayrakları dağıtarak, cadde ve sokaklarımıza da Türk Bayrakları ile Atatürk posterlerini astık. Mahallemizde de her yer kırmızı beyaz oldu. Bu çalışmalarda emeği geçen Sayın Reşat Günay’a, Sayın Serpil Yalçın’a, Sayın Satı Güngörür’e ve mahalle halkımıza teşekkür ediyor, tüm hemşerilerime saygı ve selamlarımı gönderiyorum.”

resat-gunay.jpg

“Köyümüzü Gelin Gibi Süsledik”

Bartın’a ve Yıldız Mahallesi’ne gösterdiği ilgi ve alaka için İşadamı Halil Çakır’a teşekkür eden Yıldız Mahallesi önceki dönem Muhtarı, Bartın Muhtarlar Derneği önceki dönem Başkanı Reşat Günay ise açıklamasında; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle köyümüzü gelin gibi süsledik. Bölgede çok sevilen iş adamı Halil Çakır abimizin katkılarıyla mahallemizi Türk bayraklarıyla donattık. Bu yıl da aynı şekilde mahallenin her tarafına bayraklar ve posterler astık. Bu çalışmayı mahallemize her türlü desteği veren hayırsever işadamı Sayın Halil Çakır abimizin katkılarıyla bunu yapıyoruz. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

kesin-kullanilacak-4-001.jpeg whatsapp-image-2023-10-28-at-15-23-20-2.jpeg

“Atatürk, Cumhuriyet ve Bayrak Aşığı”

Yıldız Mahallesi ve çevre köylere yardımlarıyla tanınan ve bölgede çok sevilen iş adamı Halil Çakır’ın Atatürk, Cumhuriyet ve bayrak aşığı olduğunu söyleyen Günay; “Halil Abimiz Atatürk, Cumhuriyet ve bayrak aşığıdır. Bu nedenle cumhuriyetimizin 100. yılının mahallemizde geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en iyi şekilde kutlanmasını istedi. Bunun için de elinden gelen maddi veya manevi desteği veriyor. Şunu da söyleyeyim. Bu yardımları sadece bizim mahalleye yapmıyor. Halil abimizin birçok köye destekleri olmuştur. Herkes tarafından sevilen ve takdir edilen bir büyüğümüz. Kendisine Bartın’a vermiş olduğu desteklerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, sağlıklı bir ömür diliyorum. Cumhuriyetimizin ilanının 100.yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde ifade etti.

whatsapp-image-2023-10-28-at-15-23-19-1.jpeg  kesin-kullanilacak-3-001.jpeg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535