• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 23 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

BAL vizesi almak için karşı karşıya geldiler

Bölgesel Amatör Lig 11.Grup’ta mücadele eden Bartınsporspor, 2017-2018 sezonunda Bartın’ı BAL’da temsil edecek takımı belirlemek amacıyla 1.Amatör Küme şampiyonu Ulus Çınarspor’la baraj maçında karşılaştı.
BAL vizesi almak için karşı karşıya geldiler

Bartınspor 5- Ulus Çınarspor 2

Bölgesel Amatör Lig’de 2017-2018 sezonunda mücadele edecek takımı belirlemek için yapılan baraj maçı BAL Ligini 8’inci sırada tamamlayan Bartınspor ile Birinci Amatör Kümede Şampiyon olan Ulus Çınarspor takımları arasında oynandı. Bartın Atatürk Stadı’nda 30 Nisan Pazar günü tarihinde saat16.00’da oynanan müsabakada Bartınspor, karşılaşmayı 5-2 kazanarak BAL’da mücadele etmeye hak kazandı.

Etkili oyun galibiyeti getirdi

Karşılaşmaya etkili başlayan Bartınspor 6.dakikada Oğuz’un golüyle 1-0 öne geçmeyi başardı. Golün ardından etkisini daha da artıran Bartınspor, 22.dakikada Uğur’un golüyle durumu 2-0 yaptı. İlk yarı boyunca etkili ataklar geliştiren Bartınspor karşısında Ulus Çınarspor net fırsatlar yakalayamadı. İkinci yarıya da istekli başlayan Bartınspor, ikinci yarının ilk dakikalarında bulduğu golle skoru 3-0'a taşıdı. Ulus Çınarspor maçın ikinci yarısında peş peşe gol pozisyonları yakalamasına rağmen fırsatları değerlendiremedi. 3-0’ın ardından oyunun kontrolünü elinde tutmak isteyen Bartınspor karşısında baskısını artıran Ulus Çınarspor attığı golle farkı ikiye indirdi.

Bartınspor yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi

Golün ardından ciddi ataklar yakalayan Ulus Çınarspor, Bartınspor’un gülüne engel olmadı. Bartınspor attığı golle farkı tekrar üçe çıkarırken rakibi karşısında skoru da 4-1'e taşıdı. Karşılaşmanın son dakikalarında attığı golle Ulus Çınarspor farkı 2’ye indirerek, skoru 4-2 yaptı. Golün ardından 90.dakikada yakaladığı fırsatı değerlendiren Bartınspor, skoru 5-2’ye getirdi. Uzatma dakikalarında pas oyununu tercih eden Bartınspor, karşılaşmadan 5-2 galip ayrılarak, BAL’da mücadele etmeye hak kazandı.

Gözler genel kurula çevrildi

29 Nisan Cumartesi günü yeterli çoğunluk sağlanmaması nedeniyle 6 Mayıs Cumartesi gününe ertelenen Olağan genel Kurula çevrildi. Bartınspor’un baraj maçını kazanarak, Bölgesel Amatör Lig’de ilimizi yeniden temsil etmeye hak kazanması kongreyi önemli hale getirdi. Kongre 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 14.00’da TSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

Adaylığını açıklayan tek isim

Geçen Yıl Bartınspor’da yapılan olağanüstü kongrede aday olan ve seçim günü adaylıktan çekilen Candemir Yazıcı 6 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak olan Olağan genel Kurul’da aday olduğunu açıkladı. Yazıcı’nın Mevcut Başkan Mehmet Bulut’un yeniden aday olması halinde adaylıktan çekilmesi bekleniyor.

Mevcut Başkan Bulut, Adaylığa yeşil ışık yaktı

Bartınspor Başkanı Mehmet Bulut, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kongrede basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. Başkan Bulut yeniden aday olup olmayacağı konusunda şu ifadeleri kullanmıştı; “Biraz daha durum değerlendirmesi yapacağız. Bizim aday olup olmayacağımıza bu şehir karar verecek. Şehir inanıyor, bize güveniyor ise bunu deklare etmesi halinde aday olabilirim. Aksi halde hala yorgun ve biraz kırgın olduğumun bilinmesini isterim. Sadece yönetimin veya başkanın sahiplenmesiyle bu şehrin layık olduğu yeri yakalama şansının çok zor olduğunu bizzat görev sürem içinde çok net bir şekilde gördüm. İnsanların küçük hesaplarla bir şeyleri elde etmeye çalışması değil, büyük düşünerek ve birlik olarak hedefe kilitlenmesi gerektiği ortada. Bunu sizlerde görüyorsunuz. Bartın spor kamuoyu da çok iyi görüyor. Bu bağlamda biraz daha düşünmeye ihtiyacımız var.”

Eski Başkandan şartlı adaylık

Bartınspor eski başkanlarından Ercan Aydın, kongreden hemen sonra yeni sezon için bir kaç takviye ve peşin harcamalar için Bartınspor’ın kasasına peşin 500.000 TL yatırıldığı taktirde aday olacağını açıklamıştı. Aydın’ın kongre günü aday olup olmayacağı merak konusu. Aydın, sosyal medyadan başkan adaylığıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı; “Valimiz Sayın Nusret Dirim, Milletvekillerimiz Sayın Yılmaz Tunç ve Sayın Rıza Yalçınkaya ve Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın şunu çok iyi bilin ki bu Bartınspor 3.lige çıkmadıkça futbolda alt yapı beklemeyin, Alt yapıda kendini yetiştiren çocuğun tek hedefi Bartınspor’da oynamak olması gerekir. Bunun içinde ilde mutlaka bir profesyonel kulüp olmalı. Bartınspor bir markadır. Dışarıda adımızı en çok tanıtacak reklam malzemesidir, Kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok, Son 3 yıldır Bartınspor’un başarısı için sustum ama artık susmayacağım. Belediye 3 yıl önce çıkan kanunla artık Amatör takımlara bütçenin belli bir kısmını maddi olarak katkıda bulunabiliyor. Sayın Cemal Başkan da son 3 yıldır elinden geldiğince de gereken katkıyı nakit olarak yaptı. Son 3 sezondur gruplarımızda 1 tane dahi bir İl takımı yokken biz sadece önceki sezon az da olsa bir heyecan yakalayabildik.Artık Belediye bütçesinden ve istenirse İl Özel İdare bütçesinden amatör kulüp olan Bartınspor’a para verildiğine göre yeni sezon için bir kaç takviye ve peşin harcamalar için Bartınspor kasasına peşin 500.000 TL yatırın. Bu şartlar oluştuğu takdirde bende hep birlikte ilçelerimizden de bu işten anlayan arkadaşlarımızı da yanıma alarak iyi bir yönetim kadrosu oluşturup Bartınspor başkanlığına adayım.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535