• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Camiler Denetlenmeli

Sercan Engin

 

İmam Hatipler genellikle 7 gün 24 saat görev yaparlar. Cenazede, düğünde, bayramda vb. önemli günlerde görev başındadırlar. Bu ayrım doğru olur mu bilemiyorum fakat özellikle köylerde görev yapan imamlar köylü için çok önemlidir. Ne zaman ihtiyaç olursa o zaman imama müracaat edilir. Köyün her şeyiyle ilgilenmek zorunda olmadıkları halde ilgilenirler. Bu şartlarda yıllarca özveri ile hizmet ederler. Benim gözümdeki imamlık mesleği bu şekilde ...

Bu mesleğin değişip değişmediğini okuyucunun taktirine bırakıyorum. Sizden ricam sadece şöyle bir etrafınıza bakıp, gözlemlemeniz.

Bu konu nereden çıktı diyebilirsiniz. Malimize gelen yorumlardan hareketle bu konuyu değerlendirme gereği duydum. Gelen maillerde köylerde görev yapan imamlara yönelik eleştiriler yapılmış. Gelen yorumlardan hareketle haber nedeniyle gittiğimiz köylerde ifade dilen noktalara dikkat ettik. Gerçekten de köylü vatandaşlarımızın yorumlarda dediği bazı ifadelerin doğru olduğunu gördük. İnsanların haklılık payının olduğunu görünce bu konuyu değerlendirmek istedim.

Öncelikle şunu belirteyim yazdıklarımda hiçbir büyüğümü kastetmiyorum. Ne bir kurumu ne de bir şahsı hedef almadığımı belirteyim. Mesleğim gereği halkın sorularını gündeme getiriyorum. Sadece gelen yorumlar ışığında bazı noktalara değiniyorum.

İl Müftüsü Sayın Mahmut Gündüz’ün “Bir camide eğer merkezi sistem üzerinden ezan okunuyorsa, bilin ki o caminin imamı izinlidir” sözü aklıma geliyor. Acaba hangi camilerde izinli olunmadığı halde merkezi sistem kullanılıyor? Bartın İl Müftülüğü bu konuyu takip ediyor mu?

Yetkililere sormak istiyorum. Bartın il genelindeki imamı olan tüm camilerde imam tarafından ezan okunması zorunlu mu? Eğer böyle bir zorunluluk varsa bunun takibi yapılıyor mu?

Daha da vahim bir konuyu da gündeme getirmek istiyorum. Cemaat olmasa dahi namaz vakitlerinde imamın camiyi açması zorunlu mu? Bunun takibi de yapılıyor mu? Son olarak Müftülük yetkilileri acaba camilerin durumlarıyla ilgili bilgiye sahip mi?

Benim ricam müftülük yetkililerinin bir sabah namazı vakti çıkıp, camileri ziyaret etmesidir. Cami imamları tarafından görevli oldukları camilerdeki Kuran Kursları nedeniyle nasıl ki yaz dönemlerinde denetleniyorsa, imamlar kış dönemlerinde de denetlenmeli diye düşünüyorum.

SİZCE TAKSİ KEMER’DEN VALİLİĞE NE KADAR YAZAR?

2017 yılının başlarında Bartın halkının en çok şikayet ettiği konuların başında taksi ücretleri geliyor. Vatandaşlar ücretlerin yüksek olmasından yakınıyor. Hatta bazı noktalar için taksimetre açılmadan ücret alındığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili bir vatandaşın anlattığı olayı sizlerle paylaşmak istedim. Bir vatandaş Bartın Valiliği’nde acil işi olması nedeniyle Kemer Meydanı’ndan taksiye binerek, valiliğe gitmiş. Valiliğin önüne geldiklerinde taksici ücretin 10 TL olduğunu söylemiş. Tabi vatandaş şaşırmış ve hemen taksimetreye bakmış. Taksimetre açılmadığını görmüş ve kısa mesafe olduğu için açmadığını düşünerek, o şaşkınlıkla taksiden inmiş.

Şimdi sormak istiyorum sizce taksi Kemer’den Valiliğe ne kadar yazar? Taktiri siz değerli okuyucularımıza bırakıyorum…

BARTIN USULÜ KAR TATİLİ

İlimizi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle ilgili kurumlar tarafından taşımacılık yapılan okullarda eğitime 1 günlük ara verildi. Doğru bir karar verilerek öğrenciler mağdur edilmedi.

Ancak taşımacılıkla gelmeyen öğrenciler için eğitimin devam edeceği belirtildi. Bu karara katılmıyorum. Aynı okulda eğitim gören öğrencilerden taşımacılıkla gelenlere tatil, diğerlerine değil. Okulların çoğunda az öğrenci olacak. Çünkü yoğunluk köylerde. Köylerden gelen öğrenci oldukça fazla.  

Taşımacılıkla gelen öğrencilere tatil veren Bartın Valiliği bence bu konuda biraz esnek olabilirdi. Sınıfın yarısı boş olacak. Peki öğretmen yarısı boş olan sınıfta ders işleyecek mi? Ders işlendiği taktirde bir kısmı derste olurken, bir kısmı aynı konuları işleyemeyecek.

Ders işleme mevzusunu da bir kenara bırakalım. Öğrencilerin psikolojisini düşünelim. Yanında aynı sırada oturan arkadaşı kar tatili nedeniyle izin yaparken, o sınıfta ders işleyecek. Sizce öğrenciler bu ortamda kendini derse verebilir mi?

Bu ikiliği yaratmak yerine tüm öğrencilere tatil verilip, öğrencilerin psikolojisi de göz önünde bulundurularak bana göre doğru bir karar verilebilirdi.

Bartın iline özgü bu kar tatili modelinden vazgeçilmeli.

  • Yorumlar 2
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535