• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

ASKF Başkanı Altınçubuk 7. dönem için kolları sıvadı

“Bartın’a ikinci sahayı kazandırmadan, Bartınspor’u 3. lige çıkarmadan, kulüpleri ekonomik olarak rahatlatmadan ve ASKF’ye bina kazandırmadan görevi bırakmak istemiyorum” diyen Altınçubuk, 7. dönem için adaylığını açıkladı.
ASKF Başkanı Altınçubuk 7. dönem için kolları sıvadı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Turgut Altınçubuk, 17 Haziran tarihinde kongreye gideceklerini belirterek, güven tazeleyip göreve devam etmek istediğini söyledi. 2001 yılında ASKF Başkanı seçilen, federasyonu kurucu başkan Cevdet Ömeroğlu ile birlikte kuran, Ali Kıral ve Mehmet Yay’dan sonra 4. başkan olarak göreve gelen ve üst üste 6 dönemdir başkanlık yapan Altınçubuk daha yapması gereken işler olduğunu ifade etti.

Hemen işinin başına döndü

Devlet Hastanesi’nde bacağından bir operasyon geçiren, 15 gün yatarak tedavi gören ve sağlığına kavuştuktan sonra ilk ziyaretlerinden birini Pusula Gazetesine yapan Altınçubuk, “İşimizin başındayız. Kongremiz 17 Haziran cumartesi günü saat 14.30’da belediye cep sinemasında yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa 1 Temmuz tarihinde yeniden toplanacağız. Hazırlıklarımız sürüyor” dedi.

İlk günkü heyecanla

Futbol İl eski Temsilcisi Taner Yamakoğlu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler ve Pusula Koordinatörü Güngör Yavuzaslan ile sohbet eden Altınçubuk, sporu ve futbolu sevdiğini, görevini büyük aşkla ve heyecanla yaptığını belirtti. Turgut Altınçubuk, Bartın’ın sporuna, futboluna sağlığı el verdiği sürece daha uzun yıllar hizmet etmek istediğini söyledi.

Milletvekilimiz söz verdi

Bartın için özellikle ikinci futbol sahasının büyük ihtiyaç olduğunu belirten Altınçubuk, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un bu konuda kendilerine söz verdiğini, bu sözün yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti. 7. döneminde ilk işinin bu sahayı Bartın’a kazandırmak olacağını belirten Turgut Altınçubuk “Spor kulüplerimiz Ömertepesi’nde iç içe aynı anda antrenman yapmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

İhtiyaca cevap vermiyor

Altınçubuk “Amasra, Ulus ve Kumluca da genellikle antrenmanlarını burada yapıyor. Üniversitede okuyan sporcularından dolayı antrenman için burayı tercih ediyorlar. Tek saha ihtiyaca cevap vermiyor. Bazı takımlar antrenman sırası bekliyor. O nedenle ikinci sahayı bir an önce yaptırmamız lazım” şeklinde konuştu. Aynı zamanda Bartınspor yönetiminde de yer alan Altınçubuk yeni dönemin en önemli işlerinden birinin de Bartın’ı futbolda layık olduğu profesyonel lige çıkarmak olacağını söyledi.

Şu anda hepimiz Bartınspor’luyuz

Altınçubuk “Bartınspor’u bir an önce profesyonel lige çıkarmalıyız. Böylece Bartın’da futbolun önü açılır. Amatör takımlar gelişir, rekabet olur. Futbolcuların profesyonel ligdeki Bartınspor’da oynamak gibi bir hedefi olur. Bunu başarmalıyız. Şu anda hepimiz Bartınspor’luyuz” şeklinde konuştu.

‘Bartın’a ikinci sahayı kazandıracağız’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Turgut Altınçubuk, 17 Haziran tarihinde yapacakları kongrede yeniden aday olacağını belirterek, güven tazeleyerek göreve devam etmek istediğini söyledi. Aynı zamanda Bartınspor yönetiminde de yer alan ve Okulak Mahallesi muhtarlığı görevini de sürdüren Altınçubuk “Bartın’a ikinci sahayı kazandırmadan, Bartınspor’u 3. lige çıkarmadan, kulüpleri ekonomik olarak rahatlatmadan ve ASKF’ye bina kazandırmadan görevi bırakmak istemiyorum” dedi. 7. dönem için adaylığını Pusula’dan açıklayan Altınçubuk, Genel Yayın Yönetmenimiz Arif Üçler’e yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi.

ASKF binası yaptırmak istiyoruz

Bartın’a ASKF binası kazandırmak istediğini de belirten Altınçubuk, “Ömertepesi’nde Gençlik ve Spor’un tahsis ettiği iki odalı bir büromuz var ama bu yeterli değil. Burası emanet bir yer sonuçta. Biz hem yeterli hem de kendimizin olacak şekilde bir bina yaptırmak istiyoruz. İllerin çoğunda ASKF’nin kendisine ait bina var. Bu dönem bunu yapmak istiyoruz. Konfederasyonumuz bunun için para yardımı yapıyor. Özel İdare ve belediyeden de destek bulduk mu Bartın’a ASKF binası kazandırmış oluruz” dedi.

Bartınspor’u bir an önce çıkarmalıyız

Bartın’da takımların altyapılarının olmadığını belirten Altınçubuk, “Kulüplerimiz önce altyapılarını yapsınlar. Sonra şampiyon olmaya kalksınlar. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Altyapıya önem verilmesi gerekiyor. Futbolcu yetiştirmeliyiz. Bartınspor’u da bir an önce profesyonel lige çıkarmalıyız. Böylece Bartın’a futbolun önü açılır. Amatör takımlar gelişir, rekabet olur. Futbolcuların profesyonel ligdeki Bartınspor’da oynamak gibi bir hedefi olur. Şu an da hepimiz Bartınspor’luyuz” şeklinde konuştu.

Yıllardır sporla iç içe bir yaşam

2001’den bu yana ASKF Başkanlığı yapan Altınçubuk “20 yıl da Bartıngençlikspor Kulüp Başkanlığım var. Sporla uzun yıllardır iç içeyim. Spor benim artık yaşam biçimim oldu. Spor camiasına layık olmaya çalışıyorum. Nasip olursa, camiamızın destekleri devam ederse görevime devam etmek istiyorum. Güven tazeleyip gerçekleştirmek istediğim projeleri hayata geçirmek istiyorum. Yeni dönem için de adayım” diye konuştu. Altınçubuk şöyle devam etti;

ASKF bünyesinde 24 kulüp var

Polisgücü, Tekkeönü, Kızılelma 1. amatörden çekildi. Özel İdare girdi çıktı. Orduyeri Fatihspor da vardı. Bunlar hep ekonomik nedenlerden dolayı bu duruma geldi. Bu işler çok külfetli. Devlet bize malzeme konusunda gerekli desteği veriyor ama kulüplerin giderleri çok. Ekonomik sorunlar var. Bunu çözmek gerekiyor takım sayısını artırmak için. 87 delege var. 1 kulüp 3 delege ile temsil ediliyor. 24 kulüp var ASKF bünyesinde. Bunun yarısından fazlası futbol kulübü. Kongrelerimiz önceden 2 yılda bir oluyordu. Sonra bunu 3 yılda bir olarak değiştirdik.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535