Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilimizde önemli çalışmalara imza atıyor. Düzenlediği etkinliklerle veya eğitimlerle vatandaşların takdirini kazanıyor.
Kazınıyor da bu etkinlikleri kamuoyuna duyurma gibi bir çalışma içerisine girmiyor. Bu kurumun basın yayın işleriyle her kim ve kimler ilgileniyorsa ne hikmetse basın hiç akla gelmiyor. Buna bir sürü örnekler vermek mümkün.
Tarım İl Müdürlüğü ile basın arasında bir kopukluk olduğu açık. Sayın İl Müdürü kurdukları basın grubundan sadece link atmakla yeterli görüyor. Basına mesafeli davranıyor.
Yapılan faaliyetlerin herkes tarafından bilinecek olmasının kime ne zararı olur?
Aynı sıkıntıyı Bartın Valiliği’nde de yaşadığımızı ifade etmiştim. Vali Beye yaklaşmak ve onun toplantılarını takip etmek mümkün değil.
Etrafını saran bir Özel Kalem ağı var. Bu ağı geçmek imkansız. Hatta İstanbul’dan gelen bazı dernek yöneticileri de Vali Beye ulaşamadıklarını belirtip, sosyal medyadan tepki göstermişti.
Biz basın mensupları olarak Vali Beyle bire bir görüşüp iletmeyi de düşündük. Fakat randevu alabilene aşk olsun.
Şimdi aynı sıkıntı İl Müdürlüklerinde başlıyor. İl Müdürlerine ulaşma anlamında sıkıntı yok. İl Müdürlerimizin tamamına ulaşıp bilgi almak mümkün. O konuda haksızlık edemem. Fakat kurum etkinliklerinde haber verilmemesini eleştiriyorum.
Mesela son olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının 2017 Yılı "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" başlığı altında yer alan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programınca" desteklenerek uygulamaya konulan "Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor Projesi" kapsamında Tarla Günü etkinliği düzenledi.
Kutlubey Demirci Köyü’nde birçok çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte tarımla alakası olmayan sendika temsilcileri dahi yer alırken basın mensupları neden yoktu?
Bu etkinlikte basını çağırmayacak kadar özel ne olabilir? Benim verdiğim örnek bunlardan bir tanesi. Her şey olup bitiyor basının haberi ondan sonra oluyor. Bu böyle olmamalı…
Aynı yere geliyoruz galiba. Bartın’da basına değer verilmiyor.
Değer veren ve yapılan faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasından büyük memnuniyet duyan kurumlar da var.
Maalesef tersini düşünenler de olabiliyor.
Hangi basın mensuplarına haber verildi? Herkes sosyal medyadan aldığı fotoğraflarla haber yazmaya çalışıyor.
Çünkü biliyor ki o davet etmeyenler, basın bunun fotoğraflarını alıp yazar. Şimdi söz konusu etkinliği İl Müdürlüğü sitesine de koydu. Basın mensupları etkinliği alıp haber yapacak. Ben de dahil. Gelin neden haber verilmediğini hep birlikte sorgulayalım.
Bu hale aslında biraz da biz getirdik. Bunu düzeltecek olan da yine biziz.
Hazır habercilik iyi bir şey değil. Nasıl olsa siteye koyuyorlar demeyelim. Hazır bilgiyi resmi siteden almak birilerine kolay gelebilir. Bu yazdıklarım birilerinin işine gelmeyebilir. Görmezden gelenler olacaktır.
Ancak biz görmezden geldiğimiz sürece daha da kötüye gidecek.
Tabii köşe yazımı yazarken Tarım İl Müdürlüğü’nü aradım. Aramamdaki amaç neden çağırmadıklarını öğrenmek. Telefonda görüştüğüm yetkiliye neden bu tür etkinliklere çağırılmadığımızı sordum.
‘Kurum içerisinde yapalım istedik. Ancak katılım oldukça iyi oldu. Biz katılımın olmayacağını düşünmüştük.
Sonradan çağırmadığımıza pişman olduk açıkçası. Müdür Bey de bir şey demeyince çağırılmadı. Sizden de bir talep gelmedi’ cevabını aldım.
Bence basın akla bile gelmedi. Basın etkinliğin yapılacağını bilse kendisi de gelirdi.
Bu yazıyı yazmamdaki amaç iyiye gitmiyoruz. Bartın’da basın mensuplarının olduğunu akıllara getirelim. Kurumlar bizi unutuyor. Eğer böyle giderse herkes sosyal medyadan aldığı bilgilerle gazete çıkartacak.
Gelin hep birlikte basının varlığını hissettirelim.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.