• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Can Demiryazıcı’nın başkan adaylığı kabul edilmedi

Bölgesel Amatör Liginde’da mücadele eden Bartınspor’un olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede oluşturulan Divan, başkanlığına adaylığını açıklayan Can Demiryazıcı’nın yönetim listesini ve adaylığını kulübe üye kulüp olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi
Can Demiryazıcı’nın başkan adaylığı kabul edilmedi

Bartınspor Olağan Genel Kurulu’nda tek liste ile seçime gidilirken mevcut Başkan Mehmet Bulut yeniden Bartınspor Kulübü Başkanlığına seçildi. 29 Nisan Cumartesi günü çoğunluğun sağlanamamasından dolayı 6 Mayıs Cumartesi gününe ertelenen Bartınspor Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Mehmet Bulut güven tazeleyerek yeniden kulüp başkanı oldu. TSO konferans salonunda gerçekleştirilen olağan kongre AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti 22. Dönem Bartın Milletvekili Asım Kulak, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, MHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk, Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Bartınspor Genel Kurul Üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

30 gün önceden üyelik şart

Aşılış ve yoklama ile başlayan kongrede İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan heyetine Divan Başkanlığını Recep Çömlek, Divan Üyeliklerini ise Taşkı Balta ile Av. Emrah Taşdemir seçildi.  Recep Çömlek Başkanlığında ki heyet başkanlığına adaylığını açıklayan Can Demiryazıcı’nın yönetim listesini ve adaylığını kulübe üye kulüp olmadığı gerekçesiyle kabul etmedi. Divan Başkanı Çömlek, bu kararını açıklamasının ardından salonda gergin anlar yaşandı. Divan’ın bu kararının doğru olmadığını belirten Demiryazıcı, üyelik başvuru dilekçesini Divan’a sunduğunu ve Genel Kurulda onaylanması gerektiğini ifade etti. Demiryazıcı; “Dersinize iyi çalıştığınız belli. Beni sandıkta yenemezsiniz. Ancak böyle yenebilirsiniz” dedi. Yazıcı’nın bu talebine karşılık Divan Başkanı Başkan Adaylığı için bir kişinin tüzüğe göre 30 gün önceden üye olması gerektiğini belirterek, bu talebi de reddetti.

Bu iş bir birlik işidir

Kongrede ilk olarak söz alan Kulüp Başkanı Mehmet Bulut; “25 Haziran 2016 tarihinde Olağanüstü Genel Kurul ile yönetime gelmiştik. Bugün ise Olağan Genel Kurulumuz var. Bartın’ımıza Bartınspor’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Zor bir yolculuktu. Ülkemizin geçirmiş olduğu sıkıntılı süreçler bizleri de mutlaka toplumu ve kamuoyunu etkilediği gibi bizleri de muhakkak etkilemiştir. Allah o günleri bir daha ülkemize göstermesin. İlk kongrede söylemiş olduğum birlik, beraberlik, kuvvetli olmak bütün ayılıklarımız farklı düşüncelerimizi hamasetlerimizi bir tarafa bırakıp gerçekten bu takıma sahip çıkmamız gerekiyor. Yeni oluşturmuş olduğumuz yönetimimiz pırlanta gibi, gönülden hepsi Bartın’ın öz evladı. Sizlerin de layık görmesi halinde biraz gönül kırgınlığı içerisinde yine adaylığım söz konusudur. İşimizi yarım bırakmak istemiyoruz. Yalnız bu şehirden şu anlayışı mutlak ve mutlak istirham ediyorum. Bu sadece yönetimimizle alakalı değil. Ortak aklı mutlak ve mutlak bir araya getirmemiz gerekir. Birliği sağlamamız gerekir. Bu iş bir sabır işidir. Bu iş bir birlik işidir. Bu iş bir gönül işidir özveri işidir. Hepimizi başarıyı seviyoruz. Sadece başarıyı değil başarıyı yakalamak için ortak aklı nasıl birleştiririz demeliyiz ve sorumluluk içerisinde olmalıyız” dedi.

