• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 16 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çelenk Sunma Töreniyle başladı.
Gençlik Haftası Kutlamaları Başladı

15-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Gençlik Haftası etkinlikleri ilimizde Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, Gençlik Merkezi Müdürü Muammer Kaya, Gençlik Merkezi Liderleri ve sporcular katıldı. Törende ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Amaç sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müdürü Özdemir; “Gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel, sportif ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak, kendilerini ifade edebilen bireylerin ortaya çıkmasına yardımcı olmak, milli ve manevi değerlere saygılı, görev ve sorumluluk bilinci gelişmiş ve toplumla bütünleşmiş sağlıklı nesiller yetiştirilmesini sağlamak amacıyla 15-19 Mayıs tarihleri arasında Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası olarak kutlanmaktadır” dedi.

Gençlik Haftasını kutluyorum

Özdemir; “Fikri hür vicdanı hür bir gençlik, zaman bendedir ve mekan bana aittir diyen bir gençlik için mücadele ediyoruz. Milleti yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile gençliğin sosyal, kültürel ve her yönden gelişmesini sağlamak için tesislerimiz ve yatırımlar ile hedefimiz gençliği kucaklamaktır. Gençlere bu imkan ve olanakları sunmak bizim vazifemizdir. Amacımız Atatürk’ün dediği gibi ‘Cumhuriyeti biz kurduk. Onu yüceltecek olan sizlersiniz’ diyen bir gençlik ile beraber 2023 hedeflerine yürümek isteyen bir gençlik yetiştirmek. Bu duygu ve düşüncelerle gençlerimizin 15-19 Mayıs Gençlik Haftasını kutluyorum” diye konuştu. Yapılan konuşmanın ardından tören sona erdi. Gençlik Haftası sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile 20 Mayıs 2017 Cumartesi gününe kadar devam edecek.

Dart Turnuvası yapıldı

 Kutlama etkinlikleri kapsamında Bartın Gençlik Merkezi’nde Gençler Dart Turnuvası gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan Gençlik Merkezi Stant Etkinlikleri (yüz boyama etkinliği, kitap okuma etkinliği, sokakta müzik etkinliği, spor etkinlikleri) ve Karma Sanat Sergisi havanın yağışlı olması nedeniyle iptal edildi.

Karma Sanat Sergisi açılacak

Gençlik Haftası Kutlama Programı kapsamında 16 Mayıs Salı günü saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Merkezi stant etkinlikleri gerçekleştirilecek. Aynı gün saat 12.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Merkezi Yılsonu Karma Sanat Sergisinin açılışı yapılacak. Bu serginin yanı sıra Gençlik Merkezi ve Merkez İmam Hatip Ortaokulu işbirliğinde Yılsonu Kırk Hadis Sergisi gerçekleştirilecek. Saat 17.00’da da Gençler Masa Tenisi Turnuvası yapılacak.

Yağlı Boya Sergisi açılacak

Etkinlikler kapsamında 17 Mayıs Çarşamba günü de gün boyu devam edecek. Kutlamalara yine saat 11.00’da Gençlik Merkezi Stant Etkinlikleri ile devam edilecek. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında saat 12.00’da Gençlik Merkezi Yağlı Boya Sergisi açılacak. Saat 17.00’da Bartın Gençlik Merkezi’nde Gençler Masa Tenisi Turnuvası gerçekleştirilecek. Yine aynı saatte Ömertepesi Spor Salonu’nda Basketbol Gençler Turnuvası yapılacak.

 Atletizm Yarışları düzenlenecek

18 Mayıs  Perşembe de etkinlikler saat 10.00’da Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan Atletizm Yarışları ile başlayacak. Saat 11.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Merkezi Stant Etkinlikleri düzenlenecek. Günün son etkinliği ise saat 20.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Merkezi Türk Müziği Konseri gerçekleştirilecek.

19 Mayıs’ı törenlerle kutlayacağız

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreni ise Cuma günü Bartın Valiliği’nde gerçekleştirilecek. Tören kapsamında ilk olarak saat 10.00’da Bartın Valiliği önünde Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapılacak. Anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla ilk tören sona erecek. Akabinde ise saat 10.30’da yine Bartın Valiliği önünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı gerçekleştirilecek.

Ödüller taktim edilecek

Program ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlarken akabinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir konuşma gerçekleştirecek. Daha sonra ise serbest kürsü etkinlikleri yapılırken hemen ardından Gençlik Merkezi gönüllü gençleri tarafında şiirler okunacak. Halk oyunları gösterileri ile renklenecek olan tören daha sonra spor gösterileri ile devam edecek. Programda son olarak ise spor branşlarında, kültürel ve sanatsal faaliyetlerde derece alan gençlere ödüllerinin takdim edilmesi gerçekleştirilecek.

Bocce Turnuvası gerçekleştirilecek

Saat 14.00’da ise etkinlikler kapsamında Köksal Toptan Lisesi’nde Bocce Petank Gençler Turnuvası gerçekleştirilecek. Doğa Yürüyüşü yapılacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında son etkinlik ise doğa yürüyüşü olacak. Bu kapsamda 20 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da Valilik önünden hareketle Küre Dağları Milli Parkı Ulukaya Şelalesine doğa yürüyüşü gerçekleştirilecek.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535