• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 19 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

ASKF seçime gidiyor

3 yılda bir yapılan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurul Toplantısı 17 Haziran Cumartesi günü Belediye Cep Sinemasında yapılacak.
ASKF seçime gidiyor

3 yılda bir yapılan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurul Toplantısı 17 Haziran Cumartesi günü saat 14.30’da Belediye Cep Sinemasında gerçekleştirilecek. Kongrede 24 spor kulübünü kapsayan 87 delege oy kullanacak. İlk kongre toplantısında çoğunluğun sağlanabilmesi için 45 delegenin katılması gerekiyor. 6 dönemdir ASKF Genel Başkanlığı görevini yürüten mevcut başkan Turgut Altınçubuk yeniden aday olduğunu açıkladı. Şu ana kadar Altınçubuk’tan başka bir aday çıkmadı. Tek liste ile gidilmesi beklenen ASKF Genel Kurula yoğun katılım bekleniyor. Kulüplerde ASKF delegelerinin oy kullanacağı seçimde 7’inci kez aday olacak mevcut başkan Turgut Altınçubuk, 2001 yılından beri ASKF genel Başkanlık görevini başarıyla yürütüyor.

İlk toplantıda 45 delege sayısı şart

Kongre ile ilgili gazetemize özel açıklama yapan Altınçubuk; “Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Kurulunu gerçekleştireceğiz. Oy kullanacak olan 87 delegemizin tamamına ulaştık. Mevcut delege sayımız 87’dir. İlk toplantımızda 45 delege sayısını yakaladığımız takdirde seçimimizi gerçekleştireceğiz. Tüm evraklarımızı hazırladık. Sadece yönetim kurulumuzu son ana bıraktık. Yönetim Kurulumuzu da şekillendireceğiz. Oy pusulalarımızı hazır hale getireceğiz. 6 dönemdir bu görevi yürütüyorum. Bu göreve bu kongrede de talibim. Daha önce de bunu yine Pusula Gazetesi vasıtasıyla iletmiştim. İnşallah delegelerimizin desteğiyle seçimi kazanacağımıza inanıyoruz” dedi.

4 projeyi gerçekleştirmeden bırakmam

4 projeyi gerçekleştirmeden görevi bırakmak istemediğinin altını çizen Altınçubuk; “Bartın’a ikinci bir sentetik sahayı kazandırmadan, amatör spor kulüplerini bina sahibi yapmadan, il merkezinde ASKF’ye bina kazandırmadan ve Bartınspor’u 3.Lige çıkartmadan görevi bırakmak istemiyorum. Yapamadığımız işleri tamamlamak istiyoruz. Yeni dönemde seçildiğimiz takdirde Ömer Tepesindeki ASKF binasını sürekli açık tutacağız. Orada bir arkadaşımızı görevlendireceğiz. Burası kulüplerimize hizmet edecek. Gelen kulüp temsilcileri boş dönmeyecek. 5 gün boyunca bu bina açık kalacak. İl merkezinde ASKF binası kazandırmak istiyoruz. Konfederasyonumuz  bu konuda gerekli desteği sağlayacak. İnşallah uygun bir yer bulduğumuz takdirde bu projemizi gerçekleştireceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Bartınspor’un 3.Lige çıkmasını istiyoruz

Projeleriyle ilgili bilgiler veren Altınçubuk; “Bartınspor’u 3.Ligde görmek istiyoruz. Tüm hedefimizin bu olması lazım. Bartın ili olarak kenetlenmemiz gerekiyor. Bartın’ın 3.Lige çıkması amatör spor kulüplerini de hareketlendirecektir. Bu kulüplerde oynayan futbolculara bir amaç kazandıracaktır. Futbolcularda Bartınspor’da oynayabilme amacı olacaktır. Dolayısıyla 3.Ligde olmamız amatör spor kulüplerinde bazı sıkıntıların da son bulmasını sağlayacaktır. Bizler Bartınspor’un 3.Lige çıkmasını arzu ediyoruz. Bartın için ne gerekiyorsa elimizden gelen gayreti göstermeye hazırız. Herhangi bir arkadaşımız adaylığını açıklamadı. Şu an için tek adaylığını açıklayan benim. Fakat biz karşımızda aday varmış gibi çalışıyoruz. Ben kongreye yoğun katılım olacağını düşünüyorum” dedi.

Binamızı il merkezine alabilmeyi amaçlıyoruz

Altınçubuk; “Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün Ömer Tepesinde bize tahsis ettiği yeri modern bir şekilde dayayıp döşedik. Orası bizim gururumuz. İnşallah yeni dönemde orası sürekli açık kalacak. Kendi binamızı il merkezine alabilmeyi amaçlıyoruz. İnşallah bizim katkımız ve konfederasyonumuzun katkısıyla bunu başaracağımıza inanıyorum. Bizler gelirleri az olan illerden bir tanesiyiz. Hal böyle olunca bazı çalışmaları gerçekleştirmek kolay olmuyor” diye konuştu.

1994’de kuruldu

Göreve geldiği günden buyana yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Altunçubuk, şu ifadeleri kullandı; “Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyon 04.10.1994 Tarihinde İlimizdeki Amatör Futbol Takımlarının katılımları ile Dernekler Kanununa göre kuruldu. ASKF’nin Bartın’da kurucu üyelerinden bir tanesiyim. İlimizdeki Spor Kulüplerinin üst kuruluşu olarak Federasyonumuz, Federasyonumuzun üstünde Konfederasyon şeklinde örgütlenmiş olan Federasyonumuza İlimizde üye Kulüp sayısı 24’e ulaştı. Cevdet Ömeroğlu (1994–1997), Alaattin Kıral (1997–1999) Mehmet Yay (1999–2001) yılları arasında başkanlık görevini yürüttüler.2001 yılından buyana da ben görev almaktayım.

Kulüplere malzeme yardımında bulunduk

İlk yönetimi oluşturduğumuzda bazı kurumlarımızın desteğiyle tişörtler, antrenman topu ve su yardımı yaptık. Bunu her yıl devam ettirdik. 2006 yılında İl Özel İdaresi’nden bol miktarda malzeme talebinde bulunduk. İl Özel İdaresi de bu malzemeleri spor kulüplerine teslim etti. Tüm kulüplerimize malzeme yardımında bulunulmasını sağladık. Yeni sezon için de ödeneğimiz çıktı. Tüm kulüplerimize bu yardımlar yapılacak. Bu malzemeleri ASKF olarak yaptığımız görüşmeler ve koşuşturmalar sonucu aldık.

Bırakırsam yapamadığım işler nedeniyle gözüm açık gider

İnkumu tatil beldemizde İnkumu Plaj Futbolunu organize ediyoruz. Geçen yıl oldukça yoğun katılımla gerçekleştirdik. Çok güzel bir etkinliği geride bıraktık. Bu konuda Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın önemli destekler veriyor. Bu yıl İnkumu’nun sol tarafında oturma yerleri ve ışıklandırmalar yapıldı. Özellikle ışıklandırmalar daha modern hale getirildi. Bugün bırakırsam yapamadığım işler nedeniyle gözüm açık gider.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535