Harcanan paranın yarısını karşılıyoruz

Bulut’un konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “18 yıldır BAL Ligi’nde mücadele den Bartınspor’un 3.Lig’de olmasını isterdik. 3.Lig’de olduğu dönemlerde biz de yönetimlerde bulunduk. O günden bu taraf maalesef yukarıya çıkamadık. BAL Ligi profesyonel ligden daha zor bir lig. Futbolcuları elinizde tutamıyorsunuz. Bırakıp gittiğinde futbolcusuz kalınıyor. Kanunlar gereği futbolcu da alamıyorsunuz. Böyle sıkıntılı bir lig. Bizim bu ligi atlamamız gerekiyor. Atlamamız için de birlik ve beraberlik şart. Daha önceki yıllarda belli noktalara gelindi. Geçen yıl belli sıkıntılar yaşandı. Tabii iyi bir yönetim haricinde maddiyat da geriyor. Biz belediye olarak gereken desteği veriyoruz. Harcanan paranın yarısını karşılıyoruz. Her dönem destek vermeye çalıştık. Bartınspor’a destek vermek görevimiz” dedi.

600 kişilik sporcu kardeşlerimize destek oluyoruz

Başkan Akın; “Tüm amatör kulüplere de destek sağlıyoruz. 600 kişilik sporcu kardeşlerimize destek oluyoruz. Bu arkadaşlardan milli olanlar oldu. Ancak asıl seyirciyi toplayan futbol alanı. Bizler o niyetlerle de Bartınspor’a elimizden gelen bütün desteği fazlasıyla veriyoruz. Bunun yanında birlik ve beraberlik de şart. Kolay değil. Çok zorlanıyoruz. Zaman deplasmana gitmek bile sıkıntı. Uğraşmak kolay değil. Meşakkatli bir iş. Bu meşakkati hep beraber yüklenmek gerekiyor. İnşallah önümüzdeki yıl bunu başaracağız” diye konuştu.

Bu sezon şansız dönem geçirdik

Başkan Akın’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bartınspor Olağan Kongresinin hayırlı olmasını diliyorum. Yeni bir başlangıç olmasını diliyorum. Yeni bir heyecanla Bartınspor’un 3. Lige çıkabilmesi yolunda görüşlerimizi ifade etmiştik. Ama bu sezon şansız dönem geçirdik. Bartınspor’un 3. Lig özlemi önümüzdeki sezona kaldı. İnşallah bu yeni sezonda bu hedefimizi gerçekleştirmiş oluruz. Tabi futbol bir gayret ve destekleme işidir. Hem parasal boyutu var. Bizim grupta şampiyon olan takım 3. lige çıkamadık. Şampiyon olduk diye 3. Lige çıkacak garantisi yok. Futbol birazda şans oyunudur. Bu sezon bir şanslık oldu. Yönetimimiz ve Başkanımız çok gayret gösterdiler. İşadamlarımız olsun, esnafımız olsun herkes desteğini verdi. Takımıza destek olan herkese teşekkür ediyorum. Hepimizin Bartınspor’un şampiyon olabileceğine inanmıştık. Ama olmadı. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi. Tabi maddi olarak destek verenlerimiz oldu. Bartın Belediyesi olsun, işadamlarımızdan sağladığımız destekler oldu. Bu paralar boşa gidildi diye düşünülmesin. Sadece yapılaması gereken yapıldı. Bunlar aşama aşama elde edilen tecrübelerle başarı yakalanacaktır” dedi.

Profesyonel ligde olması hepimizin arzusu

Uzun yıldır 3. Lig özlemi çeken bir şehiriz. Şehrin en büyük reklamı şehrin futbol kulübüdür. Polisgücü Bayan Voleybol Takımı 1. ligde oynuyor. Ligden düşmediler, onlarda başarılı. Bartınspor Bölgesel Amatör Lig’de olmasına rağmen daha göz önünde duruyor. Şehrin reklamı futbol kulübü ile daha kolay yapılabiliyor. O Neden Bartınspor’un profesyonel ligde olması hepimizin arzusu. Farklı siyasi düşüncede olan insanlarız ama Bartınspor çatısı altında hep beraber ortak noktada buluşabiliyoruz. Bartınspor’a hep birlikte destek verme gayreti içerisindeyiz. Tabi Bartınspor’a biraz daha fazla destek vermemiz gerekiyor. Ancak Bartınspor’u şehirle birlikte bütünleştirmemiz lazım. Yani sadece belli kişiler üzerinden olmaması lazım. Bazı kişilere fazla yükleniliyor daha fazla destek vermek zorunda kalıyorlar. Biraz daha geniş tabana yayıp, sahiplenmeyi artırmamız lazım. Şehre heyecan getirip, Bartınspor’a daha fazla sahiplenme sağlamalıyız. Bu anlamda yeni seçilecek yönetim tüm bunları değerlendirecektir.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz

Bartınspor heyecanını bütün şehre nasıl yayılmasının yollarını bulmaları gerekiyor. Bütün bunların çözümleri vardır. Tespitler yapılsın. Önemli olan sorunun tespitinin yapılmasıdır. Bu eksiklikleri elbirliği gidermenin faydası var. Şehrin Bartınspor’un heyecanını duyması lazım. Bartınspor’un maçlarını iple çekmesi lazım. Peki o heyecan var  mı? Şu an için bu heyecan biraz eksildi. Bu heyecanı yeniden oluşturabilir miyiz? Oluşturabiliriz. Bunun gayreti içerisinde olmamız lazım. Suyumuz var, unumuz var, şekerimiz var, sadece helva yapmak kalıyor.  İnşallah özlediğimiz 3. Lig heyecanını yeni sezonda karşılarız. Başkanımız Trabzonlu olmasına rağmen içinde Bartınspor sevdası var. Sahip çıkıyor, parasını da harcıyor. Belediye Başkanımız katkısını veriyor. Hepimiz aranması gereken yerleri arayıp katkı sağlamaya çalışıyoruz. Onun için ben yeni sezon heyecanı yakalayacağımızı düşünüyoruz. Hep birlikte yakalamaya varız. Bu heyecan Bartın’da olmalıdır. Bize düşen neyse bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Hep birlikte, elbirliği ile Bartınspor’umnuzu profesyonel ligde göreceğiz. Ben inanıyorum.  Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” Yapılan konuşmaların ardından seçime gidildi. Yapılan oylama sonucunda Bartınspor Başkanlığına yeniden Mehmet Bulut seçildi.

Bartınspor’un yeni Yönetim Kurulu

Genel Kurul Üyelerinin oy kullandığı seçim sonucunda Bartınspor’un yeni Yönetim Kurulu Asil Üyeleri; Mehmet Bulut, Hüseyin Taner Çetin, Mehmet mescier, Hüseyin Kalaycı, Aykut Oktay ulu, Onur Aldatmaz, Hüseyin Çalıkoğlu, Kenan Dursun, Turgut Altınçubuk, Ünsal Akpürçek, Orhan Ölçek, Mustafa Ahmet Oktay, Yüksel Özkan, Muzaffer Yelkenci, Murat Kalafat, Emrah Şenkal, Yılmaz Akdeniz, Seyhan Yalçın, Emre Önder, Yusuf Gören, Ekrem Arslan ve Yasemin Dora Kurtkaya’dan oluştu. Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise; Necmi Balık, Yusuf Ziya Aldatmaz, Ali Eyüpustaoğlu, Metin Uça ve Dinçer Çavuşoğlu’ndan oluştu.  

Denetleme Kurulu üyeleri

Denetleme Kurulu Asil Üyeleri Orhan Tabak, Mustafa Genç, İsmail Kalafat’tan oluşurken Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri Yılmaz Şahintürk, Halil Ediz İğci ve Recep Çömlek’ten oluştu.Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; Emrah Taşdemir, Burhan Pişkin, Coşkun Altay ve Disiplin Kurulu Yedek üyeleri Ayhan Dönmez, Burak Kirenci ile Erhan Somaklı’dan oluştu. ASKF Asil Üyeleri; Mehmet Bulut, Aykut Oktay Ulu ve Mehmet Somaklı, ASKF Yedek Üyeleri ise Kenan Dursun, Onur Aldatmaz ve Orhan Tabak isimlerinden oluştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535